Hessun kanssa osallistuttiin tänään Drive in -tokoihin kaarihalleilla. Positiivista oli se, että Hessu ei kertaakaan ärähtänyt tai haukkunut vieraille koirille hallissa. Jouduin kyllä pitämään sen huomion minussa välillä tiukastikin herkkujen avulla. Halliin tultaessa sillä oli narupallo suussa "tuttina" ihan varmuuden vuoksi. Välillä oli kyllä häntä pystyssä ja pälyili ympärilleen, mutta kun laitoin sen sitten maahan makaamaan, kyljelleen, kierimään tai istumaan niin lopetti pälyiliyn. Ilman herkkuja tai narupalloa en kyllä siinä odotustilassa olisi sen huomiota saanut. Kävi se taas sellaisilla kierroksilla. 

Paikkamakuuseen mentäessä yksi osallistuja sanoi, että ei halua tulla meidän viereen, kun hänen koiransa otti Hessuun niin vahvan kontaktin tai jotain sellaista, en kuullut tarkasti. Myöhemmin kysyin toiselta osallistujalta, että huomasiko mitä tämä tarkoitti. Hän kertoi nähneensä että tämä toinen iso uros oli tuijottanut Hessua todella intensiivisesti häntä pystyssä, mutta hänen mielestään Hessu ei ollut edes huomannut (enkä minä, olin niin keskittynyt Hessuun). Hyvä, että Hessu ei reagoinut (tai edes huomannut). Nuo häntä pystyssä tuijottavat ja uhoavat urokset on niitä pahimpia saamaan Hessun kiihtymään entisestään. 

Jäin sitten paikkamakuussa näkyville ja jätin Hessulle vielä hinanpätkän kaulaankin, kun en vielä silloin tiennyt mitä se yksi osallistuja oikein tarkoitti. Hessu oli paikkamakuussa ihan oma levoton itsensä. Kaksi kertaa häntä heilui (ei kyllä katsonut viereistä koiraa lainkaan), ei kyllä tällä kertaa tainnut juurikaan nuuskia maata. Ehkä minuutin makasi rauhallisena pää maassa (sillä tavalla miten haluan). Ihan hetken olin A-esteen takana piilossakin. Yhtään ei paikaltaan liikkunut. Palasin reilusti koiran taakse ja sieltä sivulle. Olisi pitänyt vaan mennä piiloon minunkin, mutta olen jotenkin yli varovainen noiden paikkamakuiden kanssa. 

Hessulle olin valinnut kaikki ne liikkeet mitä se ei osaa :) eli: tunnari, ruutu, kaukot ja luoksetulo.

Jo tunnarin alussa Hessu ei pysynyt istumassa sitä aikaa, kun kapuloita laitettiin. Komensin sen ainakin kaksi kertaa takaisin istumaan, kun lösähti maahan. Tunnarissa toi ensin väärän (joskin jo sitä ennen kävi haistelemassa maalarinteipillä merkityt ruksit tekonumrelta, mitkä olivat tunnarikapuloiden lähellä). Kutsuin Heben takaisin ja lähetin puolestavälistä matkaa uudelleen. Nyt toi oikean, mutta minun mielestäni tökki aika kovastikin nenällään muita kapuloita ennen sitä. Eli ei oikein putkeen mennyt.

Sitten tehtiin ruutu. Lähti suoraan haistelemaan niitä maalarinteippejä taas ja etsi sieltä sitä ruutua (hoh hoijaa). Otettiin sitten uudestaan lähetys lähempää ja nyt löysi ruudun. Loppuliike hyvin. Tehtiin vielä sieltä koematkalta yksi ruutuun lähetys niin, että hiukan hetsasin Hessua pitämällä kaulapannasta kiinni. Tällä kertaa lähtikin kunnon laukalla ja suoraan ruutuun. Kävin sitten palkaamssa sinne ruutuun, kun makasi siellä ja siitä vapautus. Eli ruutukaan ei sujunut.

Kaukoissa jäin jo heti alkuun hiukan normaalia lähemmäksi. Muistaakseni ensimmäinen istumaan nousu oli laiska, annoin myös vartaloapuja muissa vaihdoissa, jotta ei olisi edennyt. Ihan lopuksi vielä ihan läheltä vaihdot, en ottanut loppuperusasentoa. Ihan hirveesti Hessu ei kyllä edennyt, mutta ei kyllä hyvin mennyt tämäkään liike. Todella turhauttavaa, kun se kotona tekee sen ihan sairaan hyvin ruokakuppipalkalla. 

Lopuksi luoksetulo, missä Hessu juoksi suoraan edes hidastamatta ekalla "seis" käskyllä. Tokalla käskyllä pysähtyi seisomaan sen maahanmenomerkin luo. Kutsuin siitä suoraan sivulle. Seurautin juosten takaisin toiseen päähän ja tehtiin uudelleen. Nyt annoin suullisen käskyn lisäksi käsimerkin, mutta silti oli huono seisominen. Maahanmenokäskyllä pysähtyi kyllä hyvin, mutta seisomaan. Vaati uuden maahan käskyn ja siitä sitten sivulle. Eli pieleen taas.

Nyt on kyllä motivaatio täysin hukassa, en jaksais millään Hessun kanssa vääntää. Mikään ei tunnu sujuvan, todella haastavaa on ylipäätään päästä sinne "koe"kehään Hessun kanssa (en voi oikein kuvitellakaan, että sen kanssa voisi mennä irti seuraten, kuten VOI:ssa siis pitää mennä). Hessu on levoton ja todella rasittava siellä kehän ulkopuolella (saan olla kokoajan piirun verran sen edellä, että pystyn estämään räyhäämiset ja haukkumiset), eikä sitten tee siellä kehässäkään mitään (vaikka treeneissä toimii kyllä). Meillä alkaa nyt tammikuussa tokon voi -nettikurssi, saapa nähdän miten saan itseni motivoitua. Olin salaa mielessäni toivonut, että ikä tekisi Hessusta edes pikkiriikkisen helpomman, mutta ei...ja Hessuhan täytti jo 3 -vuotta. 

Oli kyllä aivan upeita EVL-koiria (kuuliaisia ja kilttejä bortsuja, kuka tekisi Hessustakin sellaisen).