Eilen lähdettiin iltasella Lauran kanssa Ikean parkkikselle treenailemaan tokoa. Vettä satoi, mutta se ei meitä haitannut.

Frodo otti yllättävän paljon häiriötä ihanista tuoksuista, joita sula ja märkä maa toi sen nenään. Tämä vaikutti selvästi vaihtelevasti kaikkiin neljään koiraan. Huomasi kyllä, että ollaan talvi vaan treenailtu maneesilla...heh.

No niin, aloiteltiin merkillä. Sitä saatiin kyllä vähän aikaa veivata, kunnes rupesi sujumaan ja Frodo meni ensimmäisellä käskyllä sinne merkin taakse, minne sen haluan. Ruutuun Frodo oasasi mennä yhdellä käskyllä ainoastaan, jos siellä oli lelu. Merkkiä ja ruutua treenattiinkin kyllä todella monta kertaa...huoh. Frodo näytti kyllä siltä, että ei osaa koko ruutua. Ruutua treenattiin kahdessa eri osassa, eli Frodo oli välillä autossa ja muut koirat treenasivat välissä. Molemmila ruututreenikerroilla lopetin vauhdikkaaseen merkille ja ruutuun juoksuun, kun ruudussa lelu. Nyt täytyy kyllä oikeesti vähän tsempata tämän ruudun suhteen, jonka luulin Frodo osaavan kuin vettä vaan...

Luoksetuloja ensin pari kertaa täysillä läpi ja Frodon uusi suosikki vinkupallo lensi mun taakse, kun Frodo täydessä vauhdissa. Sitten kerran pysäytyksillä ja kerran pelkällä seisomaan pysäytyksellä ja heti pallo lensi Frodon taakse palkaksi. Lopuksi vielä pari täysillä läpijuoksua suoraan pallon perään. Ihana katsoa, kun Frodo tulee täysillä :) Elikä luoksetulon vauhtiin olin todella tyytyväinen ja pysähdyksetkin ok.

Pallo takapalkaksi ja kisamatkalta kaukot. Laura katsoi aivan Frodon vieressä miten pysyi paikallaan. Uskomatonta kyllä nämä kaukot menivät suorastaan loistavaksi. Laura oli tarkkana ja sanoi, että ehkä neljä senttiä siirtyi taaksepäin sarjan aikana. Kisoissahan Frodo AINA edistää, joten taaksepäin siirtyminen treeneissä on ihan ok. Ihan mahtavaa, että kaukot on nyt mennyt hyvin. Taitaa meidän terassinreunatreeni tuottaa kuitenkin tulosta Hymy

Naureskelin tuossa itsekseni, että kun kaukot sujuu, niin ruutu ei enään sujukkaan, taitaa olla rajallinen kapasiteetti Frodolla.....heh, heh.

Treenien loppua kohden Frodo innostui ihan valtavasti ja kaukojen jälkeen heittelin sille sen uutta lempipalloa ja oikein innostin riehumaan. Treenit lopetettiinkin tähän, kun Frodo oli oikein innoissaan ja naama naurulla. Elikä suunniteltua ohjattua noutoa ym. en ottanut laisinkaan. Täytyy nyt malttaa treenata pienissä osissa ja katsoa, että Frodolla varmasti on kivaa, varsinkin kun eilenkin alkuun tahkottiin merkkiä ja ruutua niin pitkään.

Tämä päivä vierähtää Outi Hermiön tottispäivän merkeissä, odotan mielenkiinnolla.