Eilen aamutuimaan tehtiin ihana pitkä lenkki Frodon ja Milon kanssa. Vastaan tuli ulkoiluttaja ison ja pienen koiran kanssa. Laitoin Frodon ja Milon istumaan, kun menivät ohi. Isompi hihnassa ja pieni irti. Milo oli siihen asti ok, mutta kun isompi päästi möreät murinat, niin pitihän Milon sille haukahtaa. Sain kuitenkin Milon hiljenemään kieltämällä ja hihnasta nyppäsemällä. Kun koirat olivat ohi päästi ko. ulkoiluttaja omansa irti ja minä omani eikä kukaan koirista edes katsonut taakseen jatkettiin vaan omiin suuntiimme. Eiköhän nämä ohitukset vähitellen rupea Milonkin kanssa sujumaan.

Frodon esineruutu

Tein esineruudun vieraassa metsässä ennen hakutreenejä.

Tallasin Frodolle täyssyvän (50 m) ja noin 20 m kapean kaistaleen. Maasto oli aika ryteikköä ja esineen (pieni kämmenen kokoinen muovinen pussukka) piilotin aivan takalinjalle kahden kaatuneen puun jälkeen olevaan ryteikköön. Frodo lähti hyvin ja joutui oikeasti etsimään koko alueen huolellisesti, kunnes löysi esineen. Etsi hyvin ja pysyi alueella. Toi esineen reippaasti ja luovutus oikein hyvä. Palkakksi pari makkaran palaa. Erittäin hyvä esinetreeni.

Frodon hakuilut

Frodolla oli reilu sadan metrin pituinen rata ja kuusi suorapalkka ukkoa (siirtyviä). Elikä lähetin ensin vasempaan etukulmaan ja se oli erinomainen, Frodo myös eteni oikein hyvin takaisin tullessaan kun kutsuin, ei siis palannut yhtään omia jälkiään.

Toinen ukko oikeassa etukulmassa myös erinomainen, myös palaaminen keskilinjalle.

Kolmas ukko vasemmalla keskellä tuotti vaikeuksia, sillä alueeen lopussa oli vielä n. 5 metriä tiheää männikköä, ukko siis männikössä (männikkö oli vielä rataan nähden alempana niin, että sieltä ei tullut hajua ellei koira edennyt perille asti) ja Frodo teki kolme hyvää tyhjää pistoa, mutta kääntyi oikealle aina ennen männikköä (sen mielestä rata meni niin). Upeilla tyhjillä tsekkasi alueen lähes takakulmaan asti. Noin neljännellä vihdoin upposi hyvin ja löysi ukon, palasi taas hienosti eteen päin.

Neljäs ukko oikealla keskellä (tai siis piti olla...). Frodo teki aivan mahtavia tyhjiä (taas lähes takakulmaan asti).Oli aika puhki mutta lähti aina. Lopulta sanoin, että käykää tsekkaamassa, missä se ukko on sillä ei tuolla alueella ainakaan. Ukko löytyikin sitten ihan etukulman tunutmasta ja palasin sinne lähettämään Frodon ja se nostikin ukon hienosti :)

Koska tyhjien aikana oli koko alue tullut tsekattua päätin ottaa takakulmat suoraan. Lähetinkin viidennelle ukolle takakulmaan (Frodo oli jo ihan puhki ja lähti vasta toisella lähetyksellä). Palasi ilman löytämättä ukkoa. Juotin Frodoa keskilinjalla sillä aikaa, kun kaksi ihmistä etsi radan keskivaiheille jääneet ukot ja siirsivät ne oikeille paikoille takakulmiin. Frodo joi ja läähätti keskilinjalla ja ajattelin, että se ei jaksa enään mitään.

Yllätys olikin suuri, kun lähetin sen siis uudestaan vasempaan takakulmaan eri paikasta (niin että joutui tekemään hiukan laatikkoa). Frodo lähtikin ihan täysiä ja valtavalla innolla ja löysi ukon heti. Tuli upeasti kutsusta eteenpäin keskilinjalle naama naurussa.

Kuudes ukko oli, jos mahdollista vieläkin vauhdikkaampi ja sieltä palkaksi kunnon taistelut. Frodo taistelikin innoissaan radan alkupäähän asti ja kantoi lelun tiiviisti autoon asti.

Frodolla ei ollut kiintorullaa. Frodo ei näyttänyt paineistuvan tästä treenistä kovin paljoa, vaikka näitä suunnittelemattomia tyhjiä tulikin melko runsaasti ja rata oli fyysisesti melko rankka. Olen myös tyytyväinen Frodon suoriin pistoihin ja siihen että se lähti minne lähetin, eikä tehnyt vanhaan tyyliinsä taaksepäin työskentelyä ollenkaan. Loppupään mahtava into oli myös positiivistä, vaikka luulin että se on jo ihan puhki/paineistunut eikä lähde mihinkään. Vaikka ukot eksyivätkin pariin otteeseen, oli tämä silti mielestäini onnistunut treeni.

Hyvä Frodo :)

Milo kotona

Eilen oli niin lämmin päivä, että kotona meillä oli ovi auki ja Milo sai menneä ulos ja sisään miten lystäsi, kun me oltiin Frodon kanssa treeneissä. Milo ottaakin johtajakoira Frodon ollessa poissa vahtimisen omalle kontolleen. Se on aika hauska, kun se kiertää kotimetsän ja tontin, käy tsekkaamassa ihmiset sisällä ja sitten se jää makaaman etuoven eteen rappuselle ja vahtii. Välillä se torkkuu, mutta toinen silmä auki ja korvat pyörivät, kun se kuuntelee tarkkaavaisesti. Kun Milolla on tämä vahtihomma se ei kerkiä edes lempikongollaan leikkimään ;) Välillä tehdään taas oman reviirin kierros ja palataan rappuselle.

Kun viimein palattiin Frodon kanssa treeneistä kahdeksan maissa tuli Milo tervehtimään, huokasi syvään ja meni omalle paikalleen nukkumaan (oli hetkessä sikeässä unessa). Milon ei tarvinnut enää vahtia, kun johtajakoira Frodo tuli kotiin (heh). Frodokin kyllä vetäisi kupillisen ruokaa ja oli myös alta aikayksikön omalla pedillään umpiunessa raskaiden treenien jälkeen.