Eilen myrskyävää lumimyräkkää uhmaten ajoimme Milon kanssa maneesille tokotreeneihin. Veryttelylenkki jäi hiukan lyhkäiseksi, kun ei erottanut tietä peltojen keskellä eikä muutenkaan nähnyt eteenpäin.

Aloitettiin menemällä mukaan lopettavan ryhmän luoksepäästävyyteen ja paikallamakuuseen. Milo oli taas niin innoissaan, että luoksepäästävyydessä otti askeleen "tuomaria" kohden. Kielsin Miloa ja otettiin heti perään uudelleen ja nyt Milo malttoikin olla nätisti ja sai palkaksi kehut ja namin. Pitäisi minunkin muistaa, että en repäise Miloa suoraan autosta riviin ja asentoon...

Jatkettiin sitten paikkamakuulla. Milo oli reunimmasiena ja toisella puolella oli gööttipoika. Milo meni ensimmäisellä käskyllä liian vinoon maahan, joten otin sitten perusasennosta uudelleen ja nyt Milo jäikin tosi hienosti ja suoraan. Kehuin jä jätin makaamaan. Muuten paikallamakuu menikin hienosti. Palkkasin namilla ja vapautin maahan ja sitten vielä heitin narupallon palkaksi :)

Sitten maneesi tyhjenikin niin, että meitä jäi vain kaksi treenaamaan (oli ainakin tilaa). Milon laitoin takapalkkalelun kanssa paikallamakuuseen (nyt meni ekalla käskyllä hienosti ja suoraan) ja kokosin hyppyesteen. Sitten Milon vapautus lelulle.

Hyppyä tehtiin ja liike sujuukin loistavasti muuten, mutta kun käsken Milon seisomasta istumaan se vääntää takapuolen vinoon vasemmalle. Tätä hinkattiin jonkun aikaa ja sitten tehtiin hyppyjä niin että kun Milo seisoi esteen takana heitin sille narupallon palkaksi ja siitä vapautus. Jatkettiin vielä tuota istumisongelman käsittelyä ja jätin Milon seisomaan ja palasin vierelle ja siitä istumaan. Namin kanssa ohjasin sen heti suoraan. Kovasti se kyllä yrittää vääntää sitä takapuolta vasemmalle, mutta saatiin sitten niitä hyviäkin (että tällainenkin ongelma vielä).

Tähän väliin tehtiin koko maneesin pituinen eteenmeno ja sen jälkeen kaksi lyhyempää eteenmenoa ja käskin Milon "maahan" ennenkuin sai ottaa lelun. Ensimmäinen meni vähän viiveellä, toinen jo loistavasti. Loppuun vielä suoraan lelulle. Elikä en usko, että maahanmenosta tulee mitään ongelmaa eteenmenossa, kunhan vaan sitten kisoissakin huudan niin lujaa, että Milo kuulee. Tätä ei kannata paljoa edes kokonaisuutena treenata tai alkaa ennakoimaan. Pitäisi muistaa aina lenkillä komentaa kesken juoksun  välillä maahan.

Liikkeestä seisominen onnistui hyvin ja tehtiin sekä palkalla että ilman. Lopuksi keksinkin loistavan keinon, eli jätettiin palkka johonkin maneesin kulmaan ja seisomiskäsky saattoi tulla sitten ihan missä vain. Hyvin Milo jäi aina seisomaan ja vaputuksesta löysi sen palkan vaikka mistä :) Myöskin juoksusta seisominen onnistui ensimmäisen kerran jälkeen, kun ymmärsi mistä on kyse.

Luoksetulot hyvät. Edestä ohjasin namilla sivulle, jotta ne kiemurat jäisivät pois. Tehtiin Topin ja Even kanssa niin, että jätettiin koirat vierekkäin maneesin toiseen päähän ja kutsuttiin niitä sitten vuorotellen. Ensimmäisellä kerralla Milo lähti tulemaan Even kutsusta. Toisella kerralla oli sitten tarkempana ja meni hienosti. Tätä pitäisi aina muistaa treenata, jotta Milo olisi tarkempana. Se lähtee hyvin herkästi tulemaan mun luo muiden käskyttäessä omiaan.

Perusasentoa treenattiin sitten käännöksien ja väännöksien kanssa. Välillä Milo tulee tosi hyvin ja välillä tosi huonosti. Täytyy nyt oikeasti pitää sille perusasento treeni. Täytyy aloittaa jo tänään...

Lopuksi vaan narupallon perässä juoksemista ja leikkimistä. Olikin tilaa juosta ihan miten vain. Vähän oli kyllä taas liikkeet hakusessa ja hiukan hirvittää tulevat kokeet...IIKS!