Viime torstain tokotreeneihin otin molemmat Frodon ja Milon. Alkuun Frodo sai näyttää ryhmäläisille tunnistusnoudon, ihan hyvinhän se Frodo teki vuoden tauon jälkeen  Teki kyllä ylimääräisen kosketuksen viereiseen kapulaan, mutta toi hienosti oman. Sen jälkeen Frodo näytti miten aloitellaan harjoitusta, eli koira jätettiin paikalleen ja piilotin tiheään heinikkoon "oman" ja sitten se piti löytää sieltä tarkalla nenätyöskentelyllä. Tästäkin Frodo suoriutui, joskin jouduin antamaan toisen käskyn, kun jäi välillä haistelemaan jotain toooosi mielenkiintoista.

Milon kanssa tultiin tekemään ryhmän mukana luoksepäästävyys ja paikallaolo. Luoksepäästävyydessä ekalla kerralla nousi seisomaan, mutta tokalla kerralla oli oikein hienosti. Paikkamakuu vieraiden koirien keskellä meni hienosti, palkkasin maahan. Ohjaaja kiersi koirat edestä ja takaa ja myös pujotteli koirat, tästä ei Milo välittänyt mitään.

Frodo tuli sitten tekemään toisen paikkamakuun. Ei häirinnyt Frodoa vaikka minä pujottelin koiria ja ohjasin muita, hyvä Frodo :) Tämän jälkeen Frodo teki pari kertaa merkkiä ja sitten peräkanaa liikkeestä seiso, istu ja maahan. Voi että, en muistanutkaan kuinka kauniisti Frodo osaa... Loppuun vielä koko fudiskentän pituinen eteenmeno (lelu valmiina), kun oli lelun kohdalla käskin "maahan" ja Frodohan totteli välittömästi. Sitten vapautus lelulle. Frodo oli kyllä niin onnessaan, kun pääsi hommiin.

Ihan loppuun tein vielä Milon kanssa liikkeestä maahan (palkka maahan), luoksetulo (palkka eteen) ja liikkeestä seiso (palkka seistessä). Hienosti, toivottavasti pysyvät nämä liikkeet kasassa tulevaan kisaan... Loppuun myös Milolle koko kentän eteenmeno, vapautus suoraan lelulle.

Olikin oikein kuuma päivä, joten ei enempiä treenattu. On myös hyvä treenata näin kisamaisesti, että välillä koira autoon, sillä niin kisoissakin lähes aina tehdään.

Maanantaina on Milon hakutreenit. Josko vaikka olisi valmis rata, kun on ihan upouusi treenimestakin, niin olisi oiva kohta kokeilla valmista rataa. Pitäisi myös keritä katsoa se pk-tottis kuntoon ja ilmoittautua hakukisaan. Huomenna olisi sitten vuorossa ratsastus (jee).