Kurjasta sadesäästä huolimatta suuntasimme Hessun kanssa eilen Ninan tokoihin. Hessu kävi jotenkin kierroksilla jo mentäessä ja haukkui pariin otteeseen kentälle tultaessa muille koirille. Uskoi kyllä, kun pysähdyin ja käskytin sivulle (vähän kyllä vielä urisi vastalauseeksi). Puussa kiinni odotteli kiltisti vaikka ympärillä pyöri kolmet treenit. Haukkui kyllä, kun minä menin moikkaamaan ihanaa husky -koiraa.

Sitten itse treeneihin. Jälleen meillä työn alla ne iänikuiset vaikeat ruutu ja luoksetulo.

Ruutu rakennettiin takanurkkaukseen ja muita tötteröitä ripoteltiin lähellä häiriöksi. Saatiin tosi hyvin sujumaan perustreeni, eli lähetys ruutuun, kun Hessu oikeassa kohdassa "YES" ja pallon heitto palkaksi. Näitä pitäisi tehdä nyt paljon ja toivottavaa olisi että noin 7 peräkkäisen onnistuneen tällaisen jälkeen, Hessu jo itse pysää siihen oikeaan (YES) paikkaan. Nyt tehdäänkin näitä oikein kuurimuotoisesti. Seisomista sitten ihan erikseen, jos on avustaja niin avustajalle myös namit (palkka) ja lähetän Hessun ensin suoraan avustajan luo, mistä tulee palkka. Sitten kutsun takaisin mun luo ja uusi lähetys, mutta nyt komennankin "seiso" kesken matkan, jonka jälkeen joko minä käyn palkkaamassa tai sitten vapautan juoksemaan sinne avustajalle ja saa sieltä palkan. Tämä olikin oikein hyvä treeni ja muistettava, jos yhtään tulee ylimääräistä askelta kohden avustajaa pysätessä, niin sitten minulta palkka. Jos ei ole avustajaa, voi tehdä lelun kanssa. Alkuun pysät lähempänä minua, sillä mitä pitempi välimatka sen vaikeampi. Tätä tehdään nyt ahkeraan tuon ruutuun juoksun lisäksi. Hessun mielestä nämä molemmat ruutuun liittyvät treenit oli tosi "siistejä" ja se oli naama naurussa koko ajan ja pinkoi täysillä. Ei ottanut mitään häiriötä muista kentällä olevista  koirista.

Luoksetulossa todettiin, että takapalkalla mun lähellä stoppi toimi jo tosi hyvin suoraan laukasta. Ilman takapalkkaa tuli hiipimistä. Tehtävä myös sellaista treeniä, että minä heitän pallon palkaksi stopin jälkeen ja vaihdellen sitten taas se takapalkka. Joskin takapalkka olisi hyvä viedä niin, että Hessu ei sitä näe, tai jos avustaja, niin hän heittää pallon palkaksi. Luoksetulon stoppi on ny loistava 2 metrin päässä minusta, nyt tulisi vuorotella 2 - 4 metrin välillä, eli vaikeuttaa vähitellen. Samaa treeniä myös sen maahanmenon kanssa. Takapalkka pitäisi viedä kentälle jo etukäteen Hessun näkemättä. Nyt jätettävä kaikki ylimääräinen takapalkkahössötys pois. Tuntui, että tuo pallon heitto (tänne, seis,  yes ja heitto) toimi aika hyvinkin. Tähän nyt myös kunnon kuuri.

Autolle mentäessä Hessu porsas nosti hirveen metakan vastaantulevalle koiraparalle, mulla oli kaikki kädet täynnä tavaraa, joten oli kyllä todella epäonnistunut ohitus. Pitää taas pitää Hessulle ohitustreeniäkin (oli kyllä poikkeuksellisen porsastelupäällä eilen, vaikka treenit tekikin loistavasti). Ihan läpimärkiä oltiin, kun kotiin päästiin, mutta oli kyllä niin hyvät treenit, että kannatti mennä.

Kaukot on nyt sujuneet todella hyvin kotona takapalkalla, seuraavaksi siirrän palkan sivulle Hessun näkymättömiin, eli häivytettävä myös tässä liikkeessä.

Huomenna on Hessulla ohjelmassa paimennusta :) Saas nähdä jatketaanko edellistä harjoitusta, vai miten edetään.

Sunnuntaina ratsastin Hessu -hepalla ja oli erittäin hyvä (ja vaikea) tunti. Tuntui kuitenkin siltä, että opin taas tosi paljon ja opettaja mainitsikin lopussa, että sain Hessun menemään hyvin. Minun täytyy vaan olla tarpeeksi jämäkkä vaatimuksissani, toivottavasti saisin ensi sunnuntainakin Hessun, jotta pääsisin taas kokeilemaan uusia neuvoja :) Saan kuviakin meidän viime tunnista, joten katsotaan, josko niitä laitan tännekin myöhemmin. Ai niin ensi sunnuntaina olisi taas kaksi ratsituntia peräkkäin.