Kävin läpi videoita ja löytyi vielä tällainen paikkamakuu -video Hessun TOKO VOI -kokeesta. Videosta näkyy, kuinka Hessulla välillä pää pyörii ja häntäkin heiluu, mutta hyvin pysyy muuten paikallaan. Hessu on keskimmäinen koira. 

https://youtu.be/DrXYPXqAazw

Hessu kävi viime viikolla ennen Sirken treenejä tyttöjen kanssa uimassa, tässä pari (valitettavasti hiukan tärähtänyttä) kännykuvaa.

girls.jpg

girls2.jpg

Torstaina käytiin Hessun kanssa ihanalla metsälenkillä ja Hessu pääsi oikein kunnolla uimaan isoon järveen :) Välillä ihailtiin maisemiakin (joskin ihanasta metsästä on kaadettu isot määrät puita). 

WP_20150730_003.jpg

Hemppa tykkää uida pitkälle.

WP_20150730_032.jpg

Keppikin löytyi.

WP_20150730_059.jpg

Kotimatkalla

WP_20150730_076.jpg

Eilen käytiin Hessun kanssa ihan kahdestaan treenailemassa. Tehtiin ohjatun noudon leikkiä (alkuun Hessu silti haiki vain oikeaa ainakin kolme kertaa peräkkäin). Lopulta sitten keskittyi ja sitten onnistui kumpi vaan. Miten mä saatoinkin jossain vaiheessa luulla, että tämä olisi helppo liike Hessulle. Suoraan eteenmenoa eri suuntiin ja eri matkoja. Hyvin Hessu tuntuu juoksenva suoraan eteenpäin, kunnes käsken "seiso". Välillä laitoin vähän nauhaa merkiksi ja välillä tähtäsin matalalle "läpyskälle". 

Tehtiin kiertoa niin, että piti juosta noutokapuloiden välistä kiertämään (ai että oli alkuun hankalaa, mutta kyllä Hessu sitten tajusi). Pari kertaa suoraa kiertoa noutokapuloiden seasta ja lopuksi eri pysäytyksiä ja sitten käskyllä "ota" ja käsimerkillä tullessa jompikumpi kapula ja sivulle. Tämä onnistuikin, eli Hessu osasi tehdä kierron (vaikka kapulat näkyvissä, pysähtyä oikeaan asentoon ja noutaa tullessa minun osoittaman kapulan). Tähän sitten pitäisi vielä ympätä ne esteet...aikamoinen liike. 

Ruutua treenattiin myös VOI -tyyliin, ihan ok. Välillä piti antaa kaksi käskyä ruutuun, kun oli vähän ihmeissään. Tehtiin myös luoksetuloa stopeilla ja lopuksi pelkällä seisomisella. Juoksutin Hessua vielä pallon perässä pitkät matkat, sitten olikin sopivan väsynyt koira :)

Tänään meillä olisi retkipäivä, siitä lisää myöhemmin. Huomenna pitkästä aikaa ratsastamaan, ihanaa! Meidän talon kattoremontti on edelleen kovasti kesken, mutta nyt rupeaa olemaan jo peltiäkin osassa kattoa. Hessu on onneksi tottunut hyvin rakentamisen aiheuttamaan möykkään (vanhuskoirat eivät ole lotkauttaneet korvaakaan). Kissoista Timbe saa edelleen välillä säpsyjä, mutta aika hyvin kissatkin nukkuvat vaikka pauke olisi kuinka kova. Toivottavasti nyt valmistuu pian ja päästään siivoamaan piha työmiesten jäljiltä, ikkunatkin täytynee pestä jne.