Eilen oli sitten Milon hakutreenit, jotka meni kyllä tosi huonosti (huoh). Tässä nyt kuitenkin treenit.

Ensimmäinen ukko vasempaan etukulmaan mielikuvana ja palkkana taistelut. Maasto tosi ryteikköistä ja ukko viidesäkympissä kallion takana. Ensimmäisellä pistolla Milo kaartoi oikealle ja palasi takaisin. Toisella pistolla upposi hiukan paremmin, mutta taas kaartoi eteenpäin ja kutsuin takaisin. Kolmannella ei meinannut lähteä ja kun lopulta lähti ei edennyt. Sitten kutsuin Milon ja otin pari reilua askelta keskilinjalta metsään ja rauhoittelin sekä itseäni että koiraa. Vihdoinkin lähti uppoamaan suoraan ja tarpeeksi syvälle, joten sai maalimiehen hajun ja löysi. Etenin keskilinjalla ja Milo palasikin lelun kanssa hienosti eteepäin (ei tullut yhtään omia jälkiään takaisin).

Toinen ukko oikeaan etukulmaan mielikuvana ja taas taistelupalkka. Ainakin viiden lähetyksen verran Milo kaarsi vasemmalla olevaan kuusikkoon (siellä täytyi olla jotain tosi mielenkiintoista, sillä lähes kaikki koirat painelivat sinne moneen kertaan). Lopulta etenin kuusikon ohi ja sitten Milo upposi, meni valitettavasti nenä maassa eli yritti jäljestää. Tuli taas hyvin eteenpäin keskilinjalle.

Kolmas ukko valmiina radan keskivaiheilla noin neljässäkympissä. Ekalla lähti ihan hyvin mutta ei uponnut ja kaarsi eteenpäin ja takaisin keskilinjalle ja minun luokseni. Sitten teki toisen samanlaisen. Kolmannella lähti, mutta juoksi nenä maassa ja huusin pois (tuli tosi nätisti, ihme ja kumma). Vihdoin neljännellä upposi eikä mielestäni edes jäljestänyt. Ukko löytyi ja taistelut olivat hyvät.

Pohdittiin tätä Milon jäljestämisongelmaa ja lopulta minut saatiin suostuteltua (heh), että ensi treeneissä otetaan Milolle ainakin viisi haamua viiteenkymppiin (haamu menee todella hyvin piiloon ennen Milon lähetystä). Silloin ei pitäisi ehtiä nenä menemään maahan ja oppii juoksemaan nenä ylhäällä ja suoraan. Näitä treenejä ei tietysti voi kovin usein tehdä, jotta ei opi etsimään silmillään. Minulta itseltäni on nyt keinot loppu, joten kokeillaan. Jos ei onnistu täytyy varmaan lopettaa tämä laji.

Ilmasutreeni Milolle

Tämäkin meni sitten huonosti, vaikka toivoin, että olis edes tämä sitten onnistunut. Annoin siis maalimiehelle varmuuden vuoksi viisi rullaa jos pudottaa. Maalimies oli suhteelisen pitkällä. No Milo puodotti neljä ensimmäistä rullaa mun jalkoihin ja aina lähetin kylmästi hakemaan uutta rullaa. Viimein se viides tuli nätisti käteen ja Milo pääsi näytölle ja sai palkaksi taistelut. Ei sitten otettu lisää ilmasuja. Päätetty on kuitenkin, että Milo ei tule koskaan pääsemään ilmasutreenissä tai tulevaisuudessa metsässä henkilöhaussa maalimiehelle jos pudottaa rullan.

On tässä tätä työsarkaa ihan riittämiin näiden kahden kanssa. Mä en ymmärrä, miten jotkut ehtivät (ja jaksavat) kouluttaa vielä useampiakin koiria samaan aikaan. Niillä täytyy olla  niin hyvät koirat ettei tarvitse tällä tavalla tahkota ja "hakata päätä seinään".

Kohta lähden viemään meidän koululaisia kouluun (poikien (ekaluokkalaisten) toinen koulupäivä ;)