Hessun kastraatiosta on kohta kolme viikkoa ja viime tiistaista lähtien se on ollut kokoajan ilman tötteröä. Haava on hyvän ja kuivan näköinen ja siinä alkuun ollut lievä turvotuskin on laskenut. Eikä se tunnu enään sitä itseään kiinnostavan.Ollaan siis Hessun kanssa palattu normi treenailuun ja lenkkeilyyn. Nyt on teemana kunnon kohotus meille molemmille ja ollaan tehty nyt jo parikin ylimääräistä 5 kilsan lenkkiä reippaalla vauhdilla (on muuten nykyään helppoa, kun Hessun ei tarvitse jäädä lutkuttelemaan kaikkien tyttökoirien hajuja tien penkalla). Tässä kuvakin viime sunnuntain lenkiltä.

Lenksura.jpg

Lenkki-innostusta auttaa myös se, että jos lähden heti töistä tulon jälkeen lenkille, ehdin tekemään tunnin ( 5 km) lenkin valoisassa :) Viime lenkillä testattiin myös Hessun suhtautumista autoihin (aikaisemminhan sillä on välillä ollut taipumusta paimentaa niitä ja jopa syöksyä niitä kohden). Nyt mentiinkin ihan nätisti :) Kun auto tuli vastaan pyysin Hessun sivulle ja sai juuston palan aina juuri silloin, kun auto oli kohdalla. Pari kertaa tuijotti, kun auto tuli, mutta ei sen kummempaa ja katsoi aina minua, kun auto oli kohdalla. Täytyy muistaa siis palkkailla aina välillä näistä hyvistä auton ohituksistakin.

Maanantaina oltiin myös hallitreeneissä pitkästä, pitkästä aikaa. Meitä oli aika vähän (olisiko alkupuolituntisen ollut kolme ja loppuajan vain kaksi). Hessu oli aika ylikierroksilla, kun otin sen autosta ja se tajusi mihin ollaan tultu. Annoin sille taas pallon suuhun ja tulikin sitten ihan rauhassa palloa retuuttaen halliin sisälle. Alkuun treenailtiin hiukan seuraamisia eri suuntiin (Hessu teki hienosti seuraamiset peruuttaessa). Hessu ei kenellekkään rähjännyt tai haukkunut. Hessu oli hihnassa kiinni hallin seinän vieressä, kun yksi vapaana ollut koira ryntäsi toisen koiran luo. Siinä oli pientä ärinää (Hessu oli siis ihan siinä vieressä), silloin se kyllä ryntäsi niin että remmi kiristyi, mutta häntä heiluen ja ihan innoissaan (oli selvästi lähdössä leikkimään). Jännä sinänsä, kun Hesssu on aikaisemmin heiluttanut häntää vain hyvin harvoille ja valituille koirakavereille. "Entinen" Hessu olisi kyllä nostanut ihan megarähinätkin. Komensin sieltä pitkältä Hessun maahan ja meni. Tässä kuva kun makasi nätisti. Ei lutkuttanut tekonurtsia, mutta haisteli kyllä edelleen.

WP_20150302_001.jpg

Loppu puolituntia treenattiin irti toisen koirakon kanssa (aiemmin Hessu rähisi tällekin labbikselle, ollaan kerran treenattu aikaisemmin samaan aikaan). Tehtiin luoksetuloa niin, että jätettiin koirat vierekkäin toiseen päähän kenttää (tässä yksi tosi tärähtänyt kuvakin, Hessu on tuo oikeanpuoleinen).

WP_20150302_003.jpg

Sitten kutsuttiin ensin toinen ja käskettiin seisomaan puoleen väliin, sitten toinen puoleen väliin, sitten taas se ensimmäinen sivulle ja sitten toinen. Tarkkana oli koirat, sillä kumpikaan ei lähtenyt vahingossa toisen käskystä. Tehtiin myös sellaista seuraamistreeniä, että ensin toinen jätti oman koiransa maahan makaamaan ja eteni siitä noin 6 metrin päähän. Sitten toinen seurautti koiraansa siinä ympärillä kahdeksikkoa (kiertäen sekä koiran että omistajan). Välillä pysähdyksiä, välillä juosten jne. Välillä laitoin myös Hessun makaamaan keskelle kentää, kun toinen teki luoksetuloja takapalkalla (hyvin pysyi :). Hessun kanssa myös luoksetuloa molemmilla stopeilla sekä suoraan seisomaan pysäytyksestä vapautus takapalkalle. Tehtiin myös metallilla hyppynoutoa (laiton vielä tosi matalan esteen, ettei se leikkaushaava vaan saa osumaa). Hessun hypyt oli kyllä kolme kertaa korkeammat kuin este, eli ei pelkoa osumista. Hyvin nouti ja hyvät luovutukset.

Ensin puolella kenttää ja sitten koko kentällä ja pitkillä välimatkoilla uutta VOI -luokan ohjattua noutoa. Tämä taitaa olla meidän uusi suosikkiliike ;) Siinähän on vain oikea ja vasen noutokapula (ei keskimmäistä) ja koira seurautetaan ensin merkille (jätetään itse pysähtymättä seisomaan merkille) ja edetään takaisin lähtöpaikkaan. Siitä sitten käsky noutaa joko vasen tai oikea. Hessu oli kyllä aivan innoissaan tästä liikkeestä (tarkkana kuunteli käskyjä ja toi aina juuri sen minkä pitikin).

Meidän piti tehdä vain lyhyt treeni sairasloman jälkeen, mutta innostuttiin ja muistin asian vasta 15 vaille tasan (jolloin treeniaika loppuu). Leikittiin sitten vielä vähän ja lopetettiin siihen. Olipa aikamoisen väsynyt koiruus kotona. 

Kotona ruokakupilla ollaan otettu kaukoissa jo paljon pitempi etäisyys ja menee hienosti :) Viikolla ei olla kyllä muuten ehditty tokoilemaan.

Viime sunnuntain ratsastuskin meni hienosti :) Ratsuna oli jälleen Hessu -hevonen ja ensimmäistä kertaa ikinä, sain sen menemään hienoa koottua laukkaa, ihana tunne. Omat vatsalihakset oli kyllä koetuksella, mutta pinnistin tunnin loppuun asti. Oli siis oikein kiva tunti. 

Loppuun vielä kuva Rokki -kissasta :)

WP_20150301_007.jpg