Frodon maanantain tokotreenitkin on vielä kirjaamatta. Ei ole paljon koneelle kerinnyt, kun on päällystetty mm. koululaisten kirjoja. Vaikka juuri sain pitkät opinnot valmiiksi ja vannoin, että mitään en opiskele vähään aikaan...niin kummasti kaupassa kouluvihkoja ja muita ihania koulutavaroita hypistellessä tuli mieleen, josko vaikka alottaisi taas jotain opiskelemaan...apua, äkkiä pois mielestä moiset!! Onneksi syyskuussa vierähtää kaksi viikonloppua TOKO-koulutusohjaajakurssin merkeissä, saan ainakin jotain opiskeltavaa.

Sitten treeneihin. Ruudulla aloitettiin ja jostain syystä Frodo ampasi lähes joka kerta ruudun vasemmalle puolelle etumerkin viereen...höh! Lopulta onnistui oikeaan kohtaan ja huomasin että siinä ruudun keskellä oli kamala murahaispesä!! Vaihdoin ruudun toiseen paikkaan ja sitten saatiinkin onnistuneita ruutuun menoja.

Sitten otettiin Frodon kanssa asfaltilla seuraamista, liikkeestä istumista (joka kyllä meni ensin seisomiseksi, mutta onnistui tokalla). Seuraamista myös eteen taakse ja sivuille, jotka ihan ok. Kaukoja otin todella pitkän matkan päästä niin, että vain maasta - seiso (vapautus palkalle) ja maasta - istu (vapautus palkalle). Nämä menivät todella hyvin. Läheltä kaikki vaihdot ja yllättävän vähän eteni, enkä kyllä ennen kisaa saa tätä edes muutettua. Tänään voisin kotona kyllä ottaa taas vaihtoja pation reunalla, jolloin ei pysty etenemään.

Sitten treenattiin vieraan tekemää ruutua ja menikin ihan kivasti. Lopuksi otin ruudun eri puolilta läheltä lähetyksiä ruutuun keskelle seisomaan ja sitten heitin lelun Frodon yli palkaksi. Tämä olikin kivaa ja Frodo oli tosi hyvä :)

Luoksetulo läpijuoksuna hyvä.

Liikkeenohjaajan kanssa tunnari, eka kisatyyliin ja meni hienosti!! Toisella kerralla kehujen kanssa, aloitin kehumisen heti kun Frodo otti oikean kapulan suuhunsa ja lähti tuomaan sitä. Tuntuisi, että tunnari nyt vihdoinkin sujuisi kivasti.

Sitten liikkeenohjaajan kanssa Frodolle uutta liikettä eli ohjattua noutoa. Merkin päällä oli pieni nami ja keskimmäinen kapula otettiin pois. Ensin lähetys merkille ja Frodo paineli vauhdilla ja söi namin samalla käsin "seiso" ja Frodo jäi seisomaan merkille minuun päin katsoen. Sitten näytin oikealla kädellä ja samalla käsky "oikea" ja sieltähän se Frodo toi innoisaan oikean kapulan. Tämä tehtiin vielä toiseen kertaankin. Olipa kiva pitkästä aikaa treenata tätäkin liikettä (sitä olen ehkä kaksi kertaa Frodon kanssa treenannut aikaisemmin...). Ollaan vaan tahkottu voittajan liikkeitä.

Pe - Su olenkin sitten Milon kanssa leirillä treenaamassa pk-juttuja. Frodo saa siis rauhassa levätä kotona ja 23.8. olisikin Frodolla kisat tiedossa (hui).