Hessun päivittäisiin paikkamakuutreeneihin otettu mukaan se, että olen osan aikaa piilossa. Eipä tässä ole ollut ongelmaa. Täytyy nyt muistaa erikseen treenata aika sinne yli 3 minuuttiin ja sitten toisaalta lisätä myös tuota piilossaoloaikaa. Nyt kuitenkin tuntuu, että Hessu osaa rauhoittua sinne paikalleen todella mallikkaasti. Häiriötreeniä vieraiden koirien kanssa tiedossa torstaina, kun hallikausi alkaa.

Eilen aloitettiin myös TOKO AVO -hypyn treenaus. Hiukan Hessun ilme oli ihmettelevä, kun käskin sen esteen taakse istumaan. Kävin palkkaamassa kun istui siellä ja sitten palasin toiselle puolelle ja "hyppy" -käskyllä Hebe tulikin hienosti sivulle. Eli treeniä vaatii se nopea istuminen esteen toisella puolella. Vienee hiukan aikaa, kun olen juuri sen päähän saanut, että siellä sitten seistään wink Onneksi tuo takaisinpäin hyppääminen ei ole mikään ongelma.

Jäävissä Hessu osaa jo sen, että kävelen sen ohitse 2-3 metriä ennen sivulle tuloa (onneksi edes jotain AVO -juttuja olen sille jo opettanut).

Noudon Hessu osaa myös, mutta nyt täytyy ottaa tarkempaan treeniin se, että kapulalle ei karata ja että luovutus on nopea (eikä juosta kapula suussa mitään hepulirinkejä pitkin kenttää).

Kaukoja Hessu ei osaa lainkaan ja eilen aloitettiin ihan alkeista, eli oikean tekniikan kanssa namilla maahan ja maasta taas istumaan. Täytyy nyt treenailla tätä vähän joka päivä.

Seuraamisessa nyt keskitytään pidentämään matkaa hyvässä kontaktissa ilman palkkaa ja myös oikealle käännökseen kiinnitettävä huomiota.

Luoksetulon pysäytyksen Hessu osaa kiertämisen kautta, eli lähetän sen juoksemaan esim. agi-putken ja tullessaan sieltä se pysähtyy seisomaan pelkällä "seis" -käskyllä. Tämä täytyy nyt vähitellen liittää siihen luoksetuloon. Täytyy aloitella lyhyellä matkalla. Hessuhan tulee luoksetulossa aivan täysillä, joten pysähdys täytyy saada tosi hyväksi lyhyellä matkalla, ennenkuin voin liittää sitä pitempään matkaan.

Päätinkin siis, että seuraavaksi mennään AVO -kokeeseen. Tässä on nyt hyvää aikaa saada talvikaudella liikkeet kuntoon hallitreeneissä.