Hefner%20palkinnot-normal.jpg

Hessu ja upeat palkinnot :)

Aamupäivällä suuntasimme Hessun kanssa kohden Inkoon tokokokeita. Kenttä on hiekkakenttä ja mielestäni aivan mahtavan hyvä tokokokeen pitopaikka (siellä olen käynyt kokeissa kaikkien koirieni kanssa). Oltiin ajoissa paikalla, jotta energinen Hebe saisi rauhassa totutella uuteen paikkaan. Tuomarina toimi Riitta Räsänen. Avo -koirakoita piti olla kolme, mutta lisäilmoja oli tullut ja meitä oli yhteensä viisi.

Alkuun meni kyllä hiukan suunnitelmat sekaisin, kun huomasin, että paikkamakuu tehdäänkin viimeisenä. Olin nimittäin suunnitellut miten alkuun rauhoitan Hessun ja sitten innostan vasta ennen yksilöliikkeitä. Alkuun tuomari suoritti kuitenkin luoksepäästävyyden ja nartuille juoksutarkastuksen kehän ulkopuolella. Ei ollutkaan mikään nopea tsekkaus, vaan tuomari vietti runsaasti aikaa jokaisen koiran luona, silitellen ja käsitellen. Hessu tietysti oli innoissaan. Oman haasteensa tähän toi myös se, että ympärillä pyöri muitakin koirakoita, koiranpentuja, ihmisiä jne. Hessupa se yllätti ja oli aivan rauhassa :)

Olimme vuorossa kolmantena ja alku oli kyllä hiukan katastrofaalinen! Hessu otti hyvin perusasennon, mutta kun lähdettiin seuraamiseen se rupesi tuijottamaan jotain, mitä...se selvisikin sitten aika pian. Pienen kävelymatkan jälkeen alkoi juoksu ja parin juoksuaskeleen jälkeen Hessu ampaisi vieressä olevalle luoksetulomerkille ja kävi vielä kaartaen toisellakin "merkillä" kentässä oli upotettuja narumerkkejä pallopelejä varten. Lisäkäskyillä sain sen takaisin ja vasta sitten Hessu aloitti oikean seuraamisen ja seurasikin lopun kaikkine käännöksineen todella hyvin. Tuomari totesi, että loppu seuraaminen oli niin hyvää että antoi kuitenkin peräti 7,5 pistettä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä meni mielestäni ok. Tuomarin mielestä voisi olla hiukan nopeampi se maahan meno, joten 9 pistettä.

Luoksetulon sössin sitten minä, eli Hessu teki ihan hyvin, mutta minä olin asettunut seisomaan merkkitötterön viereen niin, että Hessu ei päässyt hyvin sivulle, vaan sen piti jäädä selvästi poikittain. Tuomari totesi, että Hessulla oli epätoivoinen ilme, kun se yritti änkeä tötteröstä huolimatta sivulle. Pisteitä siis 8,5. Tuomari taisi mainita vielä, että olisi voinut tulla lujempaa, mitä hiukan ihmettelen, sillä Hessu tuli kyllä laukalla ja jos olisi tullut lujempaa ei kyllä varmasti olisi niin hyvin pysähtynyt. Ei koskenut minuun, mutta varmaankin johtui siitä, että ei päässyt sivulle...heh.

Seisominen seuraamisen yhteydessä. Hyvin lähti seuraaminen ja sitten Hebe huomasi vieressä tuolilla olevat noutokapulat. Ehti ottaa sinne suuntaan kaksi askelta, kun liikkeen ohjaaja sanoi "käsky" ja minä tietysti heti, että "seiso". Siihenhän Hessu pysähtyi ja pysyi hienosti loppuun asti. Pisteitä saatiin 8, sillä tuomarin mielestä pysähtyi todella hienosti ja pysyi hievahtamatta, vaikka noutokapulat kuinka houkutti.

Noutamisesta 9 pistettä, oli hiukan levoton kapulalla. Pakko lisätä, että EI pureksinut :)

Kauko-ohjaus 8 pistettä. Yksi kaksoiskäsky. Hessun pää pyöri alkuun kuin väkkärä, niin eihän se nähnyt eikä kuullut mun käskyä. Tämän jälkeen kyllä skarppasi ja teki nätisti.

Estehyppy 10 pistettä. Tuomari laittoi todella korkean esteen (enkä sitten tajunnut sanoa vastaankaan). Hessu hyppäsi hienosti yli ja jäi taas ihan lähelle estettä istumaan, kuten yleensä. Vain silmät ja korvat näkyivät esteen takaa. Kuitenkin käskyllä "hyppy" Hessu teki aivan mielettömän loikan ja tuli kauniisti sivulle, eikä siis hipassukaan estettä. Tuomarikin oli hämmästynyt ja sanoi heti, että tämä oli kyllä täysi 10 pisteen loikka.

Kokonaisvaikutus 8. Sanoi, että Hessu on erittäin häiriöherkkä ja huomaa kaiken. Neuvoi, että pitää treenata kaiken maailman noutokapuloiden, merkkien, luiden ja juoksuisten narttujen keskellä. Sitten tulee hyvä. Niin ja mun ei tarttisi niin hurjasti jännittää, sekin vaikuttaa koiraan.

Paikkamakuu 8. Hessu ennakoi hiukan maahanmenoa ja oli jo menossa maahan, kun annoin käskyn. Oli myös flirttaillut naapurikoiralle heiluttamalla häntäänsä, mutta milliäkään ei ollut liikkunut ja lopulta painanut pään maahan. Narttujen seassa siis lisää paikkamakuutreeniä.

Yhteensä 168,5 pistettä  AVO1 ja luokkavoitto :)

Nyt on ilmoittauduttu ainakin kahteen AVO -kokeeseen vielä. Meille tekee kyllä hyvää käydä vielä parissa AVO -kokeessa ennen voittajaa. Treenien painopiste siirtyy kuitenkin nyt VOI -liikkeisiin.