Työviikko olikin melkoisen hektinen, joten iltaisin on koirien kanssa lähinnä lenkkeilty. Maanantaina oli kylläkin hallilla Hessun omatoimitokot. Tällä kertaa halliin siirtyminen (edelleen se pallo suussa) meni jopa ekalla kerralla ihan suht. ok. Siitä Hessulle kehuja :) Treenattiin toki halliintuloa useammankin kerran, mutta muilla kerroilla ei ongelmia olekaan ollut. Seurautan Hessun ovelle ja siinä ollaan hetki perusasennossa (käskyn alla) tai käsken sen maahan ja sitten rauhassa hallin puolelle, missä rauhallinen palkkaus.

Paikkamakuu oli jälleen ok kera kaikkien koirien (kiertelin häiriönä Hessun ja muita koiria, kun tulin piilosta).  Muutenkin Hessu teki hyvin (ja malttoi rauhoittuakin välillä), paitsi kertaalleen taas teki aivan ilman syytä (tai varoitusta) hyökkäyksen toista koiraa kohden (toinen koira ei edes katsonut meihin päin). Minulla oli onneksi remmistä kiinni ja Hessu todellakin sai kuulla kunniansa (koko halli varmasti kuuli). Tuo on sellainen tapa, mitä en siedä, en enää kertaakaan! Tämän jälkeen jatkettiin treeniä ja tehtiin ulko-oven vierellä paikkamakuuta, kun ovesta kulki haukkuva nuori koira. Ensimmäisellä kerrallla Hessu aloitti räyhäämisen, mutta tiukan kiellon jälkeen lopetti. Toisella kerralla oli juuri aloittamassa (oikein jo puhkui valmiiksi), kun komensin todella tiukasti ja Hessu vilkaisi minua ja jäikin makaamaan maahan aivan hiljaa (ja käänsi vielä katseensakin ko. koirasta pois päin). Tästäpä mahtavat kehut ja palkat. Lopuksi vielä tehtiin luoksetuloa pariin kertaan stopeilla (oli muuten hyvät, vaikka ei ollut edes takapalkkaa). Hessu sai myös pariin kertaan tehdä A:ta, mistä niin kovasti pitää. Ensi maanantaina ei päästä omatoimitreeneihin, mutta sitä seuraavalla kerralla, jos vaikka ruvettaisiin taas oikeesti treenaamaan noissakin treeneissä. Taidan jaksottaa treenit niin, että tullaan ensin tekemään jotain liikkeitä, sitten Hessu autoon ja sitten taas pari liikettä ja lopuksi vielä meidän rentoutustreenejä ja yhteispaikkamakuuta. 

Viime sunnuntaina oli ratsuna Hessu -heppa. Tässpä pari kuvaa Hessusta (otettu viime lokauussa). Kännykkälaatua.

WP_20141019_015.jpg

WP_20141019_009.jpg

Hessu yllättikin reippaudella ja vauhtia olisi riittänyt vaikka muille jakaa (yes). Hessukin  "muka" säikähti, kun Virma vähän poukkoili seuraavien tuntilaisten tullessa maneesiin. Tehtiin ihan perusharjoituksia, asetuksia eri askellajeissa, volteilla yms. Laukkavoltit olivat Hessulla aivan loistavia ja koska Hessu oli erittäin reippaalla päällä, pystyin nyt keskittymään kaikkeen muuhun, kuin vauhdin lisäämisen (mikä yleensä on Hessun kanssa välttämätöntä). Pariin kertaan opettaja huomautti, että ajaudun helposti satulan "viemänä" liiaksi nojaamaan taaksepäin. Tämän kun muistin, niin istuntakin oli ihan ok. Parasta oli ennen loppukäyntejä, kun sain Hessun kokoamaan itsensä ja mentiin ainakin kierros tosi hienosti koottuna ja hevonen höyhenen kevyenä (tämä on Hessulla ja minulla harvinaista herkkua). Harmitti, että tunti loppui siihen, mutta toisaalta on hyvä lopettaa, kun kaikki on kohdillaan ja hyvä mieli :) Huomenna taas ratsimaan.

Tänään olisi Hessu -koiralla vuorossa paimennustreenit, jos vaan sää sallii. Ainakin äsken koirien aamulenkillä ollessa, oli sää mitä parhain.