Eilen illalla kun ajelin maneesin pihaan, näytti auton mittari ulkona olevan pakkasta -20. Tehtiin siinä Milon kanssa pieni veryttelylenkki ja kyllä oli tautisen kylmä! Meinasin jo luovuttaa...

Maneesissa sisällä oli -11 ja tuntui todella lämpimältä. Meitä oli kolme urheaa tokokouluttajaa paikalla ja saatiin ihan kivat treenit.

Ihan alkuun otettiin Milon kanssa siirtymisiä sivulta perusasennosta suoraan mun eteen ja takaisin. Avitin paljon namilla. Tämä rupeaa jo sujumaankin. Ainoastaan, kun innostuu niin tekee edelleen sivulle siirryttäessä sen ihme loikan, joten siksi olen käyttänyt namia apuna. Toivottavasti sitten RallyTokokisassa sujuu tuo eteen siirtyminen yhtä sutjakkaasti ;) Tein Milon kanssa myös paria askelta seuraamista eteen, taakse ja sivuille. Milo on oppinut nämäkin ja hienosti pitää paikkansa ja pyrkii välittömästi perusasentoon, kun pysähdyn.

Tämän jälkeen tehtiin hiukan seuraamista ja erilaisia käännöksiä. Sitten tehtiin erinäinen määrä ja erilaisina versioina liikkeestä maahan menoa ja liikkeestä seisomaan jäämistä. Yhtään en nyt ole ottanut liikkeestä istumista ja tuntuukin nuo kaksi nyt iskostuneen Milon mieleen. Tein myös sellaisen "liikekimaran" että ensin liikkeestä maahan kokonaisuutena, sitten alon luoksetulo kokonaisuutena ja lopuksi liikkeestä seisominen kokonaisuutena. Tämä jopa onnistui (jee). Nyt pitää ruveta kiinnitämään huomiota siihen, että Milo ottaa suoran perusasennon makaamisen ja seisomisen jälkeen. Huomasin eilen, että  jäi vähän vinoon.

Tehtiin myös avoluokan kaukokäskyt takapalkalla. Milo pysyi hyvin suorassa, ekä edennyt tai peruuttanut. Tehtiin maasta - istu - maahan - istu ja vapautus palkalle. Etäisyyttäkin oli minulla Miloon viitisen metriä. Tämänkin liikkeen saisi nopeasti kisakuntoon.

Tehtiin myös paria RallyTokon liikettä eli Milo perusasennosta mun eteen ja siitä peruuttaen ensin yksi, sitten kaksi ja lopuksi kolme askelta. Milon pitää istua ihan mun eteen aina kun pysähdyn ja lopuksi vielä perusasentoon. Sama tehtiin myös eteenpäin, jolloin kora tietysti liikkuu sivulla, tämä onkin tuttua ja meni hyvin :)

Milo teki yhden paikallamakuun yksin kun kaksi muuta koirakkoa treenasi (todella hyvin ilman takapalkkaa). Loppuun tehtiin vielä kolmen uroskoiran voimin paikallamakuu. Milo oli keskellä ja toisella puolella oleva koira teki paikalla istumisen. Ilman takapalkkaa ja Milo oli tosi hyvin suorassa. Milo ei häiriintynyt toisella puolella makaavan koiran vinkumisesta eikä toisella puolella olevan koiran takapalkasta. Tein liikkeen ihan loppuun asti kisamaisesti. Rupeaa olemaan jo minullakin ihan hyvä fiilis tuon ryhmäpaikallamakuun suhteen. Kyllä se niin vaan on, että treenata täytyy sitäkin.

Pakkasterkkuja!!