Eilen viihdyttiin Frodon ja Milon kanssa aina iltakymmeneen asti toko-opissa  Meille tokokouluttajille oli jälleen opetusta ja kylläpä taas oli niin paljon hyvää asiaa ja ideoita, että olen ihan innoissani.

Ennen treenaamista taas pieni lenkki molempien koiruuksien kanssa.

Ennen opetuksen alkamista treenasin ensin Frodon kanssa. Tehtiin seuraamista, idari (jossa Frodotus sai aina "seuraa" käskyn kohdalla namin ja viimeisessä maasta "seuraa" lensi lelu eteenpäin palkaksi). Kaikki asennot Frodo teki hienosti. Kaukokäskyt takapalkalla ok. Luoksetulon pysäytys oli oikein hyvä ja palkan heitin Frodon yli ja lopuksi vielä luoksetulo täysillä ja palkka lensi mun taakse.

Milon vein ensin paikkamakuuseen takapalkan kanssa. Yhdellä kerralla lähti taas hiipproimaan mun luo, mutta saatiin sen jälkeen pari oikein onnistunutta paikallamakuuta. Häiriönä meillä oli Eve& Topi ja vinkuva ankka Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo meni nyt erinomaisesti ja perään tehtiin vielä liikkeestä maahanmeno ja sitten palasin Milon sivulle palkkaamaan. Liikkeestä seisominen takapalkalla oli myös hyvä. Tähän loppuun vielä vauhdikas ja suora eteenmeno lelulle.

Tässä välissä vedettiin Even kanssa yhteistreenit meidän ryhmäläisille. Tämän jälkeen taas pieni lenkki Milon ja Frodon kanssa.

Sitten alkoi meidän kouluttajien koulutus. Milon kanssa kysyttiin neuvoja sivulle tuloon, jääviin liikkeisiin, seuraamiseen. ja paikkamakuuseen.

 Sivulletulon kanssa aloitetaan nyt niin, että minä menen Milon vierelle niin, että se on lähes sivulla (jää hiukan poikittan vielä) ja siitä alkuun vaaditaan vain pieni siirtyminen sivulle ja hyvä palkka. Kun rupeaa sujumaan vaikeutetaan ja vasta kun oikeesti tajuaa olla hyppäämättä ja siirtyy kauniisti niin edestä siirtymisiä.

Hyviä neuvoja saatiin myös takapään liikkeelle saamiseksi ja jumppaamiseksi. Peruutusta harjoitellaan niin, että nami Milon kaulan alle jolloin peruuttaa helposti. Kun tämä peruuttaminen rupeaa sujumaan otetaan peruuttamista sivulla. Palkka namilla edelleen oikean käden kautta vasempaan käteen, mutta nami Milon vasemmalta puolelta, jolloin se automaattisesti asettuu suoremmin sivulle.

Harjoiteltiin myös käännöksiä ja varsinkin täyskäännöstä ensin ilman koiraa ja sitten koiran kanssa. Vihdoinkin sain hyvät neuvot, miten omat jalat menee  täyskäännöksessä.

Liikkeestä seisomiseen sain myös apuja, kun Milo ottaa usein askeleen sivulle pysähtyessään, niin nyt alkuun minä otan sen askeleen, jolloin Milo pysähtyy suoraan. On kuulemma tyypillistä tiiviisti seuraaville koirille, haluavat tilaa kun tekevät jonkin liikkeen ja kun minä annan sen tilan ei koiran itse tarvitse siirytä. Tämä todettiin myös käytännössä.

Paikkamakuuseen saatiin myös neuvoja, että vähitellen takapalkan välimatkaa pidennetään ja takapalkan sijaan voi palkkana olla esimerkiksi kentän viereen tehty esineruutu (tätä täytyy nyt treenata ensin kotona).