Viime sunnuntaina oltiin Hessun kanssa paimentamassa ensimmäistä kertaa. Hessu oli yhteensä neljä kertaa lampailla, välissä huilaten ja lampaatkin vaihdettiin kertaalleen. Hessu oli erittäin rauhallinen ja uskoi hyvin käskyjä :) Aivan ihania olivat ne lampaat!

Tässä kuvassa Hessu on tuomassa lampaita minulle, vaikka minua ei kuvassa näykään, hienosti Hessu oppi kääntämään lampaat. Myötäpäivään sujui aivan loistavasti, mutta vastapäivään ei ollut yhtä helppoa.

Tässä kuvassa myös Hessu tuomassa lampaita.

Kolmannessa kuvassa lampaat melkein perillä

Neljännessä kuvassa on myös lampaat saatu jo lähes minun luokse.

Viidennessä kuvassa Hessu esti yhden lampaan karkaamisen laumasta.

Kuudennessa kuvassa minä näköjään rapsuttelen ihania lampaita  Hessu on ihan sen näköinen, että eikö meidän pitänytkään paimentaa...

Seuraava paimennus on varattu elo- syyskuulle, mutta saa nähdä, jos vaikka löytyisi sopivia vapaita aikoja jo aikaisemminkin.

Eiliset hallitokot

Eilen Milon ja Hessun kanssa kaarihalleilla tokoilemassa (Frodo pääsi sillä aikaa remmilenkille).

Milo-otus ensimmäisenä. Hyppynoudot sekä puu- että metalli hienosti. Tasamaanoutoja en ottanutkaan tällä kertaa. Luoksetulossa ottaa pari askelta ennen seisomaan pysähtymistä, mutta takapalkan kanssa pysähtyy kuin seinään, maahan menee kyllä hienosti. Kaukot ok takapalkalla. Tunnaria neljä kertaa kisamaisesti "liikkeenohjaajan kanssa". Hiukan vaati harjoittelua se, kun minä käännyn, niin Milon tulee jäädä paikoilleen. Onnistui kyllä lopuilla kerroilla. Hieman järsi tunnarikapulaa alkuun, mutta loppua kohden kyllä rauhoittui. Liikkeestä istuminen ja maahan meno kertaalleen (hienosti). Ruutuun juoksuja. Kävin taputtamassa ruudun keskikohtaa ja silloin meni hienosti, muuten yritti tarjota merkille menoa johonkin kulmaan. Tehtiin sitten loppuun ihan vaan suoraan leulle juoksuja ruutuun. Täytyy ensi kerralla ottaa ruututreeniä enempi. Paikkamakuu 3 minuuttia (oli vain Milo ja Peppi) ja me molemmat ohjaajat piilossa. Hienosti pysyivät molemmat. Seuraamiset ja käännökset hyvät, tällä kertaa ei edes poikittanut. Tehtiin myös takapään jumppaa niin, että liikuin poikittain ympyrän kehää ja Milo seurasi (tämä teki Milon liikkeet paljon notkeimmiksi) Loppuun heitin Milolle lelua palkaksi.

Hessu hepuli seuraavaksi. Hiukan piti haukkua, kun tultiin halliin (taisi vähän kerätä kierroksia, kun Milo pääsi ensin). Otettiin heti alkuun toko alo -hyppyä, alkuun pyrki jäämään seisomaan tosi vinoon esteen taakse, mutta lopuksi saatiin kaksi tosi hyvää suoritusta :) Tehtiin muuten kisamaisesti, mutta en ottanut perusasentoon asti. Välillä hyppyytin edestakaisin estettä (siitähän Milo tykkää hurjasti). Hyppynoudot sekä puu- että metallikapulalla aivan loistavat!!! Kertaalleen luoksetulo pitkältä matkalta (hieno). Liikkeestä seisomisia pari, vielä hiukan käsiapuja mukana, mutta Hessu kyllä jo aika hyvin sen osaa. Maahanmenoa niin, että kävelin hiljalleen ja aina välillä käskin Hessun "maahan" ja heti nami palkaksi jne. Tätä treeniä pitäisi muistaa tehdä joka päivä, on selvästi auttanut maahan menemiseen. Liikkeenohjaajan kanssa pieni seuraamiskaavio. Välillä vähän haahuili ja täyskäännökset ei vielä valmiit (niissä autoin namilla), mutta muuten yllättävän hyvä :) Ai niin ja aina välillä Hessu pääsi tekemään agiputkea ja A-estettä, se sitten rrrrakastaa niitä :) Paikkamakuu Pepin kanssa etupalkalla 3 min ja ilman etupalkkaa lyhyempi pätkä ja minä olin lähempänä. Loppuun sitten leikkiä narupallon ja Pepin kanssa. Hessu tuntui tosi hyvältä treeneissä, vaikka alkuun hiukan roikkuikin hihassa, mutta se loppui heti kun ruvettiin hommiin.

Torstaina tein myöhään illalla Hessun ja Frodon kanssa puolentoista tunnin remmilenkin Masalassa Akun treenien aikana ja se selvästi vaikutti rauhoittavasti eilisiin treeneihin. Täytyy muistaa viimeistään sitten, jos joskus kisoihin mennään, että kannattaa viedä Hessu haistelemaan muiden koirien hajuja ja reippaalle lenkille edellisenä iltana ;)