No niin, innostuin sitten treenaamaan Milon kanssa oikein pitkän treenin. Onneksi Milo jaksaa aina, eikä hyydy helpolla. Treenattiin kotikalliolla.

Aloitettiin perusasennolla ja parilla askeleella eteenpäin siirtymisillä. Tehtiin myös paria askelta taakse ja molemmille sivuille. Vasemmalle siirtyminen on hiukan kankeampaa, johtunee siitä, että se on myös minulle vaikeampaa. Tämän jälkeen pitempi pätkä seuraamista. Mukana myös hidas seruaaminen ja juosten seuraamisessa käännöksiä. Voi että, kun olisi iso peili, mistä näkisi yksin treenatessa Milon asennon.

Tämän jälkeen liikkeestä maahan meno, joka hieno. Palkkasin maahan. Liikkeestä istuminen meni ekalla kerralla hiukan epävarmasti ja hittasti, mutta kaksi seuraavaa paremmin. Palkkasin viimeisen istumisen heti, kun istui ja vapautus.

Luoksetulo ensin niin, että pelkkä seisomaan pysähdys ja pallo lensi Milon taakse palkaksi (oli muuten hyvä pysähdys). Toisella kerralla myös lositava seisomaan pysähdys sekä myös maahan meno ja tuli laukalla suoraan eteen. Palkaksi lelun heittoa. Tähän olin tosi tyytyväinen, tehtiin ihan kisamitoillakin.

Sitten treenailtiin ruutua läheltä. Välillä vein pienen pienen namin ruudun keskelle, välillä heitin pallon palkaksi, kun seisoi ruudussa. Välillä Milo oli kyllä ihan pihalla...mutta selvästi auttoi, kun jätin Milon istumaan 6 metrin päähän. Sitten kävin koskettamassa jokaista tötteröä ja viimeiseksi ruudun keskelle. Lopetettiin onnistuneeseen ruutuun menoon, jonka jälkeen todella pitkältä matkalta ruutuun juoksuja niin, että siellä oli pallo. Tehtiin jopa vähän puiden takaa ja hiukan vinosti ym. Vauhti oli hyvä ja Milo juoksi suoraan keskelle ja sai palkan sekä vapautuksen. Josko tämäkin auttaisi ruudun hahmottamista. Nyt kun vain saisin treenattua lomalla joka päivä, niin eiköhän se siitä hahmottuisi.

Tämän jälkeen yksi puukapula nouto ja luovutus (hieno ei pureskellut). Tämän jälkeen kolme kertaa metallinouto niin, että kun Milo on tulossa metallikapulan kanssa heitän sille narupallon mun taakse. Milo juoksee tällöin täysillä metallikapula suussa pallolle ja vaihtaa vasta pallon luona. Kertaalleen luovutus (hiukan hampaat kolisi ja oli hiukan löysä ote) mutta muuten hyvä. Loppuun vielä yksi pallon kanssa, jolloin pitää tosi tiukasti kiinni. Yes, Milo on ruvennut selvästi tykkäämään myös metallikapulan noutamisesta.

Tämän jälkeen tunnarin alkeita. Jätin Milon istumaan ja kävin piilottamassa "oman" kapulan. Peitin oikein ruoholla ja sammaleella. Milo siis joutui käyttämään nenäänsä ihan kunnolla, että löysi kapulan. Ekalla kerralla aikamoista puremista ja rouskutusta luovutuksessa. Tokalla kerralla parempi. Kolmannella kerralla laitoin noin seitsemän muuta kapulaa ja "oman" sinne joukkoon, mutta kuitenkin Miloa lähimpään reunaan. Lähetin melko läheltä ja rauhallisella äänellä. Milo nuuhkaisi ensin kertaalleen muita ja heti kun nenä osui "omaan" toi sen reippaasti eikä juuri purrut. Palkaksi lensi nerupallo ja riehuttiinkin sitten pitkään narupallon kanssa. Lopuksi Milo sai herkullisen luun ja pääsi huilaamaan.

Treeneissä meni aikaa, kun yritin tehdä oikein rauhassa ja ajatuksen kanssa. Milo jaksoi hienosti ja on kyllä aina niin motivoitunut treenikaveri.

Hessua ei pitänyt treenata, mutta ihan pienen pieni treeni. Tehtiin neljä tokon alo-hyppyä matalalla esteellä. Ensimmäisellä heitin sille namin ensin ja kolme viimeistä Hessu hyppäsi käskystä ja kun kääntyi minuun päin, käsky "seiso" ja nami palkaksi esteen yli ja lopetus. Viimeinen oli tosi hieno :)

Nyt on kaikilla koirilla luut syötävänä. Kunhan saavat ensin syödä rauhassa, niin sitten suuntaamme metsään ;)