Eilen otin molempien koiruuksien kanssa iltatokoa hämärässä kotipihalla.

Frodolle nämä olivat nyt viimeiset treenit ennen kisoja (sille tekee todella hyvää pitää pari välipäivää, niin löytyy sitä vauhtia sitten kisoissa paremmin). Nyt kisataan ensimmäistä kertaa kahtena peräkkäisenä päivänä, saapa nähdä miten potkua riittää sunnuntaille.

Aloitettiin hyppynoudolla ja kilon kapulalla. Meni aivan loistavasti ja täysillä. Oli niin hyvä, että suuret palkat eikä enempää noutoja.

Sitten otettiin kaukoja niin, että lelu takana ja minä 16 metrin päässä. Aluksi palkkasin heti seisomaan noususta ja heti istumaan noususta. Otin myös pari kertaa takaisin maahan ja sitten toisesta noususta. Frodo oli ihan innoissaan (en ole sen aikaisemmin nähnyt tekevä kaukoja tuollaisella innolla). Se pari kertaa maasta - seiso ihan hyppäsi. No, se oli vaan hyvä että nämä viimeiset kaukot ennen kisaa oli reippaat, kun yleensä ovat aika tahmeet sitten kisassa.

Frodo kävi niin kierroksilla että ekalla kerralla tunnarissa toi vaan ihan minkä sattuu, kapulan (väärähän se tietty oli). No huomasin vasta kun luovutti, että oli väärä kapula (ei siellä pimeessä mitään nähnyt). Otin sitten vielä uudelleen (kapulat ympyrässä) tunnarin sekä (kapulat rivissä) tunnarin täydeltä matkalta. Nyt oli Frodo jo rauhoittunut ja se haisteli oikein nätisti ja toi oikeat, ei pureskellut ja luovutus hyvä. Hyvä mieli jäi myös tunnarista :)

Lopuksi otettiin niitä seuraamisen lähtöjä eli välillä pidempi matka ja välillä pysähdys yhden tai kahden askeleen jälkeen. Frodo oli taas tosi tarkkana eikä sen tyypillistä "haahuilua" ollut lähdössä laisinkaan. Kisapaikalla täytyy ottaa ennen kehään menoa pari näitä lähtöjä paikallamakuun jälkeen, jotta se on sitten kehässä skarppina.

Täyskäännökset oikealle meni ihan hyvin ja lopuksi vaan leikkiä ja riehumista.

Milon kanssa ensin pari hyppynoutoa ja yllättäen ne meni erittäin hienosti. Ehkä aivan pienen pientä pureskelua ekassa luovutuksessa, mutta toka hyvä.

Seuraamiset, täyskäännökset ja muut käännökset olivat aivan loistavia. Milo pysyi jalan vieressä ja kontaktissa kuin "liima". Liikkeestä maahan oli myös hyvä, mutta liikkeestä istuminen ei meinannut onnistua sitten millään. Milo olisi vaan halunnut jatkaa tiivistä seuraamista tai sitten se jäi seisomaan. Tätä hinkattiinkin sitten oikein urakalla. Lopulta tein sitten niin, että pysähdyin heti istu -käskyn jälkeen itse ja sitten Milokin istui. Otettiin sitten näitä helppoja istumisia viitisen kappaletta ja isot kehut. Lopuksi otin 15 askelta seuraamista ja sitten eteen lähetys (olin käynyt viemässä lelun jo aikaisemmin). Milo lähti kyllä niin vauhdilla että hiekka vaan lensi (heh) ja suoraan (vaikka oli jo umpi pimeetä). Lelukin löytyi :) Sitten leikittiin myös Milon kanssa.

Lopuksi molempien kanssa pilkkopimeään metsään otsalamppuvarustuksella.