No niin, Vuodatus toimii taas, mutta kuvat katosivat samalla (ainakin suurin osa). Siksi siis blogi on melkoisen kuvaton. Hessun kanssa on kovasti treenattu, mutta en kyllä muista kovin tarkasti, tässä joitakin asioita muistiin.

Ollaan käyty Hessun kanssa tekemässä eri paikoissa paikkamakuutreeniä. Pidemmällä matkalla niin, että välissä on namikippo. Välillä olen palannut hetkeksi seisoskelemaan makaavan Hessun viereen ja liikuskellut muutenkin. Namikipolle olen sitten vapauttanut välillä sivulta ja välillä muualtakin. Ollaan myös tehty rentoutustreenejä, joissa seison ihan Hessun edessä kun Hebe makaa. Siinä saattaa mennä pidempikin tovi, että Hessu rentoutuu täysin ja painaa päänsä maahan. Kun vihdoin on rentoutunut palaan koiran sivulle ja rauhassa namitan ja silittelen, kun makaa maassa.

Kotosalla ollaan treenattu jonkin verran hyppyä (menee nyt ok, eikä ole enään ponnistanut esteestä) sekä vauhdikasta seuraamista (narupallo kainalossa). Narupallon kanssa myös maahanmenoja, eli heitän namin, jotta Hessu menee kauemmaksi ja kun tulee takaisn päin käsky "maahan" ja narupallon heitto pään ylitse.

Hessu osaa siis hyvin liikkeestä seisomisen, luoksetulon, hypyn ja seuraamisen. Paikkamakuuta ja liikkeestä maahanmenoa on nyt treenattu palastellen. Meidän reissun ajaksi Hessu menee hoitoon ja matkan jälkeen vasta yhdistelen tuon liikkeestä maahan menon yhdeksi liikkeeksi (ihan hyvä, kun koekin on jo sitten melkein heti).

Paikkamakuulle on varattu vielä "häiriötreenejä" ennen koetta ja lisäksi treenailen Hessun kanssa sitä myös kahdestaan.

Milo on kuntoutunut hienosti, eikä sen kävelystä enään edes huomaa, että molemmat polvet olisi leikattu. Ollaan kävelty sellaisia 3-4 kertaa 2 kilometriä päivässä. Tähän hihnalenkkiin kuuluu yksi pitkä ja loiva ylä- / alamäki ja toinen jyrkkä. Varsinkin mäissä mennään hitaasti ja keskitytään Milon huolelliseen askeltamiseen. Toissapäivänä Milolla kävi myös hieroja eikä pahoja jumeja ollut. Niska-alueella ja etupäässä hiukan jumia, johtuen siitä, että Milo on joutunut leikkausten aikana käyttämään etupäätä paljonen enemmän kuin normaalisti. Hieroja suositteli myös, että hieromme Milon takajalkojen varpaita nyt säännöllisesti, jolloin verenkierto ym. paranee leikatuissa jaloissa. Milollakin nyt matkan ajaksi huiliviikko, mutta jatkamme säännöllistä kuntoutusta matkan jälkeen. Matkan jälkeen myös uusi hieronta Milolle.

Frodo on erittäin pirteä vanhus :) Frodo tekee nykyään samat lenkit Hessun kanssa ja hyvin jaksaa.

Kissatkin voivat hyvin ja saavat matkan ajaksi hoitajat kotiin :)