Eilen oltiin Hessun kanssa karjisporukan kanssa PiskiPajalla peräti kaksi tuntia treenaamassa. Alkuun osallistuttiin ohjattuun RallyTokoa aloittelijoille. Tehtiin radan pätkää (olisiko ollut 5 kylttiä). Tehtiin aina kaksi koiraa kerrallaan ja vieressä tekivät edistyneemmät yksi koira kerrallaan. Hallissa oli myös pari koiraa häkiessä tai reunustoilla kiinni. Ajattelin, että tämä on Hessulle ihan liian iso häiriö. Yllättäen Hessu oli tosi kilttinä (taisi päätellä mielessään, että karjispoikien kanssa ei kannata pullistella ;). Tultiin taas pallon kanssa sisään ja pikku kierroksillahan Hessu alkuun kävi (joskin tämä B-puolen ovi halliin on Hessulle paljon helpompi, kun ei mennä eteistilan kautta, kuten A -puolella). Yllättäen oli kuitenkin vaikeampi saada alkuun Hessun nenä irti tekonurtista (mitä lutkutti) kuin, että se olisi kenellekkään räyhännyt. Lopulta laitoin ensimmäiselle kierrokselle narupallon kainaloon ja sen avulla rata meni hienosti. Saksalainen täyskäännös oli meille hankalin, kun Hessu pyrki peruuttamaan (kun minä käännyin vastakkaiseen suuntaan). Ensin tehtiin siis rata kahdessa osassa ja sitten kertaalleen kokonaisena. Tämän jälkeen Hessu hetkeksi autoon.

Toisella kerralla osallistuttiin häirittyyn paikkamakuuseen (toisella puolella kenttää teki toinen ryhmä tokoa). Hessun vierestä kutsuttiin yksi koira luokse. Hetken päästä sama koira vietiin takaisin jne. Hessu pysyi hyvin. Tämän jälkeen treenattiin vielä kahdestaan toisen "vääränrotuisen" malikkatytön kanssa paikkamakuuta. Kutsuttiin vuorotellen omia koiria luokse jne. Ekalla kerralla Hessu meni halpaan ja lähti toisen kutsuta, mutta sitten taas tsemppasi ja pysyi hyvin. Treenailtiin myös hyvässä häiriössä jääviä (istu, seiso, maahan). Eipä tainnut kertaakaan tulla väärä asento. Tietty myös seuraamista treenailtiin. Tasasin väliajoin Hessu lötkötti kylkiasennossa rentoutumassa (sen se on kyllä sisäistänyt aika hyvin, ei korvaansa lotkauttanut edes muiden rähinöille, kun oli kyljellään). Tämän treenin jälkeen Hepsula juomaan ja autoon huilaamaan.

Tulipahan halliintulotreeniäkin, lopuksi tuli jo ihan siististi, mutta sai kuitenkin pitää narupalloansa tuttina. Seuraavaksi osallistuttiin ryhmässä (koiran paikalleen "liimaamis" treeniin). Sai itse valita koiran asennon (Hessun kanssa treenattiin seisomista). Hessuhan sen jo osaa, mutta harjoiteltiin sitä, että myös pää pysyy eteenpäin, vaikka minä olen takana. Saatiin onnistumaan niin, että jätin pienen namin etupalkaksi ja kun olin Hessun takana ja se katsoi suoraan namia, vapautin sen ja heitin vielä pallonkin palkaksi. Lisäksi tehtiin myös niin, että palkkailin milloin mistäkin kohtaa, kun kiersin Hessua. Tähän perään häiriötreeniä, eli koirat perusasennossa ja kouluttaja teki kaikkia mahdollisia häiriöitä aivan koiran edessä (taputti, antoi koiralle käskyjä, kutsui sitä, tömisti, hyppi jne.). Kahdella ekalla kierroksella Hessun kontakti herpaantui, mutta palkkasin, kun palasi kontaktiin. Viimeisillä (ja vaikeimmilla häiriöillä) Hessu taas piti kontaktin ihan loistavasti :) Vikan ryhmän kanssa treenattiin merkin kiertoa (Hessuhan osaa kiertää, mutta isompia asioita, kuten puita, esteitä jne.). Yllättäen onnistui suht. hyvin merkinkin kanssa. Jätin narupallon oikeaan käteen jo näkyville, kun lähetin kiertoon ja merkin takana huusin "vapaa", jolloin tietää että saa juosta suoraan leluun. Saatiin hvyä vinkki juoksuttaa Hessua kiertämässä kahta vastakkain olevaa tötteröä (vo olla pitkäkin välimatka) ja sitten aina satunnaisessa kohdassa palkka. Tällä tulee sitä vauhtia vieläkin lisää. 

Oli oikein mukavaa, kiitos kaikille mukana olleille. Australiankarjakoirien lisäksi mukana taisi olla 4 "vääränrotuista", erittäin hyvät häiriötreenit Hessulle. Kotona olikin aikamoisen väsynyt otus.