Eilen Frodon kanssa syvennyttiin EVL:n saloihin ;) Aloitettiin treenit metallinoudolla (siis hyppynouto metallikapulalla), joka sujuikin erittäin hyvin (tehtiin kaksi kertaa). Frodolla hyvä ote ja tuo nyt tiiviisti ja suoraan eteen. Palkkasin eteen. Frodolla ei tunnu olevan väliä, onko kapula puuta vai metallia.

Sitten treenattiin merkille menoa. Merkkiä olen Frodolle ottanut aikaisemminkin ja se löytää kyllä hyvin merkille ja jää sinne käskystä seisomaan. Aluksi laitoin merkkitötterön taakse lihapullan, jonka se sai syödä ennen "seiso" käskyä.

Lähetin siis merkille 10 metrin päästä ja merkille "seso" käskyllä seisomaan. Sitten tein niin että itse etenin Frodon lähelle ja siitä lähetys vasemmalle ruutuun, jossa suorapalkkalelu. Olin kyllä sitten itsekin aivan hämmästynyt, kun viimeinen kerta onnistui niin, että 10 metristä lähetys merkille (ei namia) ja käsky seiso ja sieltä omalta paikalta näytin kädellä vasemmalle ja käsky "ruutu" jossa suorapalkkalelu. Sinnehän se Frodo pyyhälsi, voi vitsi että se on hyvä. Rupeaa jo selvästi hahmottumaan EVL -ruudun idea.

Sitten heti perään toista uutta liikettä eli ohjattua noutoa. Kapulat olivat vielä normaalia lähempänä merkkiä ja keskikapulan tilalla meillä oli lauta. Nyt laitoin taas merkin taakse lihapullan, sillä Frodo meinasi lähteä heti hakemaan kapulaa. Liikkeenohjaaja kävi vielä kapuloiden laiton jälkeen koskemassa merkkiä, jotta Frodo muistaisi sen. Sitten onnistuikin eli lähetys merkille, siinä käsky "seiso" ja sitten vasen kapula. Frodolla on tässä käskynä käsimerkki vasemmalle ja "nouto", muuten se lähtee etsimään ruutua. Hyvin onnistui siis tämäkin uusi liike :)

Sitten otin kaukot 15 metrissä niin, että lauta edessä estämässä etenemisen ja hienosti meni. Lopuksi vielä 15 metristä maasta - seiso sekä maasta - istu ja heti vapautus takapalkalle molemmissa. Tosi hyvin.

Lopuksi vielä pari suoraa luoksetuloa ja pallo mun taakse palkaksi. Jälkimmäinen oli tosi vauhdikas.

Frodo odotteli sitten autossa mun vetämät treenit ja sitten se pääsi vielä treenaamaan ilmasuja. Edellee ilmasut irtorullilla ja pitkällä matkalla (50 metriä). Avonaista nurmea, mutta ukko ruohikon tai kiven takana niin piilossa että ei näkynyt.

Frodo lähti ukolle täysillä ja toi rullan kauniisti suoraan mun sivulle, josta rulla "irti" käskyllä mulle ja Frodo näytölle (ihan mieletön vauhti). Palkaksi tennispallolla peluuta.

Toinen ukko vieläkin pidemmällä ja taas Frodo lähti täysillä ja rulla todella hienosti suoraan mun sivulle ja käskystä irrotus. Näytölle taas tuhatta ja sataa ja palkaksi tennispallo.

Lopuksi vielä heitin palloa Frodolle pitkiä, pitkiä matkoja ja Frodo sai painaa niin paljon kun jaloista lähti ja kyllähän sitä vauhtia riittikin. Frodo oli kyllä onnellinen ja väsynyt koira, kun lähdettiin kotiin :)

Milo olikin sillä aikaa päässyt isännän kanssa metsälenkille ja hirveenkin olivat törmänneet. Tässä Milo TOSI tarkkana:

1930016.jpg

Meidän äidin uudesta koirasta (Bertta -tytöstä) tässä kuva. Kuva on kyllä huonolaatuinen (kännykameralla otettu), mutta vielä ei ole muutakaan. Bertta on oikein tomera tyttö :)

1930015.jpg