Eilen olikin Frodolla kahdet treenit peräjälkeen.

Aloiteltiin maneesitokolla. Ihan alkuun otin täydeltä matkalta ruutuun juoksuja ja palkkaus ruutuun, hyvin. Sitten tein putkeen ihan koko liikkeen ja se meni loistavasti :))

Sitten otettiin kolmen minuutin paikallamakuu, ohjaajat piilossa. Tai siis Frodon vasemmalla puolella oleva otti paikalla istumisen Frodo paikalla makaamisen ja myös oikealla puolella oleva paikalla istumisen. Elikä Frodolla riitti haastetta, kun vieruskaverit istuivat ja sen piti maata. Meni kyllä aivan loistavasti ja palattiin koirien taakse siitä sivulle ja palkkasin Frodon namilla maahan. Hyvä.

Sitten otin noutoja painavalla pk-kapulalla. Laukalla lähti hakemaan, mutta ravasi takaisin, luovutukset oikein hyvät. Vähän enempi sain vauhtia, kun jätin Frodon istumaan kapulan meidän väliin ja siitä noudon. Metallinouto oli hyvä.

Tunnari otettiin liikkeenohjaajan avustuksella ja meni heti niin loistavasti, että en ottanut toista kertaa. Suskille kiitos, sillä nyt meillä on valtava säkillinen tunnarikapuloita :))

Otin suoria luoksetuloja ilman pysähdyksiä, mutta vaadin tulemaan vauhdilla suoraan eteen, tiiviisti istumaan. Tuli hyvin laukalla.

Otin myös liikkeestä istumisen (ok) sekä seuraamista ja täyskäännöksiä molempiin suuntiin.

Sitten toiseen ruutuun juoksuja pitkältä matkalta. Tämä olikin tosi vaikea. Koiran piti juosta maneesin reunaa, jossa oli kaikkien treenireput houkuttelevasti rivissä. Toisella puolella hämäyksenä tötteröitä ja ohjatun noudon kapuloita. Tätä hinkattiin varmaan viisi kertaa, kunnes rupesi sujumaan. Sitten kun se kerran meni oikein, niin ei ollut enää ongelmaa. Otin vielä suoraan lelulle juoksuja ja ihan lopuksi läheltä ruudun keskelle ja sinne palkka.

Sitten me vaan leikittiin ja riehuttiin loppuaika.

Tokon jälkeen ajeltiin suoraan hakutreeneihin. Frodo otettiin radalle viimeisenä. Olikin melkoisen haasteellinen ja vaikeakulkuinen rata, joskin näkyvyys oli erittäin hyvä ja koiran touhuja oli helppo seurata. Frodolle avoluokan rata ja kolme ukkoa. Frodolla kiintorulla kaulassa, mutta ukoilla irtorullat.

Ensimmäinen lähetys vasemmalle etukulmaan. Frodo ei uponnut oikein hyvin, joten otettiin uudestaan ja nyt teki ihan kelpo tyhjän.

Sitten lähetys oikealle ja sekin lähti vinoon, joten uusi lähetys. Nyt upposi hyvin ja teki hyvän laatikon.

Seuraava lähetys jälleen vasemmalle ja sieltä löytyikin lähiukko kaatuneen puun juurakon takaa, rulla tuli vauhdilla mutta Frodo pudotti sen mun jalkoihin. Pyysin nostamaan ja sitten lähdettiin vauhdilla näytölle. Palkaksi nakkia.

Sitten lähetys oikealle ja Frodo teki oikein loistavan syvän laatikon ja oli jo palaamassa keskilinjalle, kun saikin hajun ja lähti vauhdilla kipuamaan kallion päälle, missä kuusen alla ukko. Frodo kipusi ukolle ja putosi kuusen oksien läpi ja otti hienosti ukon päällä ;) kiintorullan. Rullan pudotti taas keskilinjalla. Kovaa mentiin taas näytölle ja päästinkin Frodon menemään vapaasti, kun oli niin hankalaa se maasto.

Sitten tyhjä vasemmalle, tyhjä oikealle, tyhjä vasemmalle, minne ei uponnut tarpeeksi, kun oli selvästi saanut jo oikealta puolelta ukon hajun. Laitoin kuitenkin uudelleen vasemmalle ja nyt upposi hyvin ja hienolla yli lähetyksellä sieltä oikealle ja ukko takakulmasta kaatuneiden kuusien alta. Rulla tuli vauhdilla ja KÄTEEN ASTI, tämä oli hieno juttu ja annoin nakin siitä palkaksi. Ukolle lähdettiin vauhdilla ja minä vielä hidastin narussa kivikkoista ylämäkeä ihan ukolle asti. Täältä palkaksi kunnon taistelut ukon kanssa ja lelun kanssa leikittiin autolle asti.

Oikein hyvä treeni, ei valeita vaikka Frodo kyllä paineistui, kun sitä lähetettiin usemman kerran samalle pistolle ja oli paljon tyhjiä. Huomattiin myös, että kun maasto oli avaraa, niin Frodo aina välillä pysähtyi ja käänty katsomaan minua ja jatkoi sitten hommiaan. Se teki tätä ainakin neljä kertaa. Frodohan on kovasti mun perään, joten kun se kerran voi, niin se pitää mua silmällä.

Seuraaviin treeneihin Frodolle jälleen pitkä rata.  Voittajaluokan rata voisi olla sopiva ja molemmille puolille ukko, joka siirtyy ainakin kolme kertaa. Frodolla kiintorulla kaulassa, mutta suorapalkat. Näistä suorapalkkatreeneistä Frodo yleensä innostuu hurjasti :))