Eilen oli Frodon hakutreenit. Frodolle oli valmis avoluokan rata, jossa kolme ukkoa. Ilmasut irtorullilla ja otettiin aika. Maasto oli vasemmalta puolen helppoa, mutta oikealla puolella kivikkoa, välillä todella jyrkkää kalliotakin, risukkoa ym. Minäkään en siis tiennyt missä ukot olivat.

Ensin lähetin vasemmalle etukulmaan, Frodo teki hyvän laatikon, joskin hiukan liian matalan. Uskon kuitenkin, että olisi haistanut, jos siellä ukko olisi ollut eli en korjannut.  Sitten oikealle etukulmaan, nyt upposi hyivn ja teki hienon laatikon, palkkasin nakilla kun tuli tältä tyhjältä. Sitten edettiin ja lähetys vasemmalle, teki hyvän laatikon ja löysi takalinjalta ukon. Irtorulla hienosti minulle ja roikuin Frodon perässä maalimiehelle asti. Siellä nakkipalkka. Sitten lähetin oikealle ja upposi tosi hyvin, joskin teki hiukan taaksepäin töitä. Keskilinjalle palatessan Frodo kiljaisi (oli ilmeisesti osunut terävään keppiin kiveen tms. koirasta ei kyllä löytynyt mitään haavaa tai arkaa kohtaa, kun tutkin) ja tuli kiintorullan kanssa takaisin. Todennäköisesti, kun sattui otti kiintorullan "tutiksi" suuhun ja siis VALE nro 1. En lähtenyt näytölle vaan rulla pois suusta pari askelta eteenpäin ja uusi lähetys samalle puolelle. Upposi taas hyvin, mutta tuli jälleen kiintorulla suussa takaisin eli VALE nro 2. En noteerannut vaan lähetin vastakkaiselle puolelle, nyt otti rullan jo heti viiden askeleen jälkeen eli VALE nro 3. Kutsuin pois. Juotin Frodoa hiukan ja laitoin samasta kohdasta uudelleen. Nyt upposi hyvin ja teki suhteellisen hyvän laatikon eikä tehnyt valetta. Tästä palkakksi minulta nakki ja kehut. Sitten lähetys oikealle puolelle, missä todella jyrkkä kivikkorinne. Lähti uppoamaan tätä rinnettä ylös vasta kolmannella lähetyksellä. Sitten etenikin määrätietoisesti sinne viiteenkymppiin asti ja löysi ukon ja rulla tuli tosi reippaasti minulle käteen asti. Lähdin sitten narun perässä näytölle ja päästin pari metriä enne maalimiestä irti. Täällä taas palkaksi nami nakkia. Sitten kompasteltiin tämä jyrkkä rinne takaisin alas ja jatkettiin. Tämän jälkeen lähetin Frodon monelle tyhjälle molemmin puolin. Osa tyhjistä oli todella matalia, mutta upposi sitten vasempaan takakulmaankin hyvin. Oikealla oli lähes pystysuora kallion seinämä, eikä siis uponnut sinne. Aika meiltä loppui kun oltiin kyllä radan päässä, mutta viimeistä ukkoa ei vielä nostettu. Lähetin Frodon sitten oikeaan takakulmaan ja lopulta lähti kipuamaan tätä jyrkkää kalliota (joskin teki töitä hiukan taaksepäin) ja sieltähän se kolmas ukko löytyi kallion huipulta viidestäkympistä. Frodo oli ollut niin innoissaan, että tämä tuttu maalimies sai ensin lipaisun poskelle (harvinaista Frodolta) ja sitten vasta Frodo otti rullan  ja tuli keskilinjalle irtorullan kanssa täyttä laukkaa. Juoksin vain noin kymmenen metriä perässä ja päästin Frodon sitten menemään täysillä näytölle. Palkkana ensin makkaraa ja sitten taistelua. Frodo jaksoi kyllä taistella maalimiehen kanssa ja leikkiä vielä koko matkan takaisin radan alkupäähän. Ilma oli tosi raskas ja Frodo oli kyllä puhki (ei uskoisi, kun katsoo miten se nyt riehuu Milon kanssa tuossa pihalla).

Yhteensä tälle radalle Frodolle tuli 13 pistoa. Nuo valeet oli kyllä tosi masentavia, ei tarvitsisi olla ihan näin haasteellista tämä Frodon kouluttaminen. Saapi nähdä jääkö meille avoluokan koulari ihan vaan haaveeksi (huoh). Ojeitakin sain, eli radan keskivaiheilla lähetin aivan liian tiheästi pistoille (tämä sama asiahan meillä on käynyt myös kokeissa). Nyt siis opittava etenemään reippaasti (elikä lisää sellaisia ratoja, että minä en tiedä missä ukot ovat) sillä silloin en  näköjään osaa edetä. Tehtävä myös jotain noille Frodon valeille. Yritetään päästä puuttumaan niihin ja tämä onnistuisi sitten avoimessa maastossa, missä pystytään seuraamaan koiran touhuja.