Eilen lähdettiinkin Hessun kanssa omatoimitokoihin päivällä :) Sääkin oli huomattavasti parempi, mitä tänään näyttää olevan (ei satanut). Treenaamassa meitä oli 3 koirakkoa ja valtavan iso nurtsialue, eli tilaa riitti vaikka mihin (hiukan oli kyllä märkää). Uroskoira oli Hessulle tuttu, mutta narttukoira ihan vieras. Kun otin Hessun ulos autosta (näkyvissä ei siis ollut vielä muita koiria) se oli niin innoissaan, että haukkui. Asettui kyllä sitten heti, kun komensin ja muista koirista se ei kyllä välittänyt pätkääkään (hiukan outoa, kun on tottunut sen räyhäämiseen). Treenattiin noin 40 min ja paljon isoja liikkeitä, joten Hessu kyllä juoksi paljon. Oli ihan uusi paikka meille.  

Alkuun pari kännykkäkuvaakin, ensimmäisessä kuvassa paikkamakuu. Hyvin Hessu pysyi, vaikka kävin piilossa lumikasan takana, minne piti loikkia ojan yli ja kiivetä liukasta rinnettä :) 

WP_20150307_001.jpg

Toinen kuva napattu juuri ennen luoksetulokutusua.

luoksetulo.jpg

Alkuun tehtiin hiukan seuraamista hihnassa, kierrellen toisia koirakoita ja Hessu oli hyvin kuulolla, joten päästin sen irti. Tehtiin seuraavaksi sitä meidän uutta suosikkiliikettä eli uusien sääntöjen mukaista VOI -ohjattua :) Hessu oli tosi hyvä (tehtiin isoilla välimatkoilla ja kertaalleen molemmat suunnat). Sitten rakensin ruudun ja voi että kun Hessu teki ensimmäisellä kerralla hienon ruudun koemaisesti (olis kyllä tullut täysi 10). Tämän jälkeen eri suunnista ruutuun juoksuja, narupallo palkaksi ja sen kanssa leikkiä ruudussa. Ihan lopussa todella, todella pitkältä (kun kerrankin tilaa) ruutuun juoksu (takareunan kohdille oli piilotettu narupallo). HIenosti sekin. Tarkkana saa edelleen olla, että Hessu ei jää ruudussa liian lähelle etureunaa.

Luoksetuloa ja pysähdyksiä tehtiin eri variaatioilla eli takapalkalla, ilman, valotolpan kierron kautta jne. Alkuun meni seisominen tosi pitkäksi, eikä mennyt ekalla käskyllä maahankaan, mutta pienen treenaamisen jälkeen lopetettiin onnistuneeseen liikkeeseen ja mun sivulta vapautus takapalkalle. Huomasi kyllä, että ei olla maahanmenoa tehty pitkään aikaan, joten Hessu tarjosi pitkään seisomista joka kohdassa. Rupesi kyllä lopussa sujumaan, vaikka nurtsi oli märkäkin.

Tunnaria tehtiin kerran nurtsilla ja kerran asfaltilla. Hessu toi molemmilla kerroilla oikean, mutta hutiloi jä sähläili kyllä paljon (jalat osuivat kapuloihin ja kerran otti väärän hetkeksi suuhun, jatkoi sen kanssa haistelua ja vaihtoi, kun tuli oma vastaan). Toinen kerta oli kyllä parempi. Kotona malttaa jo paljon paremmin, mutta ei olla pitkään aikaan tehty muualla ja sen huomaa juuri tuossa sähläyksen määrässä (tämä on aika herkkä liike). Lisäksi toisella kertaa oli kapuloiden väleissä jäniksenpapanakasojakin...niitä haisteli, mutta ei onneksi syönyt ja jatkoi hommia tuoden oman (hyvät häiriöt). Nyt vaan joka treeneihin ainakin yksi tunnari mukaan ja mahdollisimman monissa uusissa paikoissa.  

Tehtiin myös tasamaanoutoa puukapulalla, hienosti ja vauhdilla toi ja irrotti nätisti. Paljon myös leikittiin ja juoksutin Hessua, voi sen onnellista ilmettä :) Yhtään sitä ei myöskään kiinnostanut lähteä muiden koirien leluille, vaikka kaikki heittelivät omilleen ja koirat juoksivat. Ihanan hyvää käytöstä Hepsulalta!