Eilen sitten aloiteltiin Milon ja Hessun kanssa treenaaminen. Alkuun treenattiin kuumalla asfalttiparkkiksella.

Hessun kanssa alkuun perusasentoa ja katsekontaktia. Ne Hessu muisti jotenkuten. Liikkeellelähdöt olivatkin sitten ihan hukassa, joko Hessu jäi istumaan tai otti järjettömän loikkauksen. Saatiin me sitten pari onnistunuttakin ja hirmupalkka sekä kehut heti yhden askeleen jälkeen. Jumppasin namin avulla Hessua niin, että houkuttelin sen maasta seisomaan, takas maahan, maasta istumaan, istumasta seisomaan jne. Tässä ei siis mukana mitään vihjesanoja tai muuta, kunhan sain jotenkin jäykän tuntuisen Hessun vaan vaihtamaan asentoja ja vähän jumppaamaan (liekö eilen aamuinen pitkä  remmilenkki vaikuttanut asiaan). Paikalla makaaminen oli myös täysin unohduksissa ja palasin suosiolla aivan alkuun ja pysyttelin koiran vierellä, palkka heti, kun hetken oli pysynyt maassa. Näköjään työsarkaa riittää...heh ;)

Hessun kanssa totuteltiin myös uuteen näyttelyremmiin, ei se kyllä tainnut edes huomata, että remmi vaihtui. Hessu kulki ihan nätisti ja ravasikin nätisti niin kauan, kun minä kävelin (vaikka reippaastikin). Kun lähdin juoksuun, niin Hessu vetäs heti "pomppuvaihteen" päälle. Seisomaan jäi kyllä yllättävän hyvin käsimerkistä. Totesin kyllä, että kädessä ei kannata olla namia, jos haluan sen seisovan nätisti. Namin voi sitten antaa erikseen, kun se on hetken seissyt. Kääk, saa nähdä millainen hyppy, pyppy, koikkaloikkanen meideän ensimmäinen näyttelyesiintyminen tulee olemaan ;) Onneksi kasvattaja Sirpa tulee meitä vielä kertaalleen "koulimaan" näyttelyä ennen.

Milon kanssa sitten AVO -juttuja. Seuraaminen pysyi yllättävänkin hyvin kasassa, vaikka taukoa on ollut. Hiukan oli kyllä normaalia enempi poikitusta. Liikkeestä maahan ja seisomaan ihan ok. Kaukoja vaan pari vaihtoa ja ne ok. Nouto ok. Luoksetulo takkusi alkuun. Jotenkin oli kyllä jäykän tuntuista tuo meidän treeni.

Lähdin sitten molempien koirien kanssa pikku lenkille ja sitten skeittirampin viereen katsomaan fudistreenejä. Milo alkuun katseli häntä pystyssä skeittaajien menoa ja kolinaa, mutta rauhoittui sitten makaamaan. Hessukin vähän katseli pää kallellaan skeittaajia, mutta sitä kiinnosti kyllä enemmän pelaajien fudispallot ja Milon kiusaaminen sekä pureminen.

Siirryttin sitten nurmikentälle ja otettiin siellä Milon kanssa luoksetuloa, jäävät ja nouto (kun muistin, että seuraava koe onkin nurmella). Luoksetulopysäytykset menivätkin nyt tosi nappiin :) Liikkeestä seisominen meni ensin makaamiseksi, mutta lopuksi onnistuivat kyllä molemmat. Nouto oli loistava ja loppuun vielä Milon lemppari eli kun se tulee täysillä noutokapulan kanssa heitän sille narupallon mun taakse palkaksi. Tämä toinen treenikerta tuntuikin paljon letkeämmältä, ei tainnut olla Milollakaan enää niin paljon kierroksia päällä.

Sitten muistin, että myös Hessun näyttely on nurmikentällä. Eli Hessulle taas näyttelyhihna päälle ja nurmelle harjoittelemaan. Nenä olikin aluksi kokoajan maassa, mutta kutsumalla sain sen nostamaan pään ylös. Lopuksi liikkui jo ihan hyvin, joskin pomppuja edelleen juostessa. Seisominen hyvä :)

Sitten taas skeittaajien luokse (nyt eivät niitä enään jaksaneet noteerata) ja fudista katsomaan. Milo ja Hessu kyllä riekkuivat hihnassa kamalasti, olisi pitänyt olla Frodo komentamassa "nuorisoa". Frodo se nauttikin rauhasta kotipihalla ;)

Tänään olis treenit Lauran ja lauman kanssa :)