Kotikalliotreeniä Frodolle ja pihatreeniä Milolle.

Frodolle ensin puukapulanouto kaksi kertaa, niin että kapula meidän välissä ja vain tuontiosuus. Tuli oikein, oikein reippaasti eikä se ikinä ole tuonut noin tiiviisti. Heh Frodolla oli etukäpälät mun jalkaterien päällä ja sen kaula oli kiinni mun jalassa, kun se napitti mua silmiin kapula suussa (meillä siis aikaisemmin ollut ongelmana väljä luovutus). Sitten otin heiton mukaan ja YES palautus laukalla ja yhtä tiivis luovutus. Mahtijuttu (sai palkaksi vain nameja, koska seuraavaksi oli tunnarin vuoro...Marianne tietää...heh).

Tunnaria kolme kertaa pitkältä ja "oman" päälla nami. Kapuloiden haistaminen ja oman ottaminen ok, mutta kahdella ekalla meinas jättää kapulan mun eteen ja lähteä hakemaan uutta (näin sen Frodon ilmeestä). Kehumalla sain estettyä kapulan tiputtamisen ja toi loppuun asti molemmat (tämä heijastunee siitä, että olen sanonut "ei" väärästä kapulasta jolloin se on pudottanut ja hakenut oikean, ilmeisesti seisoin jotenkin tuimasti ja se oletti, että sillä on väärä kapula...nykyäänhän en siis sano mitään väärästä kapulasta, en noteeraa niitä mitenkään). No kolmas oli kuitenkin ihan mahtihyvä ja se tuli ilman mitään apuja reippaasti perille asti ja oikein hyvä luovutus. Palkaksi nameja ja kehuja ja lopetettiin oikein iloisiin tunnelmiin.

Sitten ruutua, ruudun olin käynyt tekemässä jo ennen koiran tuomista. Sanoin "ruu.." ja Frodo etsi heti tötteröt katseellaan. Otin ruutuun lähetyksiä pitkältä ja Frodo nyt osaa mennä sinne keskelle ja seiso käskyllä jää paikoilleen seisomaan. Otin ainakin neljä kertaa ja pidentäen kokoajan matkaa, eikä yhtään epäonnistumista. Viimesen tein niin, että Frodo näki kun vein ruudun takareunan taakse pallon ja sitten lähetys vaikeasta paikasta ja ylipitkältä matkalta, mutta hyvin Frodo paineli ruutuun vapautus lelulle (juuri kun Frodo oli hidastamassa seisomaan :) Oikein hyvä ruututreeni!

Milolle suoraan sivulletuloa (minkä se jo osasi ilman namia). Seuraaminen oli etten sanoisi erittäin hyvää, suoraa ja tiivistä. Käännökset myös hyvät.

Liikkeestä istu hyvin (ilman apuja), ehkä hiukan vinoon istui, mutta en välittänyt. Palasin koiran taakse ja siitä sivulle ja palkka.

Liikkeestä maahan meni hienosti. Ennakoi kyllä luoksetulon, joten jatkoin seuraamista ja uudestaan maahan liikkeestä (meni ekaa kertaa ilman mitään ylimääräsiä apuja...). Jatkoin 30 askelta, palasin koiran luokse ja palkkasin maahan. Sitten taas seuraamista ja liikkeestä maahan (taas ilman ylim. apuja). Etenin 30 askelta ja luoksetulo (oli hyvä ja tiivis). Siitä sitten taistelupalkka ja lopetettiin siihen.

Seuraavalla kerralla täytyy koittaa luoksetulosta "sivu" käskyllä saada Milo suoraan sivulle, sillä en ole vielä yhdistänyt liikkeitä ja suoraan sivulle tuloa (ennenhän Milo kiersi).

Kohtahan rupeaa olemaan BH -liikkeet kasassa, vielä vaan lisää häiriöpaikallamakuuta ja tietysti se kaupunkiosuus (huoh).

Kuuma on edelleen, joten ihan ihmetellä täytyy, että noilta koirilta riittää virtaa tehdä tottista!