Frodon ensimmäiset tokotreenit olikin jäänyt kirjaamatta. Häiriötä ja ahdasta oli, paikalla ainakin viiden ryhmän koirakot ja ryhmien vetäjät. Vettä satoi myös aivan kaatamalla koko treenin ajan. Aluksi jaettiin koirakot oikeisiin ryhmiin ja sitten aloiteltiin jo vähän treenaamistakin.

Kentän vieressä on iso kuplahalli, missä oli fudisharkat menossa ja pauke oli melkoinen. Meidän ryhmän koirien paikallamakuu otettiin hallin vieressä. Hyvin Frodo pysyi paikallaan rivistössä. Korvat oli kyllä ihan lurpallaan, kun vettä tuli niin lujaa. Palkaksi pienet taistelut.

Meidän ryhmä siirtyi sitten esteen luo ottamaan hyppyjä. Siinä omaa vuoroa odotellessa muistuttelin Frodon mieleen kaukokäskyjä ja varsinkin sitä seisomista. Parin toiston jälkeen jo onnistui. Otettiin myös lyhyitä seuraamispätkiä. Sitten jätin Frodon paiklle istumiseen, ei ongelmia. Hälinä ja hulina siis oli aivan mieletön ja joku ohjaajalta karannut koirakin paineli ohitse. Frodo ei kyllä välitä muista pätkääkään ja treenattiin ihan rauhassa.

Otin Frodon kanssa pari hyppynoutoa vieraalla kapulalla ja sitten pari tasamaanoutoa. Sain neuvoja miten aloitella tunnistusnoutoa ja ruutua. Ensi kerralla olisi tarkoitus kokeilla kentällä molempia.

Jos oikein ymmärsin ei sielä onneksi jatkossa ole kaikki ryhmät paikalla, oltiin ainoastaan nyt aloituskerralla.