Alkuun marmatusta, kun ärsyttää...tulisi jo talvi ja lunta. Meillä on ollut ainoastaan yhtenä päivänä ihan vähän maa valkeana, alla kuvakin. Siinäkö oli meidän talvi? 

lenksulla2.jpg

Viime maanantaina oltiin Hessun kanssa hallitreeneissä. Ihan alkuun tehtiin ison merkin kiertoa niin pitkältä, kuin hallin seinät antoivat myöden (vein tötterön ihan metrin päähän vastakkaisesta seinästä). Hessu menikin tosi hienosti ja upeita kiertoja. Harjoittelin myös sitä, että maltan itse odottaa Hessun juoksenvan lähes puoleen väliin kenttää, ennenkuin vapauta ja heitä lelun. Hyvin kyllä meni!

Sitten treenattiin luoksetuloa niin, että palasinkin usein takaisin silittämään ja kehumaan Hessua. Tällä yritetään saada Hessu rauhallisemmaksi, jotta ei nykisi takapäätään ja ennakoisi lähtöä. 

Sitten tehtiin aika paljon seuruuta ja myös peruutusta uusilla opeilla. Seuraamista tehtiin paljon muiden koirakoiden lähellä (eipä Hessu onneksi muuta kuin hiukan katsellut, vaikka paikalla oli kaksi tolleriurosta (Hessu ei ennen voinut jostain syystä sietää ko. rotusia)). Taidettiin tehdä myös tunnari ja vähän kaukoja. Paikalla istuminen tehtiin myös ja sitten Hessun kanssa myös maahan meno ja kutsuin luokse. Aikamoisen ahdasta on tuossa tilassa kyllä treenata 5 koirakon voimin. Lähinnä siellä treenataankin sitten sitä häiriötä, paikallaoloja  ja pieniä liikkeitä. 

Eilen oltiin sitten Hempan kanssa aamutuimaan kahdestaan treenaamassa isoja liikkeitä. 

Hee.jpg

Hee2.jpg

Hee3.jpg

Aloitettiin jälleen kierrä, pysä, nouto, hyppy -liikkeellä. Liike aloitettiin tämän alimmaisen kuvan vastakkaisesta päästä ja ruutu oli hyvänä häiriönä. Hessu osaa kyllä (ainakin treeneissä) tämän liikkeen jo tosi hyvin. Ensinnäkin kiersi merkin nyt menemällä suoraa (aikaisemmin teki vasemmalle kaarroksen) ja tuli myös suorempaan kohden minua. Osasi joka kerta suoran kierron hienosti. Oasasi myös joka kerran oikean pysähdyksen (joskin istuminen on kaikista hitain). Hessuhan menee muutenkin hitaasti istumaan, niin tässä se jotenkin korostuu, eli aloittaa kyllä heti käskystä istumisen, mutta siinä kestää...lisää siis treeniä. Noudot hienot, eikä missannut kumpaakaan hyppyä kertaakaan, vaikka sanoin "hyppy" vasta, kun noutokapula jo suussa. Olipa kivaa :)

Treenailtiin myös paikkaa ruudussa (tai lähinnä muistuteltiin sitä tuonne takareunaan). Merkitöntä merkkiä treenailtiin myös ja se on kyllä jännä, kun välillä se on aivan täydellinen ja välillä Hessu lähtee kaartamaan suoraan ruutuun. Lisää siis treeniä pitkillä matkoilla. Saatiin pari tosi hyvää treeniä, kun olin vienyt lelun Hessun näkemättä, hyvin jaksoi mennä silti eteenpäin ja sai siitä palkan. 

Luoksetuloa todella pitkältä matkalta ja vain kerran tehtiin molemmilla pysähdyksillä, yksi suora luoksetulo ja muuten palasin vain silittelemään Hessua, kun makasi maassa. Kyllähän se sinne rentoutui :) Tätä täytyy tehdä nyt aika paljon ja muistettava, että pysähdykset saa tehdä vain nopeassa vauhdissa (ei mitään valumisia tai ennakointia). 

Tunnaria tehtiin myös aivan ison kiertomerkin, ruudun ja noutokapuloiden vieressä. Alkuun Hessu hämääntyikin näistä häiriöistä ja katseli vaan muualle ja meinasi tuoda väärän (oli jo suussa). Huomautin sitten "hei" sanalla, jolloin vasta rupesi haistelemaan ja toi oikean. Tehtiin vielä uudelleen (vielä lähempänä ruutua). Nyt oli tosi hyvä ja haisteli keskittyneesti (laitoin myös vähän enemmän kapuloita). Tästä hyvä palkka!

Eilen iltapäivällä suuntasin Messariin :) Koirille löytyi tuliaisiksi edullisia kotimaisia possunkorvia ja normaalia edullisemmin Nutrolinin Nivel -monitehoa (tämä on ihan ehdoton apu Milo -vanhukselle, on sitä käytetty lähes säännöllisesti polvileikkauksien jälkeen). Hessukin sitä saa välillä kuurina.

Heini Sepän sirkuskoirat olivat loistavia (kuva on kyllä huono, otettu ihan esityksen lopussa ja takaapäin). 

Sirkuskoirat.jpg

Ennen tokon alkua palkittiin upea Suomen TOKOn maajoukkue. 

Maajoukkue.jpg

Palkittavina myös PM -joukkue (taisi olla yhtä lukuunottamatta sama). Tokokoe oli jälleen jaettu kahteen kehään, eikä ollut mahdollisuutta seurata molempia yhtäaikaa (ainoastaan nollakoiran tekemänä katsoin kaikki liikkeet). Alkuun katselin paikallaoloja (ryhmässä oli aina max 4 koirakkoa). 

Tokokoe.jpg

Isossa kehässä tehtiin sitten tietysti isoimmat liikkeet. Seuraavissa kuvissa Sennin ja Moonan suorittamana kierto, pysä, nouto, hyppy -liike. 

tokokoe2.jpg

tokokoe3.jpg

Hienosti meni muuten, mutta harmittava osuma umpiesteeseen takaisin hypätessä. 

Hessulla on ensi maanantaina taas hallitokot (töissä on kyllä pitkä päivä, mutta yritän ehtiä) ja tiistaille varasinkin Hessulle sitten ajan uimaan :) Iltaisin on niin järkyttävän pimeää, joten täytyy keksiä jotain mukavaa tekemistä ja Hessuhan rakastaa uimista! Harmi ettei Miloa uskalla ottaa mukaan leikattujen polvien takia, se kun ei saisi yhtään liukastua ja sen vauhti on niin kova, että varmasti liukastuisi märällä altaalla. Hiekkaranta kesällä on lähes ainoa mahdollinen uimapaikka Milolle. 

Viime sunnuntaina oli vielä ratsastuksessa opena Sari ja minulla varmaan puolenvuoden tauon jälkeen ihana Eemeli -heppa. Tehtiin paljon väistöä, suoristuksia, laukan nostoja jne. En muistanutkaan kuinka hankalaa Eemelille on oikean laukan nostaminen, mutta kyllä se onneksi lopussa rupesi sujumaan. Kivaa oli (ja raskasta) :) Tänään pitäisikin sitten olla oma ope Mia. Tässä vanha kuva minusta ja Eemelistä.

EE3.jpg

Hyvää Itsenäisyyspäivää!