Vihdoinkin kesäloma :) Nyt on hiukan aikaa päivitellä tätä blogiakin (piti se välillä ihan sulkea salasanan taakse, kun en ehtinyt yhtään päivittämään).

Tähän alkuun kuva SM tokoista, me siis emme Hessun kanssa olleet kuvattavina, mutta näymme tuolla taustalla, olemme juuri menossa seuraavaan kehään. Kuvaaja on antanut luvan kuvien käyttöön, kunhan hänen nimensä mainitaan, eikä kuvia rajata. Kuvaaja siis Miia Toivonen ja me Hessun kanssa tuolla oikeassa reunassa taka-alalla. Hauskaa sinänsä, että tuo kuvattavana ollut berninpaimenkoira oli trimmattu samalla tavalla kuin Hessu, joskin kaulusta oli jätetty vähemmän :)

toko%20sm.jpg

Koe sinänsä ei meillä mennyt hyvin (ei tulosta) ja olimme vasta sijalla 40 (40/54). Veikkolan Koirakerhon joukkueella sinällään meni mielestäni hyvin sija 17 (17/58). Tässä vielä tarkemmat joukkueen tulokset:

Numero

Koira

Rotu

Ohjaaja

Luokka

Pisteet

4

Eliot Deabei

borcol

Antti Arponen

ALO

192.00

114

Valkohampaan Au-Au

belpag

Henriikka Havukunnas

AVO

164.00

111

Hakukaaren Leo

borcol

Mari Grönmark

AVO

104.00

317

Borderiinan Hulivili

borcol

Katja Karhinen

VOI

158.33

412

Lapintähti Dolina

borcol

Senni Huotari

EVL

247.50

WP_20150606_013.jpg

Sitten tarkempaan koeraporttiin. Yllättäen Hessu käyttäytyi koepaikalla todella hienosti, ei mitään ongelmia muiden koirien kanssa (kerrankin sain olla siitä ylpeä sillä saralla). Kokonaisuudessaan taidettiin olla Hessun kanssa yhtä hämmästyneitä ja hölmistyneitä näin isosta toko -tapahtumasta.

WP_20150606_008.jpg

Puitteet olivat kyllä hienot ja Hessu pääsi välillä huilaamaan teltassa olevaan omaan mökkiinsä. Teltta varjosti mukavasti ja sinne mahtui helposti viisikin koiraa kerrallaan. 

WP_20150606_010.jpg

Kun koe alkoi, tehtiin kaikille VOI -koirakoille yhtäaikaa juoksutarkastus määrätyssä kehässä. Tämä sujui oikein jouhevasti, eikä siinä mitään ongelmia. Heti perään samassa kehässä alkoivat yksilösuoritukset. Ensimmäinen kehä oli kaikista vaikein, sillä meidän vaikein liike oli ensimmäisenä. Näin jälkiviisaana myös viritin Hessua väärin, kun yritin sille näyttää ruutuun juoksevia edellisiä koiria siitä kentän sivusta se katsoi väärään suuntaan ja kuten myöhemmin selvisi, se spottasi ruuduksi sen kehänauhan :( Toisaalta ruutu on meillä ainoastaan kerran onnistunut kokeissa, joten epäonnistumisen mahdollisuudet olivat suuret anyway. Tässä siis tulokset ja sepustukset liikkeittäin, siinä järjestyksessä kun ne tehtiin:

Ensimmäinen kehä:

1. Ruutu = 0, Hessu spottasi kehänauhan ruuduksi ja juoksi kehästä ulos kehänauhan taakse seisomaan. Tuli onneksi heti kutsusta pois.

2. Seuraaminen = 6,5, Minun mielestäni Hessu seurasi hyvin ja piti kivan kontaktin, siirtymiset kaikki hyvät. Tuomari sitten totesi, että koira hyvä, mutta minä olen vinossa koiraan päin ja hän katsoo sen lisäkäskyksi (tähän täytyy kiinnittää huomiota). Siksi niin vähän pisteitä. 

3. Kauko-ohjaus = 0, Hessu tarvitsi alkuun yhden lisäkäskyn ja sitten se taisi jonkun vaihdon tehdä kun ihan vieressä olevassa kehässä karjaistiin "maahan" :( Muuten kyllä teki kaikki vaihdot.

Toinen kehä:

4. Hyppynouto = 8, Tämä oli ihan ok ja Hessu irrotti kapulasta hienosti.

5. Tunnari = 0, Hessu lähti hienosti reippaalla vauhdilla, ei heti nähnyt kapuloita ja jarruttaessa jalat osuivat niihin ja kapulat levisivät. Toi kyllä sitten sen oman, mutta oli ilmeisesti liikaa osumia.

6. Luoksetulo = 6, Seisominen meni tosi pitkäksi, muuten ok.

Kolmas kehä:

7. Metallinouto = 9, ihan ok.

8. Istuminen = 9, ihan ok.

9. Paikkamakuu = 10, hienosti pysyi, vaikka viereinen lähti.

Kokonaisvaikutus 7 / 7 / 8

Fiilis ja tulokset paranivat loppua kohden. Ensimmäisessä kehässä olin ihan kipsissä ja viimeisessä kehässä oli jo meillä molemmilla kivaa. Hyödyllistä kokemuksena meille molemmille, vaikka persiilleen menikin. 

Kovasti ollaan yritetty mahtua vielä ennen elokuuta vanhoilla säännöillä VOI -kokeisiin, mutta vain varalle ollaan päästy. Olisi kyllä niin ihanaa saada se VOI1 ennen uusia sääntöjä ja sitten voisi keskittyä uusiin EVL -liikkeisiin...

Viime maanantaina oli Sennin viimeiset tokot. Ohessa kuva Hessusta ja ihanasta treenikaveri kelpiestä :) Käytiin Sennin kanssa läpi uusien sääntöjen EVL -liikettä (kierto, nouto, hyppy). Hessun kanssa treenattiin pitkältä matkalta kiertoa, lisäksi tehtiin puukapulalla hyppynoutoa, yksi tunnari ja omatoimisesti ruutua. 

WP_20150615_003.jpg

Viime tiistaina oli Ninan tokot ja pureuduttiin Hessun ruutuongelmaan (Hessu löytää yleensä oikean paikan ruudussa, mutta kääntyessään ja maahan  mennessään etenee niin paljon, että tassujen päät on yli ruudun). Saatiinkin läksyksi paljon erilaista ruututreeniä. Pitäisi vaan löytää treenikaveri avuksi palkkaamiseen. 

Kunhan Juhannushumusta selvitään alkaa kauan odotettu loma :) Ihanaa ja Aurinoista kesää kaikille!!