Eilen oli taas vuorossa hallitreenit. Viikolla ei juuri treenailtukaan (mitä nyt ruokailujen yhteydessä kaukoja). Ulkona kun oli reippaat -20 pakkasta niin ei siellä viihtynyt kuin lenkkien verran (nekin lyhempinä versioina). Tänään aamulla oli enää -10 pakkasta ja tuntui suorastaan lämpimältä koirien aamulenkillä. 

Eilen saatiin treenikavereiksi 4 bortsua (kylläkin vain yhden ohjaajan kanssa). Yllättäen Hessu ei sanonut kenellekään mitään, vaikka yhdellä uroksella oli häntä kovinkin ylhäällä (näille Hessu yleensä haukkuu ja möykkää). Koirat lisäksi vieraita Hessulle, yhtä ei ollut nähnyt koskaan ja muitakin yli vuosi sitten viimeksi. Kaikista vaikeinta Hessulle oli yllättäin 5 kk ikäinen pentu (Hebe ei yleensä pennuista välitä, ne vaan "häiritsevät" sen treeniä, olen ajatellut että Hebe on vähän tosikko kun on "töissä"). No tämä pentu olikin niiiiin ihana, että piti ihan paikkamakuussakin vinkua. Kunhan Hessu rauhoittui (kesti kyllä hiukan aikaa) teki ihan tosi hienoa seuraamista pennusta välittämättä. Niin loistavaa häiriötä :)

Itse treenit olin kyllä huonosti suunnitellut, tai lähinnä olin ajatellut tehdä vähän kaikkea ja keskittyä noihin häiriöihin, kun ollaan niin paljon kahdestaan Heben kanssa treenattu. Lisäksi suuren häiriön aiheutti myös hallin alusta, mitä lie juoksuisia narttuja siellä ollut (vaikka ei saisi), sillä Hessu lutkutti tekonurmea kuola valuen ja silmät kiiluen (YÄK). No tulipahan sellaistakin häiriötä treenattua. 

Seuraamisen siirtymiset oli hienot ja "per" käskyllä Hessu peruuttaa jo sivulla hienosti. Tehtiin peruutusta myös minusta poispäin, niin että Hessun on mun edessä. Alkuun autoin namilla, mutta pari kertaa jo tosi hienosti. Täytyy vähitellen vaatia pitempää peruutusta. Liikkeestä istuminen taisi olla ihan ok. Ruutuun tehtiin lähinnä pitkältä lelulle juoksuja ja pari läheltä. Läheltä juostessa ajautui jostain syystä oikeaan reunaan ja jouduin korjauttamaan parikin kertaa. Lopetettiin kun meni hienosti keskelle ja takaosaan. Hyppynoudot oli ok sekä puulla että metallilla. Myös tasamaanoudot metallilla hyvät, tuli laukalla. Hiukan kyllä kapula kolisi suussa. Kertaalleen todella pitkältä matkalta luoksetulo koemaisena, oli muuten hieno :) Tänään ajattelin tehdä ulkona puunkierron kautta seisomastoppeja niin, että lelu lentää jo, kun rupeaa hidastamaan. 

Ongelmia sitten tunnarissa :( Ensimmäinen kerta liikkeenohjaajan kanssa suht. ok, Hessu kyllä siirteli ja taisi maistellakin kapuloita, mutta toi hienosti oman. Sitten se ei enää osannutkaan haistella ja keskittyä (keskittyi lähinnä tuhoamaan yhden väärän kapulan päreiksi...). Kaiken lisäksi joku kamalaääninen roottori meni hallissa päälle, niin, että Hessu seisoi väärä kapula suussa ja tuijotteli kattoon...ei kiva. Vaihdettiin sitten kapulat ja tehtiin neljään kertaan läheltä helpotettuna, niin että minä pidin omaa (kauan) kädessä ja ven sen itse...sitten kyllä onnsitui, ehdittiin tottua siihen kamalaan roottorin ääneenkin. Täytynee tänään kotipihalla koittaa korjata tilannetta. Hessulle siis edelleen vaikeaa, kun vieras ihminen hipelöi ne muut kapulat kunnolla ja minulla vain käy pikaisesti kädessä se "oma". 

Yllättäen Hessu malttoi rentoutua "kylki" -asentoon (hetkeksi) vaikka ihana pentunen treenasi lähistöllä. Tehtiin myös hiukan kasia jalkojen ympäri, kieri -temppua ja kierrä käskyn jälkeen frisbeen hakua :) Hessu oli kyllä aivan puhki, kun juoksutin sitä frisbeen kanssa ihan kunnolla. Kotona syötyään nukahti samantien, eikä edes huomannut, kun lähdin Milon ja Frodon kanssa lenkille (yleensä nostaa kamalan metelin, jos HÄN ei pääse mukaan). 

Tänään olisi ohjelmassa kaupassa käyntiä ja heppakerhon järestemä pilates -tunti sekä illanistujaiset :) Niin ja tietty hiukan koiratreeniä ja lenkkeilyä. Hyvää viikkistä kaikille!