Kävin jo nyt aamusella Hessun kanssa kotikalliolla tekemässä ihan pientä treeniä. Ajattelin, että tehdään luoksetuloa ja ruutua. Hessulle en ottanut mukaan pantaa saatikka hihnaa. Kun olin saanut ruututötteröt paikoilleen oli Hessu jo kallion takana näkymättömissä. Kävelin lähemmäksi ja siellä olikin ollut hirvien "bileet" aivan tuoreita jälkiä, karvoja, kaivettuja kuoppia ja makuupaikkoja ja Hessu tietysti aivan innoissaan. Olin jo aivan varma, että nämä treenit oli sitten tässä, mutta kun heiluttelin vähän Hessun lempinarupalloa se päättikin valita hirvien sijasta pallon ja treenaamisen (YES, mikä erävoitto).

Hessulla oli kyllä virtaa näin sairaslomalla olleena ja myös "jätä" -käsky kaikui välillä kuuroille korville. Sain sen kuitenkin lopulta aina irrottamaan pallostaan. Ensin siis ruutuun lähetyksiä ja annoin sen "ruutu" -käskyllä juosta ihan takareunan ylikin (pallon heitin kun oli siinä takareunan kohdilla). Näitä pari kertaa. Tämän jälkeen testasin toimiiko vielä "seis" käsky ja toimihan se ja vielä erittäin täpäkästi, eli pari kertaa "ruutu" käsky ja kun oli hyvässä kohdassa käsky "seis" ja pallo palkaksi ja leikkiä ruudussa. Nämä oli tosi hyviä ja vauhdikkaita. Ei sitten treenattukaan muuta vaan leikittiin narupallon kanssa ja heittelin sitä sille. Aika lujaa Hessu revitteli välillä pallon kanssa, eli ei tainnut tuntua leikkaushaavassa. Sisälle tultaessa sai possunkorvan ja on nyt ilman tötteröä, saas nähdä alkaako taas jyystämään sitä rupea. Aamulla kun katsoin, oli leikkauskohta hyvän ja kuivan näköinen. Ei olla juurikaan muuta, kuin kaukoja tehty ruokien yhteyedessä. Hyvä siis aloitella taas vauhdikkaammatkin treenit. Huomenna mennään pitkästä aikaa hallitreeneihin, mutta otetaan ihan rauhallisesti ja varmaankin lyhyempi aika, mitä normaalisti.  

Eilen oli ratsuna Hessu -hevonen ja olin vieraassa ryhmässä korvaamassa poissaolotuntia. Pitkästä aikaa myös opettajana Johanna. Tehtiin ihan perusratsastusta mm. kiemurauraa, pitkät pätkät laukkaa ja paljon laukkavoltteja sekä tunnin teema oli avotaivutus käynnissä. Sain Hessun kivasti liikkumaan (vaikka hiki tulikin) ja lopussa avotaivutukset olivat oikein hyviä :) Meidän tunti oli viimeinen ratsastuskoulun tunti ja kun lopetettiin tuli maneesiin yksityisheppoja (olipa kyllä kauniita). Hepat olivat kyllä niin pörheenä että, kun tuli vieraita hevosia :) Tänään sitten vuorossa oma tunti, olis kyllä aika mahavaa, jos vois käydä päivittäin ratsastamassa.