Eilen oli jälleen hallitreenit ja kuten tavaksi on tullut tehtiin koirien kanssa pieni remmilenkki ennen treenejä. Jos olisin tiennyt, että muita ei tule (olin siis yksin) olisin ottanut Frodonkin mukaan. Ennen oman vuoron alkua tehtiin ulkona parkkiksella Hessun kanssa paikkamakuuta, luoksetuloa läheltä ja hiukan seuraamista. Milo pääsi sitten ensimmäisenä halliin treenaamaan.

Tähän alkuun pari kännykuvaa Milon ruututreenistä:

Milon kanssa aloitettiin hyppynoudolla puukapulalla. Tehtiin kolme kertaa (yritin heittää kapulan mahdollisimman pitkälle esteen taakse, kun kerrankin oli tilaa rutkasti). Hienosti kaikki kerrat. Tähän perään yksi tasamaanouto puukapulalla ja sitten päätin kokeilla metallikapulalla hyppynoutoa. Ensimmäisellä kerralla Milo pysähtyi metallikapulan eteen ja katsoi minua, annoin uuden "nouto" käskyn ja sitten toi hienosti hypäten. Tämän jälkeen tehtiin vielä kaksi kertaa metallilla hyppynouto ja meni todella hienosti. Tämä oli siis ensimmäinen kerta :) Luulen, että tämä parantaa ennestään Milon otetta metallikapulasta, eli otetaan tämä jatkossakin treeneihin mukaan.

Sitten tehtiin kertaalleen takapalkalla luoksetulo seisomisen ja maahanmenon kanssa. Molemmat muuten hyvin, mutta poikitti (pääasia kuitenkin, että pysähtyy). Sitten tehtiin vielä pariinkin otteeseen pelkästään seisomaan pysähtymistä. Parin hyvän pysähdyksen jälkeen lopetettiin.

Milo sai sitten etsiä kahteen kertaan oma -kapulan, kun se oli piilotettu hallin reunaan agi -esteiden sekaan. Molemmat hienosti muuten, mutta hiukan pureskelua. Sitten kaadoin kasaan muut kapulat ja sinne sekaan oman. Voi että Milo haisteli hienosti ja huolellisesti ja toi sen oman :) Tämän jälkeen ensimmäistä kertaa laitoin kisamaisesti kapulat riviin ja oma oli siellä rivissä mukana ja tämä myös aivan loistavasti!! Nyt pitäisi päästä treenaamaan liikkeenohjaajan kanssa.

Ruutua treenattiin myös, kuten kuvistakin näkyy. Ensimmäisellä kerralla pitkältä suoraan lelulle ja sen jälkeen pariinkin otteeseen niin, että kävin taputtamassa ruudun keskustaa ja sitten pitkältä lähetys. Nämä menivät tosi hienosti ja Milo kuuntelee tarkasti (seisoo ja menee maahan hyvin juuri siihen kohtaan miten käsken). Kerran Milo juoksi ruudun läpi liian pitkälle, uudella ruutu -käskyllä etsiytyi hienosti keskelle ruutua. Kertaalleen tein myös niin, että kävelin osittain liikkeen loppuosan ja kutsuin Milon "seuraa" käskyllä ruudusta. Lähti vasta toisella käskyllä, mutta tuli sitten niin lujaa, että meni ohi. Täytyy pitää nami valmiina kädessä, jotta oppii tulemaan suoraan sivulle ja oikeaan kohtaan.

Kaukoja tehtiin myös pari kertaa, lähinnä maasta - seiso - maahan. Välillä tekee kyllä tosi hienosti :)

Liikkeestä istumista treenattiin myös ja se on muistunut Milolle ihan hyvin mieleen. Lopuksi heittelin Milolle lelua ympäri kentää, kun kerran kahdestaan oltiin meidän puoliskolla :) Voi että se tykkäsi!

Hessuli tuli sitten seuraavana. Tuli siitäkin räpsäistyä yksi kuva paikkamakuussa, kun testasin, että kestääkö se jos mun kädet menevät taskuun ja teen jotain muutakin kun seistä tökötän, kesti se :) Varsinainen punasilmäinen riiviö (heh).

