Päätin kokeilla Timbe -kissan aktivoimista samaan malliin, kun välillä koiria aktivoin. Aloitettiin kuitenkin helposta tehtävästä, eli piilotin tyhjään munakennoon nameja. Tässäpä kuvasarja, mitä tapahtui:

1. Kissamaiseen tyyliin Timbe tutkii tämän "uuden" jutun ensin


2. Tämän jälkeen munakenno sai kyytiä. Sitä heiteltiin ilmaan, purtiin, ravisteltiin...vaikea oli ottaa kuvaa nopeasta toiminnasta. Sain kuitenkin yhden tärähtäneen kuvan :)


3. Eipä siinä tosiaan kauan nokka tuhissut, kun Timbe pääsi herkkujen kimppuunKuvien laatu on aika heikkoa, kun illalla kännykällä näpsin. Tulipahan kuitenkin todistettua, että kissatkin tykkäävät aktivoinnista. Täytyy tehdä vaikeampia tehtäviä Timbelle ja myös Rokille, joka  kävi jossain välissä tassuilla läppäämässä munakennoa :) Rokki on kuitenkin enempi asioita harkitseva, niin ei ehtinyt mukaan, kun Timbe oli jo avannut kennon.

Hessun kanssa saatiin Tokon avoimeen koepaikka (iiks). Treenata pitäisi ahkerasti. Harmittavasti ei päästy viime to hallitreeneihin, mutta ollaan kyllä sitten ulkona hiukan treenailtu. Yllättäen kaukokäskyt onnistuivat loistavasti, kun tehtiin liikkurin kanssa ihan koemaisesti. Luoksetulon stoppi on vielä vaikea ja sitä olisi tarkoitus tänäänkin treenailla ulkona. Paikkamakuuta haluan myös treenata vielä ihan koemaisesti hallilla. Toivottavasti saadan ensi torstaiksi treenikavereita.

Eilen illalla lenkkeiltiin lähes 2 tuntia Hessun kanssa Kirkkonummen keskustassa ja lähistöllä, kun odoteltiin toista lapista fudistreeneistä. Saatiin todella hyvää ohitustreeniä vieraista rähisevistä koirista (välillä tuli vastaan samaan aikaan kaksikin rähisevää ja hihnassa tempoilevaa koiraa). Hessu ei sano mitään, jos pysäytän sen ja pidän kättä sen kuonon päällä (tällöin ei nosta häntääkään). Kovasti kehun ja jatketaan matkaa hetken kuluttua. Hessu saa kuitenkin vapaasti katsoa ohittavaa koiraa. Vähitellen jätän käden pois kokonaan ja liikutaan hiljalleen myös eteenpäin. Jostain syystä Hebe kerää kamalasti kierroksia vieraista rähisevistä koirista ja lähestyy niitä häntä pystyssä. Huomasin myös, että kun saan Hessun rauhalliseksi ko. keinolla, niin hiljentää vastaantulevakin koira möykkäämisen. Käskyn alla seuratenhan Hessu kyllä ohittaa, mutta haluan opettaa sille että nätisti pitää mennä ohi myös ilman käskyn alla olemista.

Käytiin myös kuuntelemassa jääkiekkokaukalon paukahduksia ja Hessu niitä kyllä ihmetteli. Pää pyöri, että mistä se ääni tulee. Eihän niiden laitojen takaa mitään nähnyt. Siirryttiin sitten viereisen luistinradan penkalle katasomaan ja sieltähän sitten näkyi ne jääkiekkoilijatkin. Kuvassa Hessu seuraa tarkkana kiekon menoa siellä kaukalossa  :)