Eilen kotipihalla jo pientä treenin tynkää, eli otin molempien kanssa hyppynoutoa. Molemmat koirat olivat jo pitkään riehuneet ja leikkineet pihalla ja halusinkin koittaa saanko ne vielä väsyneinäkin tuomaan noutokapaulan hypyn jälkeen minulle laukalla. Otin myös käyttöön ihan uuden tavan palkata.

Frodo pääsi ensin treenaamaan (oli kyllä ihan innoissaan, kun ei olla vähään aikaan treenattu). Jätin siis palkkakongon mun ja Frodon taakse aika pitkälle (kun oltiin siis perusasennossa nenät estettä kohden). Frodo teki hienosti ja palautti kapulan myös laukalla. Vapautin kongolle suoraan edestä hyvän luovutuksen jälkeen. Toinen kerta oli vieläkin vauhdikkaampi ja nyt vapautus vasta perusasennon jälkeen sivulta. Loistavasti siis toimi!! Taidankin nyt unohtaa namit ja taistelut ja palkaksi se kongo (jota tietysti heittelen sitten pari kertaa). Tänään taidan tehdä kaksi liikettä ja vapautus, sitten kolme jne.

Milo oli sitten seuraavaksi vuorossa. Milolle oli ensimmäinen kerta kun palkkasin tällä tyylillä. Ensimmäisellä kerralla Milo oli niin täpinöissään, että kun annoin käskyn "hyppy" se loikkasi suoraan mun sivulta ja palasi maahan vasta esteen jälkeen (hui mikä loikka ja hyvä että ei rojahtanut nenälleen esteen päälle). Kiersi takaisin tullessa esteen. Seuraavalla kerralla jätin niin pitkän välin, että varmasti joutuu ottamaan pari juoksuaskeltakin ennen estettä, taas se yritti kiertää takaisin tullessaan ja myös varastaa lähdössä. Kolmannella kerralla meni oikein loistavasti ja eikä edes juuri purrut noutokapulaa, kun vaan työnsi sitä minulle. Perusasennosta vapautus lelulle ja heittelyä. Sitten vielä uudestaan ja taas yritti sekä varastaa lähdössä että kiertää tullessaan. Lopulta saatiin jälleen erittäin onnistunut hyppynouto ja nyt vapautus suoraan mun edestä luovutuksen jälkeen. Kyllä se Milokin ymmärsi tämän palkkaustyylin ja taidan sillekin käyttää jatkossa. Miloa ei kylläkään juuri tarvitse innostaa vaan päinvastoin ;)

Sitten pojat taas pääsivät vapaasti riekkumaan pitkin pihaa. Yöllä satoikin kovasti (mikä kylläkin ihan hyvä, sillä kuivuutta onkin ollut jo aika pitkään). Vieläkin vettä tihuuttaa, mutta jotain treeniä täytyy tällekin päivälle ottaa. Frodo & Milo saivatkin tänään aamupalaksi ihanat lihaisat ydinluut (rouske vaan käy). Huomenna alkaa ohjatut tokot.

Kuvassa Milo, Frodo ja Frodon rakas kongo, jonka se tietysti vieritti alas mäkeä heti kuvan oton jälkeen...

1788964.jpg