Koska meidän tunnari -liike hajosi niin totaalisesti aloitettiin sen treenaaminen alusta ja tällä kertaa "Laura" -menetelmällä. Eilen tehtiin ensimmäistä kertaa, eli kaadoin lattialle n. 50 tunnarikapulaa (ei ole enmpää, täytyy ostaa lisää) ja sinne sekaan laitoin sen merkityn "oman". Ihan rennoissa tunnelmissa pyysin Hessua hakemaan oman ja heti kun löytyi hyvä palkka ja sitten vaihdettiin oma seuraavalle kerralle. On nyt tärkeää, että oma vaihtuu jokaisen kerran jälkeen. Alkuun Hessu oli vähän jäykkänä, kun näki tunnarikapulat, mutta viimeiset kaksi kertaa tosi hyvät. 

Tänään aamusella meni jo paremmin kuin hyvin. Hessu oli innoissaan ja rentona, haisteli huolella ja toi jokaisella kolmella kerralla oman varman tuntuisesti. Pidin omaa vain siinä kädessä, millä en ollut koskenut palkkaherkkuihin. Hessullahan oli palkkana vaatimattomasti riimihärkää :) Nyt vaan maltetaan tehdä tätä päivittäin ja erittäin hyvällä palkalla ja rennolla otteella.

Ennenhän treenasin niin, että alkuun Hessu etsiskeli vain sitä piilotettua "omaa", tämä sujui aina ja sujuu edelleen hyvin. Mutta Hessupa meni sekaisin kun tuli muita kapuloita mukaan, eli löysi kyllä sen "oman" jos se oli piilotettu siihen muiden sekaan esim. lehtien alle, mutta jos se oli näkyvillä niin sitten ei osannutkaan. Siksi nyt yritetään tällä uudella menetelmällä, missä oma on heti näkyvillä muiden mukana. Vähitellen sitten vähennetään niitä muita. Nythän treenataan alkuun niin, että muissa ei ole mitään hajua ja vain oma on ollut minulla kädessä. Seuraava vaihe on, että muissa on jonkun vieraan henkilön haju ja oma edelleen ollut minulla kädessä. Eli tällaisia suunnitelmia. 

Talvilomakin jo häämöttää (vko 8). Kissoille on heti alkuviikosta varattu rokotukset, saas nähdä miten Timbe käyttäytyy...Rokkihan on niin rento poika, että sen kanssa tuskin tulee mitään ongelmia. Koirilla ei nyt olekaan mitkään rokotukset ajankohtaisia, tuntuupa siis helpolta kärrätä lääkärille vain kaksi kissaa eikä niiden lisäksi kolmea koiraa :) Paavali kilpikonna heräilee nyt viikon välein syömään ja kylpemään. Nukkui paremmin kovilla pakkasilla. Ensi talvena laitetaan ehkä ihan täydelliseen talviuneen, mutta koska eläinlääkäri suositteli näin ensimmäisellä kerralla tällaista puolittaista horrosta, niin tehtiin sitten sen mukaan. Nyt on jo enemmän kokemusta ja olen lukenut myös aiheesta paljon. Kevät ja kesä saisi jo tulla, niin pääsisivät Paavali ja kissat ulos!