Tottistreeneissä onkin ollut ihan liian pitkä tauko, elikä ryhdistäydyin ja tehtiin pienet treenit.

Milo

Milon hain suoraan ulkotarhasta ja Frodo sai jäädä omaan tarhaansa odottamaan vuoroaan. Milo oli aivan täpinöissään ja Frodon innokas haukunta innosti Miloa lisää.

Ensin paikallamakuu (koska se on Milolle vaikea ja erittäin haasteellinen ensimmäisenä liikkeenä, kun koiruus on niin innoissaan). Milo meni hyvin maahan, mutta vinoon (tähän suoruuteen tarvitseekin kiinnittää huomiota vaikka ruuan antamisen yhteydessä, koska vaadin silloin Milolta erinäisiä liikkeitä ennen ruuan saamista). Milo siis meni hyvin maahan, vaikkakin vinoon, minä etenin 45 askelta ja jäin seisomaan selkä koiraan päin. Kerran kuulin pientä vinkumista, mutta en reagoinut siihen. Laskin kahteenkymmeneen ja käännyin ympäri. Laskin vielä kymmeneen ja palasin koiran sivulle ja palkkasin nakeilla maahan. Olin ihan yllättynyt, että Milo pysyi paikallaan eli tämä liike ihan ok.

Sitten seuraamista. Sivulla istuminen oli taas kamalan vinoa, joten pari kertaa ihan nakilla ohjaten laitoin Milon oikealle paikalle istumaan ja palkka. Sain näitä pari hyvää onnistumaan. Seuraamiseen lähdettiin sitten suoraan ilman perusasentoja (koska ne siis niin vinoja). Huomaa kyllä treenaamisen puutteen, sillä Milo oli ihan yli-innostunut, hyvä kontakti, mutta seuraaminen oli aluksi pelkkää poikittamista ja pomppimista. Lopulta se oli hetken tosi hienosti ja siitä palkka. Sitten lähdettiin jälleen uuteen seuraamiseen ja tekemällä vasemmalle neliötä jossa noin 15 askeleen sivut, sain Milon lopulta rauhottumaan ja pakotettua seuraamisen oikeaan kohtaan. Kontaktin piti kokoajan hyvin. Tästä kunnon narupallotaistelut palkaksi.

Tähän perään sain hyvän suoran seuraamisen aivan mahtavine täyskäännöksineen (täyskäännökset Milo kyllä osaa hyvin) ja taas palkaksi narupallotaistelut ;) Jätettiin seuraamiset sitten tähän.

Seuraavaksi liikkeestä istuminen, seuraamista noin 15 askelta ja käsky, Milo istui kyllä mutta vinoon. Toistettiin pariin kertaan ja viimeinen oli ihan hyväkin. Siitä palkaksi nakkia. En vielä kuitenkaan ottanut kuin pari askelta sen jälkeen, kun Milo jäi istumaan. Kahdelta ensimmäiseltä lensi heti narupallo palkaksi ja viimeseltä kävelin takaisin ja palkkasin nakeilla. Vinous haittasi siis myös tässä liikkeessä.

Sitten jätin Milon maahan makaamaan (yes, meni ihan suoraan maahan) ja minä etenin 30 askeleen päähän. Käännyin ympäri ja odotin hetken ja sitten kutsuin luokse. Milo tuli tuhatta ja sataa suoraan eteen ja istui hyvin, mutta pari pomppua teki minua kohden. Lopulta istui nätisti ja syötin sille hiljalleen nakkeja, kun istui siinä edessä. Meinasi kyllä syödä vaihteeksi sormet nakkien mukana. Kuitenkin hyvä, vauhdikas ja suora luoksetulo.

Sitten otettiin eteenmeno. Kongo oli viety etukäteen palkaksi. Milo seurasi hyvin 15 askelta ja lähetin eteen, lähti, mutta kääntyi takaisin juuri ennen kongoa. Otettiin uusiksi ja taas sama juttu. Jätin Milon makaamaan paikalleen, niin että näki kun kävelin koskemaan kongoon. Sitten vein Milon pitkälle vastakkaiseen suuntaan ja lähetin sieltä ilman seuraamista eteen menoon. Nyt eteni hyvin. Sitten jätettiin kongo vielä toiseen paikkaan ja otettiin eteenmeno alusta seuraamisineen kaikkineen ja nyt meni oikein hyvin. Treenaamisen puute näkyy tässäkin liikkeessä....

Täytyy nyt oikeesti ruveta treenaaman Milon kanssa noita BH -liikkeitä ja kentälle pitäisi tietysti mennä, kun se ottaa vieraista koirista häiriötä. Olin kyllä yllättynyt että Milo pysyi maassa makaamassa silloinkin kun kävin koskemassa eteenmenoleluun, kongoon. Vaikka vettäkin satoi lujaa, pysyi Milo maassa :)

Frodo

Frodolle olin vienyt jo kongon valmiiksi eteenmenoa varten. Aloitettiin kuitenkin seuraamisesta.

Lähdettiin perusasennosta seuraamiseen, 50 askelta suoraan, täyskäännös, kymmenen normaalia, kymmenen juoksua, kymmenen hidasta, 20 normaalia, käännös oikealle, käännös oikealle 20 normaalia täyskäännös, pysähdys, kymmenen normaalia käännös vasempaan, 10 normaalia käännös vasempaan ja tässä kohtaa oli oikein hyvä kontakti, joten yllättäen narupallotaistelut palkaksi. Yllättävän hyvin Frodo meni, joskin sen täyskäännökset ovat liian väljiä, täytyy ottaa niihin vähän täsmätreeniä. Sitten lähdettiin taas suoraan seuraamiseen ja kymmenen askeleen jälkeen palkka :)

Sitten otin Frodolle eteenmenon. Frodo seurasi hyvin sivulla oikeassa kohdassa, mutta ei malttanut pitää kontaktia (vilkuili vaan välillä). Noin 15 askeleen jälkeen, kun katsoi minua hyvin, lähetin eteen ja Frodo painoi täysillä ja vapautin lelulle. Oikein hyvä.

Frodon kanssa en nyt muuta ottanut kun tota seuraamista. Jäävät liikkeet ja noudot se kyllä osaa, joten yritetään nyt paneutua tuohon seuraamiseen. Nykyään en katso koiraan enkä anna yhtään lisäkäskyjä enkä eleitä. Kunhan päästään tottisryhmään treenaamaan saan taas avuksi muiden silmät ja neuvoja miten edetä. Tuntui kyllä, kun tein äkkinäisiä käännöksiä oikealle, että Frodo ihan pinnisteli, jotta pysyi mukana. Tähän olen yrittänytkin päästä, eli teen äkkinäisiä käännöksiä ties minne ja Frodo joutuu olemaan tosi skarppina, jotta pysyy mukana.

Lauantaina hakutreenit ja taidan ottaa Frodon treeneihin, täytyy miettiä rataa.