Heben kanssa eilen kahdestaan hallitreeneissä. Toisella puolella hallia oli kyllä muita koiria mm. Hessun sisko Myy ja Myyn haukkua Hessu kuuntelikin välillä kiinnostuneesti. Mitäköhän se siskolikka sieltä huuteli ;)

Tähän alkuun kuva lopputreeneistä, Hessu tuli pyytämään, että "Heitä vielä, heitä vielä, heitä, heitä...."

Viel%C3%A4-normal.jpg

Treenit oli kyllä huonosti suunniteltu, sillä mulla oli kurkku ihan kamalan kipeä ja yskin kokoajan :( Ennen halliin menoa kuitenkin 15 min remmilenkki, jotta Hessu sai edes vähän verytellä. 

Alkuun ruutuun juoksua (lelu valmiina). Olen ainakin saanut Heben kiinnostumaan ruudusta, sillä lähtee lujaa (jopa karkasi ruutuun kaksi kertaa). Eli jouduin jo puuttumaan siihen karkaamiseen (aikaisemminhan oli ongelmana, kun lähti niin hitaasti). Hyvin juoksee nyt ruutuun oli siellä lelu taikka ei :) Nyt vaan tarkkana, että en anna enää karata, muuten meillä on kokeissa ongelma, kun Hebe karkaa heti ruutuun... Ruudun loppuosaa tehdessä ekalla kerralla karkasi seuraamaan, tehtiin sitten pariin kertaan, että mun kävelyn jälkeen palasinkin ruutuun palkkaamaan, kun makasi siellä. Tämän jälkeen ei enää karannut ja tehtiin pari hyvää ruudun loppuosaa. Tulee kyllä sieltä ruudusta aika lujaa, ja joutuu tekemään kovat jarrutukset siinä mun sivulla ja usein myös tökkää mua kuonolla. Ensi kerralla pitää muistaa tehdä niin, että kun Hessu tulee täysillä, niin juuri kun se on sivulla käännös vasemmalle ja heti seis (joutuu Hebe sitten vähän tsemppaamaan). 

Hyppynouto sekä puu- että metallikapulalla ok. Hyppyytin metalli suussa vielä erikseen ees ja taas, jotta otti vähän tiukemman otteen eikä enää kolissut :) Tasamaanouto metallilla myös hienosti ja laukalla :) Välillä kehuin juuri kun otti metallin, jotta sain vahvistettua sitä ottamista (joskus aina pudottaa, kun ottaa alkuun niin "höllästi" kiinni). 

Luoksetulo kertaalleen koemaisesti (yllättävän hyvä), ihan vähän eteni seis -käskyn jälkeen. Pelkät seisomiset sivupalkalla hyvät. Lopussa, kun yritin suoraa luoksetuloa sivupalkalla, niin ainakin kaksi kertaa ennakoi ja pysähtyi kauniisti seisomaan tötterön kohdalle...lopulta sitten laukalla suoraan sivulle ja siitä vapautin lelulle. 

Kaukoissa hötkyili niin, että lopulta tehtiin vaan ihan läheltä, jotta ne takajalat pysyivät millilleen paikallaan. Nyt täytyy kotonakin ottaa rauhallisemmalla tyylillä ja pidentää niitä aikoja ennen vaihtoa. 

Tunnarin eka kerta meni kyllä ihan persiilleen, toi haistamatta kaksi kapulaa (siis vääriä). Vaihdoin sitten kapulat (enkä laittanut riviin, vaan sekajärjestykseen). Tämän jälkeen kolme kertaa hienosti oma. Täytyy nyt vaan totuttaa Hessu myös tuolla hallista tekemään se tunnari kunnolla rivissä olevilla kapuloilla. Ulkona on onnistunut jo hienosti myös rivistä.

Paikkamakuuta Hebe teki yksin minä liikuskelin ympäriinsä. Ensi kerralla täytyy tehdä paikkamakuu niin, että menen ulos (oli sitten muita tai ei). Liikkeestä istuminen meni hienosti ja seuraamiset 2 askelta oikea, vasen, taakse ja eteen hyvin. Ensi kerralla vois tehdä taas pitemmän pätkän seuraamistakin, seuraamistreeni on jäänyt vähän vähemmälle viimeaikoina.

Ajattelin jo, että kohta voisi mennä VOI -kokeisiin Hessun kanssa, mutta eiliset treenit meni kyllä jotenkin niin surkeesti, että ehkä ei sittenkään (tai jos saisi koepaikan jonnekin 2 kuukauden päähän, motivoisi se kyllä treenaamaan ihan eri lailla). 

Ihan lopuksi yritin Hessua väsyttää heittämällä narupalloa, mutta ei se mitään väsynyt (mutta mua rupesi kyllä yskittämään niin paljon, että oli pakko lopettaa). Onneksi isäntä oli iltalenkittänyt koko muun lauman, Hessu pääsi enää ihan pienelle lenkille ja minä juomaan kuumaa teetä huopaan kääriytyneenä. Onneksi nyt on PALJON parempi olo, ei kurkku kipeä eikä edes yskitä...pakurinkääpätee on hyvä flunssalääke :)