lambit-normal.jpg

Eilen oltiin taas Hessun kanssa Seutulassa paimentamassa. Kuva otettu ennen treenien alkua, olikin aika pimeää, joten enempää kuvia en sitten ottanutkaan.

Ensimmäisellä kierroksella oltiin Hessun kanssa isossa aitauksessa ja häiriönä oli toinen koira treenaamassa pyöröaitauksessa lampaineen ja "oikea" paimenkoira seurasi silmä kovana aidan takana meidän touhuja :) Tehtiin Hessun kanssa samaa treeniä kuin viimeksi, mutta Hessu oli nyt paljon rauhallisempi. Pitkä liina pysyi suurimman osan ajasta löysällä ja Hessu uskoi paljon paremmin maahan käskyt. "Vie" käskystä lähti aina reippaasti hommiin. Jostain syystä Hessu kuitenkin maisteli lampaan pipanoita nyt tosi paljon, lienee jokin sijaistoiminto, kun ei vieläkään päässyt irti treenaamaan. Nyt oli kuitenkin tunne, että Hessu oli hallinnassa paremmin kuin viimeksi.

Toisella kierroksella tehtiin samaa, paitsi, että häiriötä oli vieläkin enemmän. Nyt oli laitumellakin paimentaja ja vielä kovin äänekäs ja vauhdikas sellainen. Hessu sen kyllä noteerasi, mutta pysyi hyvin hommissa oman lauman parissa. Kun vietiin lampaita pyöröaitauksen ympäri, hämääntyi Hessu välillä tuijottamaan siellä olleita lampaita, mutta huomasi sitten aika pian taas sen oman laumansa.

Oli oikein kivat treenit ja oli miellyttävä tehdä Hessun kanssa hommia, kun se oli paljon rauhallisempi. Malttoi maata jo pitempiä aikoja ja katsella lampaita. Taisi hiffata senkin, että jos itse makaa paikoillaan, niin lampaatkin ovat paikoillaan. Seuraava paimennuskerta on onneksi taas varattuna, sitä odotellessa :)

Tokoa pitäisi treenata, mutta on jäänyt kyllä vähiin. Kotipihalla tehtiin toissapäivänä luoksetulon seisomaan pysähdystä  takapalkalla (joka oli viety Hessun huomaamatta) ja välillä taas minä heitin pallon palkaksi. Hyviä stoppeja taas. Kaukoja tehdään edelleen joka päivä ja menevät aika sutjakkaasti. Palkka ei enää ole välttämättä takana, vaan voi olla edessä tai sivullakin ja piilossa.

Paavali -konna aloitti lauantaina horrostamisen ja onkin nukkunut hiiren hiljaa siitä asti. Kahden viikon päästä herätetään päiväksi ja tsekataan, että paino on pysynyt kohdillaan sekä kylvetetään ja juotetaan.