Aloitettiin Hessunkin kanssa noudoilla. Istuin tuolissa ja treenattiin luovutusta. Puukapula tuleekin jo tosi hienosti ja tiiviisti. Tehtiin myös sitä puukapulan pitämistä. Tämän jälkeen samat jutut metallilla, ihan ok. Ekalla kerralla ei kyllä meinannut tuoda metallia, mutta "nouto" käskyllä sitten toi. Sitten sainkin idean ja päätin kokeilla Heben kanssa hyppynoudon puukapulalla. Hessu sivulle perusasentoon ja etusormella pidin kiinni kaulapannan alta, kun oli niin täpinöissään. Sitten kapulan heitto, varovasti irrotus kaulapannasta ja käsky "hyppy" ja esteen päällä "nouto" voi että kun hienosti! Palkkasin suoraan kun tuli mun luokse. Toisella kerralla tehtiin ihan luovutukseen asti. Ei ole totta, mun Hebe -pieni osaa hyppynoudon :) Hillitsin itseäni kuitenkin sen verran, että ei tehty metallikapulalla.

Tämän jälkeen sitten tokon alo -luokan hyppyä ja kertaalleen saatiin todella hyvä liike kokonaisuudessaan. Hessulle kannattaa lopuksi sanoa "sivu" eikä "istu" sillä sivu käskyllä se hakeutuu tiiviisti juuri oikeaan kohtaan. Ei sitten hinkattu tätä enempää, loppuun hiukan vauhtihyppyjä, kun niin tykkää hypätä. Taas ennen kun ehdin laskea esteen Hessun korkeuteen ehti se jo hypätä kertaalleen Milon korkeudesta, mutta sehän ei Hessulla tuntunut missään. Se on kuin kumipallo, pomppaa mistä vaan yli ja koskaan ei mikään osu siihen.

Tämän jälkeen taidettiin tehdä hiukan perusasentoa ja seuraamista sekä eteen, että taakse. Hessu osaa jo peruuttaa aika hyvin suoraan, joskin tarvitaan vielä namiapua, mutta Hebe on selvästi ymmärtänyt sen peruutuksen idean eikä vaan jää istumaan.

Luoksetuloja tehtiin kerrankin todella pitkältä matkalta, välillä myös niitä, että palasin Hessun sivulle. Luoksetulot ovat kyllä ihan valmiita muuten, mutta tarvitaan edelleen treeniä ja varmuutta siihen, että ei lähde mun perään.

Hessu sai myös hakea piilotettua "omaa" -tunnarikapulaa pariin otteeseen. Ensimmäisellä kerralla jouduin hiukan auttamaan, kun Hessu ei ihan muistanut mistä oli kyse. Tokalla kerralla meni oikein hienosti eikä edes pureskellut :) Huomasin muuten tämän treenin yhteydessä, että kun jätän Hessun istumaan ja sanon "paikka" se jää hienosti eikä edes yritä tulla perään vaikka välimatkasta tulisi pitkäkin, taidan tehdä jotenkin erilailla tuossa luoksetulon yhteydessä, täytyy olla siinäkin rennompi.

Paikkamakuuta tehtiin myös, kuten kuvastakin näkyi. Ensimmäisellä kerralla otin perusasentoon asti ja toisella kerralla vapautin suoraan maasta. Molemmilla kerroilla oli kaksi pientä namia etupalkkana. Edelleen Hessu tarvitsi kaksi käskyä ja toisella kerralla myös käsimerkin, että meni maahan...tämä on sitten vaikeaa sille. Kotona teki kyllä sitten iltaruokakupin kanssa hienosti ilman apuja ja ensimmäisestä käskystä tuon maahanmenon.

Liikkeestä seisomistakin treenattiin jossain vaiheessa, mutta myös se on edelleen vaikeaa. Hassu koira, osaa jo metallnoudon, hyppynoudon puukapulalla ja tunnarikin on hyvällä mallilla, mutta seisominen ja maahanmeno on niiiiin vaikeeta. Mun täytyy kyllä nyt oikeesti tehdä kunnon suunnitelma.

Loppu lähes kymmenen minuuttia leikin Hessun kanssa ja se sai noutaa narupalloaan sydämensä kyllyydestä. Se kyllä pinkoi menemään kuin salama :) No, olen ainakin saanut opetettua Hessun irrottamaan lelusta (jossain vaiheessa en voinut palkata lelulla kuin viimeisestä liikkeestä sillä en saanut sitä sitten enään irti siitä lelusta...).

Ruuan ja lepäilyn jälkeen pääsivät koko koirajengi vielä remmilenkille otsalampun valossa. Jospa ehtisin tänään tehdä valosan aikaan pihalla tunnaritreeniä koko porukalle. Frodo saisi myös tehdä, se osaakin sen niin hienosti että! Ei uskoisi, että meillä oli Frodon kanssa alkuun suuria ongelmia, sillä nyt se on yksi sen lemppariliikkeistä.