Eilen oltiin sitten Heben kanssa taas Marin käsittelyssä (tai siis Hebe oli). Otin yhden kuvankin, kun Hessun ilme oli niin hassu niskaa käsiteltäessä.

WP_20130824_002-normal.jpg

Jumeja jä jäykkyyttä oli edelleen paljon, mutta Hessu käveli nyt suorassa. Hessu kesti myös hiukan yli tunnin käsittelyn hienosti, vain pari pientä piippausta pääsi kaikista kipeimmässä kohdassa. Polvet eivät olleet yhtä jumissa kuin viikko sitten ja ne saatiin helpotettua suht. koht helposti. Ranteet ja varpaat sitävastoin aika kovasti jumissa, mutta saatiin auki ja Hessu oikein huokaisi, kun jumit avautuivat. Alaselkä ja lanneosa nyt paljon parempi, eikä enää kuumottanut niin kovasti. Nyt kaikista kipein kohta oli keskiselän paikkeilla. Myös niska oli jumissa toiselta puolelta, mistä johtuen Hessu on ilmeisesti rapsuttanut toista suupieltään (kun jumi on vaivannut) ja suupielessä pieni nirhauma. Hieronnan jälkeen ei ole enää rapsuttanut (tai ei ainakaan olla nähty). Hessulle määrättiin vielä toinen viikko lepoa (vain pakolliset pissatukset remmissä) ja sitten taas mennään käsittelyyn. Silloin pitää olla taas paljon parempi tai sitten lääkäriin. Onneksi nyt vaikuttaa kuitenkin menevän parempaan suuntaan. Eilisen käsittelyn jälkeen Hessu nukkui paljon ja tosi rentona, olo oli varmaankin paljon parempi. 

Tämän päivän olin tokokokeissa töissä ja oli mukava seurata siinä sivussa koirakoita kehässä. VOI-luokkaan näyttivät vievän kaulapannasta kiinni pitäen tuomarin tarkastukseen ja sitten siitä irti seuraten paikkamakuupaikkaan. Tämä tuomari ei huomauttanut, jos pannasta korjattiin sivulle pyrkivää koiraa siellä rivissä. Tuo paikkamakuuseen irti siirtyminen ja sieltä pois siirtyminen vaatii vielä paljon treeniä meillä Hessun kanssa. Ajattelin, että siihen varmasti auttaisi, jos tokotreeneissä kaverikoirakot suostuisivat tekemään seuraamista jonossa enemmänkin ja esim. siitä vuorotellen juostaisiin koiran kanssa pois jne. Tällä siis treenattaisiin sitä, että Hebe ei lähtisi muiden mukaan. Toivotaan, että Hebe nyt kuntoutuu ja päästään taas treenaamaan. 

Aika väsynyt olo, mutta otin pienet päikkärit, joten jaksan lähteä koirien kanssa lenkille ja sitten ratsastamaan :)