Viikonloppu menikin kurssilla ja ensi viikonloppuna jatketaan. Vähän sitä innostui itsekin treenailemaan ja otinkin molempien koirien kanssa eilen kurssin jälkeen kotipihatreenit.

Frodolle otin tiiviisti mun eteen tuloa ja kehuin sekä palkkasin herkkunamilla. Frodo tulikin tosi hyvin suoraan ja aivan kiinni. Parin tällaisen jälkeen kaksi noutoa ja molemmissa kapula tuotiin laukalla ja todella tiiviisti. Kehuin ja rapsuttelin, kun Frodo piti kapulaa mun edessä. Sitten "irti" käsky ja lihan paloja  vielä  päälle :)

Kaukokäskyjä niin, että lauta Frodon edessä estämässä etenemisen. Menikin oikein hyvin ja palkaksi heitin kongon Frodon taakse. Näitä pariin otteeseen ja lopuksi oikein pitkältä maasta - seiso ja vapautus takapalkkana olleelle kongolle.

Sitten pari todella vauhdikasta luoksetuloa, eli Frodo täysillä ja palkka mun ohi. Onnistui oikein hyvin ja sitten vaan leikittiin kongon kanssa.

Frodo oli oikein vauhdikas ja innokas. Tänään ohjatuissa treeneissä olisi tarkoitus ottaa ainakin tunnaria liikkeenohjaajan kanssa ja mahtavilla kehuilla sekä sellaista luoksetuloa, että avustaja pitää Frodosta kiinni ja minä kipasen karkuun (eli ihan aloittelevien luoksetuloa). Josko sitä vauhtia saataisiin lisää. Kaukoista voisin ottaa ainoastaan pitkältä matkalta nousut.

Milo olikin eilen ihan mielettömän hyvä!! Kaikki jäävät liikkeet (istu, maahan, seiso) ihan nappiin. Seuraaminen ja täyskäännökset olivat mahtavia. Luoksetulo oli hyvä ja edestä sivulle siirtyminenkin onnistui tällä kertaa. Toko alo hyppyjä otettiin nelisen kertaa. Aluksi palkkasin esteen yli, kun seisoi toisella puolella, mutta vikoilla kerroilla Milo kesti aivan loistavasti seistä esteen takana ja minä toisella kerralla tulin palkkaamaan kun seisoi ja toisella kerralla tehtiin liike ihan loppuun perusasentoon asti. Nouto oli myös hyvä ja Milo herra ei edes pureskellut kapulaa. Ihan lopuksi Milon pk-lempiliike eli eteenmeno ja sen Milo kyllä menikin ihan TÄYSII...hiekka vaan pöllysi. Ja sitten leikittiin kongon kanssa. Tekisi mieli lähteä Milon kanssa tokon alokisoihin, pitäisi vaan treenata paikallamakuuta ryhmässä, yksin ja tutulla paikallahan se pysyy vaikka tunnin ;)

Treenien jälkeen lähdettiin tielenkille ja vastaan tulleelle belkkarille Milo tietysti haukkui ja ko. koira haukkui ja rähisi takaisin. No minä laitoin Milon ja Frodon maahan makaamaan ja belkkarin omistaja kaivoi namit taskusta. Kaikki koirat olivatkin sitten tyytyväisenä hiljaa (oltiin hiekkatien vastakkaisilla puolilla). Saatiinkin ihan rauhassa keskustella koirajuttuja ;) Kivaa, että meidän kylälle on tullut ja tulee lisääkin koiraharrastajia. Milo on kyllä tosi huvittava, kun se maassa makaa aivan hiljaa ja rentona, mutta kun lähdettiin ja se nousi, niin pakko oli vielä kerran sanoa hau...

Ai niin lauantain metsälenkillä hirvikärpästen lisäksi bongattiin lauma peuroja...jotka siis eivät juosseet karkuun vaan seistä möllöttivät paikallaan ja tuijottivat meitä. Onneksi oli koirat hihnassa...