Milo, Frodo ja Hessu lenkillä 20.10.2011

Jostain syystä Vuodatus ei suostunut tätä julakaisemaan eilisen kohdalla, joten laitan jatkon sitten tähän erikseen.

Sitten käytiin Hessun kanssa tekemässä kalliolle Milon ruutu valmiiksi ja myös luoksetulotötteröt. Hessu sai myös tehdä vielä pari noutoa (nyt seisoin). Nämä oli ehkä parhaat luovutukset tähän asti (kun seison). Tuli suoraan tiiviisti ja piti tiukasti, kunnes annoin "irti" käskyn. Lopetettiin luovutukseen, eli en ottanut perusasentoja. Pari kertaa myös niin, että Hessu istui tiiviisti mun edessä ja annoin sille hetkeksi metallikapulan suuhun, sitten "irti" ja nami. Oikein hyvin, eiköhän se totu metallikapulaan hyvin, kunhan muistan treenata ahkeraan.

Milon kanssa aloitettiin ruututreenillä. Miten musta tuntui, että se oli unohtanut täysin koko ruudun. Saatiin me sitten helpottamalla treeniä (eli lähetin ihan vaan parin metrin päästä) ruutuun ja käsky  "seiso" ja palkkasin namilla kun seisoi ruudun keskellä. Välillä laitoin myös ruutuun keskelle namin valmiiksi. Tämän jälkeen pallo ruutuun valmiiksi ja lähetyksiä yli 20 metrin päästä. Pallo ei edes näkynyt niin pitkälle, mutta Milo tiesi, että se on siellä. Hienosti meni. Kertaalleen myös niin, että palloa ei ollutkaan ruudussa. Loppuun vielä kuitenkin niin, että narupallo oli palkkana. Milo tuntuu hahmottavan ruudun paremmin pitemmältä matkalta, täytyy muistaa tämä.

Sitten tunnaritreeniä. Kolmisen kertaa "oman" etsimistä todella vaikeista piiloista, eli ei mitään mahdollisuutta löytää ilman nenänkäyttöä. Nämä hienosti. Sitten kaadoin kasan tunnarikapuloita maahan ja laitoin "oman" niiden taakse. Milo toi kaksi väärää ennenkuin keskittyi edes haistelemaan ja sitten löysi haistelemalla "oman". Tein sitten niin, että jemmasi sammalten alle oman tunnarikapulakasan viereen ja lähetin hakemaan sen. Milo toi hienosti. Heti perään laitoin oman tunnarikapulakasan keskelle ja nyt Milo tajusi (JEE) oikeasti haistelemalla etsiä sen "oman". Luovutus myös ilman pureskelua, palkaksi kehut ja narupallorevitystä :)

Sitten tehtiin puukapulanouto luovutuksineen, jonka jälkeen matallinoutoja niin, että kun Milo tuli kapulan kanssa heitin narupallon mun taakse palkaksi. Tämä selvästi auttaa Miloa pitämään metallikapulasta tiukemmin kiinni.

Sitten seuraamista. Kolme askelta eteen ja sivuille hyvin. Peruutusta tehtiin niin, että kun Milo seisoi mun vieressä laitoin kädessä olevan namin sen nenän eteen ja vein kättä taaksepäin, jolloin Milo peruutti. Tehtiin tätä pariin kertaan ja eiköhän se peruutus saada toimimaan. Jos vaan sanon "seuraa" ja peruutan esim. kolme askelta, niin Milo tulee mukana sivuttain  ja tulee heti perusasentoon, kun pysähdyn. Olen nähnyt tällaisenkin hyväksyttävän tokossa, mutta yritän kuitenkin saada Milon oikeasti peruuttamaan.

Sitten liikkeestä istu ja maahan meni molemmat ekalla niin hienosti, ettei tehty enempää.

Luoksetulossa vähän hinkattiin seisomista, kun Milo tuppaa ottamaan pari askelta käskyn jälkeen tai vaatii jopa toisen käskyn. Lopuksi sain kyllä tosi hyvän stopin. Maahan menee luoksetulossa hyvin.

Kotipihalla sitten vielä hyppynoutoa puukapulan kanssa. Oikein hyvin, en ottanut perusasentoon asti.

Hessu teki myös pari alo -hyppyä. Palkkasin kun seisoi esteen toiselle puolella. Huomenna voisin koittaa jo mennä sinne Hessun viereen.

Sitten Hessu, Milo ja Frodo saivat juosta lähimetsässä ja pihalla. Nyt kun koirat on väsytetty taidan lähteä alakerran imurointiin.