Ihan alkuun on pakko hehkuttaa, että tänään aamulla Hessu teki täydelliset :) VOI -kaukot, minä kylläkin vielä vain puolen metrin päässä. Tästä on nyt hyvä ruveta vähitellen lisäämään matkaa, erittäin tyytyväinen olen upeisiin seiso - istu, joka tuntui jo jossain vaiheessa lähes mahdottomalta liikkeeltä niin, että takajalat pysyvät paikallaan.

Navalassa käytiin alkuviikosta Hessun Myy -siskon kanssa treenaamassa. Lopuksi Hessu toimi häiriönä myös nuorelle bortsu-urokselle. Hessu käyttäytyi vaihteeksi todella hienosti, ei päästänyt ääntäkään vaan teki minun kanssa innoissaan hommia.

Tehtiin nyt vuorostaan pitkältä, pitkältä ruutuun juoksuja, välillä leluun ja välillä tyhjään ruutuun. Alkuun meinasi jäädä ruudussa liian eteen tai etureunalle, mutta lopuksi meni hyvin. Paikkamakuu Myyn kanssa hieno, liikkeestä istuminen ilman pienintäkään apua myös hieno. Metallinoutokin meni hyvin. Tehtiin myös paljon häiriötreeniä keskenämme, eli koirat vierekkäin istumaan tai makaamaan ja vuorotelle kutsuttiin "tänne ja "seiso" sitten toinen kutsu oman koiran, sitten "tänne" ja "maahan" ja taas toinen kutsui oman koiran ja samalla tavalla koko luoksetulo. Ihan lähekkäin myös häiriö seuraamista ym. liikkeitä. Olipa tosi kivat ja hauskat treenit, vaikka välillä saatiin jopa lunta niskaan?! Tässä pari kuvaakin, ensi Hessu oman narupallonsa kanssa ja sitten sisarukset ilveilemässä.

1-normal.jpg

2-normal.jpg

Hessu on selvästi nyt kunnossa, sillä sen koko olemus on iloisempi, se on innokkaampi ja vauhtia on taas paljon enemmän. Ei ole kärttyinen toisille koirille jne. Toivottavasti nyt pysyykin hyvässä kunnossa. Parin viikon päähän otetaan kuitenkin vielä Mari hieromaan ja käsittelemään.