Olipas meillä Hessun kanssa hauskat treenit sateessa. Hessu oli tosi innokas ja vauhdikas. Aloitettiin n. 25 metrin päästä ruutuun juoksulla ja hienosti Hessu paineli suoraan ruudun takaosaan, sanoin "yes" ja palkaksi sai narupallon jonka kanssa leikittiin ruudussa. Sitten tehtiin pariin otteeseen lähempää ruutuun juoksuja ja aina kun oli siellä takaosassa hyvässä paikassa "yes" ja narupallo palkaksi. Tehtiin myös niin, että jätin narupallon ruudun takanauhan taakse ja Hessun seisomaan ruutuun, sitten sieltä 25 metrin päästä käsky "maahan" ja vapautus takapalkalle ja sitten leikkiä ruudussa. 

Seuraavaksi taidettiin tehdä liikkeestä istuminen, joka oli kerrankin nopea ja hyvä. Palkaksi namia. Tämän jälkeen kaksi kertaa tunnari (ensin kapulat ympyrässä ja sitten rivissä). Hessu haistelee joka kerta kaikki kapulat ensin läpi ja sitten vasta ottaa sen oman (saas nähdä tuleeko tuomarilta sanomsita, jos töhöttää nenällään osumia niihin muihinkin haistellessaan, tekee kyllä aika nopeasti). Toi siis molemmilla kerroilla hienosti oman. Pientä pureskelua luovutuksessa.

Luoksetulo stopeilla tosi hyvä, palkka minulta ja tämän jälkeen lähetys ruutuun (narupallon olin jättänyt jo aikaisemmin ruudun takanauhan kohdille). Leikkiä ruudussa. 

Sitten haettiin vanhuskoirat mukaan ja mentiin pienelle metsälenkille. Milolla oli oikein kunnon hepulihetki, harmi, ettei ollut kameraa mukana :) Huomenna vuorossa hallitokot, täytyy tehdä Hessun kanssa koemainen seuraaminen sekä hyppynoutoa ja metallinoutoa. Toivottavasti saadaan myös koirakavereita koemaiseen paikkamakuuseen. 

Eilen lenkillä käytiin myös järven rannassa, vielä ei Hessu päässyt uimaan vaikka olisi halunnut.

j%C3%A4rvi.jpg

Käveltiin Hessun kanssa tallille ja seurattiin tieltä käsin hetken aikaa estekisoja. Ei viitsitty mennä lähemmäksi häiritsemään, vaikka Hessu kyllä osaa katsoa hevosia nätisti ja tykkää niistä, mutta hepat eivät ole välttämättä tottuneet Hessun näköseen koiraan. Harmi, että en ehtinyt pitdemmäksi aikaa jäädä katsomaan, ensi kerralla sitten yritän päästä katsojaksi koko kisojen ajaksi. Kohta olisikin ohjelmassa ratsastusta ja pitkästä aikaa opena ilmeisesti Sari. 

Loppuun vielä pari kuvaa kissoista, kun nautiskelivat eilen ulkoilusta.

k1.jpg

k2.jpg

k3.jpg