Eilen sitten korkattiin maneesikausi Frodon kanssa (olikin kyllä ihanaa olla maneesissa, kun ulkona oli ihan mieletön myrsky ja vesisade).

Aluksi tehtiin idioottirinki kokonaisuudessaan kisamittojen mukaisesti. Ihan hyvin meni, joskin Frodon maahanmeno oli hidas, joten sitä otettiin pariin kertaan vielä erikseenkin. Jatkossa ajattelin treenata tätä liikettä enempi osina ja todella harvoin sitten kokonaisena liikkeenä.

Seuraaminen oli Frodolla oikein hyvää ja otettiin paria askelta eri suuntiin, käännöksiä ja perusasentoa.

Luoksetuloa seisomaan pysähdyksellä tehtiin edellispäivien oppien mukaisesti ja sujui oikein hyvin. Pari kertaa pysäytyksellä ja lopuksi pari kertaa suoria luoksetuloja, jotta vauhti pysyy hyvänä.

Ohjattua noutoa tehtiin myös. Ensin vain merkille lähetyksiä ja sitten oikeaa kapulaa ja vasenta kapulaa. Väliin aina pelkkää merkkiä. Nyt menikin hyvin, eikä Frodo yrittänyt karata suoraan kapuloille tai lähtenyt hakemaan sitä keskellä ollutta limupulloa. Muistin pitää katsekontaktin ja katsoa ensi koiraa ja sitten sitä kapulaa jonka haluan sen noutavan, sitten taas koiraa ja sitten käskyt. Muistin myös kutsua "tänne" kun oli ottanut oikean kapulan niin saatiin vauhtia takaisintuloonkin. Tuntui oikein mukavalta tämä ohjattu nouto eilen.

Ruutua EVL:n mukaisesti. Ensin jälleen pelkkää merkkiä, sitten niin että ruudussa suorapalkka ja lopuksi liike kokonaisuudessaan siihen asti, että Frodo makaa ruudussa. Voi että meni HIENOSTI, Frodo oli tosi taitava!!! Juoksin palkkaamaan lempilelulla sinne ruutuun :))

Tunnari kahdesti liikkeenohjaajan kanssa ja meni ihan hyvin. Vauhti oli Frodolla hiukan hidas, mutta taisi johtua siitä kun kapulat olivat aivan maneesin seinän / reunan vieressä ja Frodo ei tykkää niistä reunoista. No hyvin toimi kuitenkin molemmilla kerroilla ja isot kehut ja palkka.

Paikalla istuminen toisen koiran kanssa niin, että toinen koira makasi ja Frodo istui ja me ohjaajat poistuimme maneesin ulkopuolelle. Aika 2 minuuttia ja hyvin meni, vaikka toista koiraa piti käydä välillä laittamassa takaisin maahan. Palasin Frodon taakse ja palkaksi taistelut lelulla.

Lopuksi Frodon kanssa vaan leikittiin maneesissa :)

Unohdin tehdä kaukokäskytreeniä, joten täytyy tehdä tänään kotona (toivottavasti nyt muistan miten se meni....).

Frodo jaksoi erittäin hyvin, vaikka oli raskaat tokotreenit kahtena päivänä peräkkäin. Nyt alkoi jo tuntumaan siltä, että ehkä sitä ensi keväällä todella päästään EVL -kisoihin ;)