Kun tulin kentälle otin Frodolle heti alkuun ruututreeniä. Laitoin ruudun nurmikentälle, joka ei ollut aivan tasainen vaan kumpuileva ja ruutu oli hiukan alamäkeen. Saatiin tehdä ihan töitä, että Frodolle selvisi tämä "kadonneen ruudun arvoitus". Lähtihän se sitten lopulta toimimaan ja Frodo löysi eri suunnista sen ruudun keskikohdan. Ihan viimeiseksi lelu ruutuun ja lähetys sekä vapautus suoraan lelulle. Sitten ohjasin toisen tokoryhmän ja Frodo sai lepäillä autossa ruutuunjuoksujen jälkeen.

Sitten alkoivatkin Frodon varsinaiset treenit. Tein ruudun tällä kertaan ylämäkeen ja jälleen vaikeaan kohtaan. Nyt ruutu toimikin sitten loistavasti :) Toistettiin pariin kertaan ja mahtavat kehut ja namit ja lopuksi ruutuun juoksu lelulle. Tein kertaalleen jopa ihan kisamalliin koko ruudun ja sekin oli aivan loistava. Pysyisiköhän tämä ruutuasia sunnuntaihin asti Frodon mielessä...taidan ehkä kuitenkin ottaa niitää ruutuun juoksuja ennen kisaa.

Kaukokäskyn ensimmäsitä vaihtoa ainakin 30 metrin päästä. Eli maasta - istu ja vapautus palkalle taakse ja maasta - seiso ja jälleen vapautus taakse palkalle. Nämä olivat tosi hyviä, en sitten tiedä mikä siellä viime kisassa jumitti. Näitä ykkösvaihtoja teen myöskin vielä pari ennen kisaa.

Seuraamistakin otin pariin otteeseen ja yritin itse kävellä suoraan...ei helppoa! Frodon hidas seuraaminen on edelleenkin aivan loistavaa, mutta muissa askellajeissa on huimasti parannettavaa. Täytyy treenata ihan sitä perusasentoa, kontaktia ja paria askelta.

Tasamaanouto puukapulalla oli hyvä. Eikä tällä kertaa tuonut vinoon, vaikka olisin sitä juuri korjannut. Otin kerran kokonaisena liikkeenä ja kerran niin, että vaan toi kapulan.

Kaukokäskyjen seiso - istu lähietäisyydeltä niin, että nami lensi aina pään yli palkaksi. Tämähän rupesi ihan toimimaan. Frodo tuli aina automaattisesti uudelleen seisomaan mun eteen ja vaihto sujui oikein sain välillä jopa vähän peruuttamaan.

Luoksetulon seisomaan pysähdystä pariin kertaan niin, että pallo lensi heti palkaksi. Toinen pysähdys oli tosi täpäkkä :) Lopuksi vielä pari suoraan juoksua tötteröiden viereltä, eikä hidastellut. 

Tunnari liikkeenohjaaja Lauran avustuksella. Eipä mitään ongelmaa. Paljon namia palkaksi, palkkasin eteen.

Frodo oli oikein pirteällä tuulella ja heittelin sille palloa isolla laajalla nurmikentällä ja saipa kerrankin painella ihan täysillä. Hauskaan palloleikkiin sitten lopeteltiin.

Kisoja varten siis vielä ainakin pariin kertaan ruutuun lähettelyä ja kaukokäskyjen ensimmäistä vaihtoa sekä seuraamisen liikkeellelähtöjä. Että näillä mennään.