1481881.jpg

Frodo ja tämänpäiväiset tokopalkinnot pokaali ja maukas puruluu ;)

Oltiin vielä totaalisen "talviterässä" ja tulos sen mukainen. Tuomari oli erittäin tarkka, eikä pienikään virhe jäänyt huomaamatta. Voittajaluokassa taisi tulla ainoastaan kolme tulosta. Voittaja sai kakkostuloksen, toiseksi tullut kolmostuloksen ja me Frodon kanssa tultiin kolmanneksi ja myöskin kolmostuloksella. Tässäpä nämä tarkemmat pisteet ja omat selitykset:

1. Paikalla makaaminen 10

- Minusta oli aivan loistavan hyvä ja tuomari kehui Frodoa, koska pysyi hyvin ja suoraan. Vähän tuomari arpoi mitä tehdä, sillä Frodon toinen takajalka oli "sammakkoasennossa", mutta totesi sitten että siitä hän ei voi sakottaa.

2. Seuraaminen taluttimetta 6

- Alku suhteellisen väljää ja surkeaa. Askeleet sivuille olivat hyvät. Liikkeessä oli todella pitkä pätkä hidasta seuraamista ja tuomari kehui siitä osiosta, Frodon hidas seuraaminen oli ollut erittäin hyvää. Kaksi pistettä otti pois siitä, kun minä kävelin vinoon (en osannut edetä kohtisuoraan ja käännösten jälkeenkin lähdin vinoon). Nyt täytyy tälle asialle tehdä jotain ja mun on opeteltava kävelemään itse suoraan (huoh).

3. Istuminen seuraamisen yhteydessä 9

- Istuminen nopea ja hyvä, piste meni seuraamisesta (liikkeelle lähedettäessä väljä).

4. Luoksetulo 5

- Voihan nenä tämän kanssa. Frodo ei kuullut ensimmäistä "tänne" käskyäni. Koira nimittäin jätettiin makaamaan sinne kehääntuloaukon kohdalle ja viereiseen kehään mentiin siitä vierestä. Viereisessä kehässä juuri annettiin arvotelua tms. ja ihmisiä oli katsomassa ihan Frodon takana ja aikamoinen taustapuheensorina. Frodo vaan tuijotti mua, että koska kutsut. Ei siis auttanut kuin kutsua uudelleen ja nyt lujalla äänellä. Heti lähti Frodo tulemaan. Seisomiskäskyn jälkeen taisi ottaa askeleen tai puolitoista. Muuten erinomaista.

5. Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo 0

-Frodo luuli, että ruutu oli takanauhan ja takaruutumerkkien välissä ja paineli sinne (vaikka yritin korjata). Tuomari oli mukava ja antoi käydä lopuksi näyttämässä Frodolle missä se keskikohta olisi ollut... Nyt vaan lisää ruututreeniä ja niin, että heti merkkien takana lepattaa nauhaa tms. Ja tämäkin liike on treeneissä mennyt niiiiiin hyvin ;(

6. Noutaminen esteen yli hypäten 7

- Tuomarin mukaan perusasento vino ja luovutusasento vino.

7. Metalliesineen noutaminen 8,5

- Tuomarin mukaan jälleen luovutusasento vino ja Frodon olisi pitänyt tuoda kapula minulle vauhdikkaammin.

8. Tunnistusnouto 9,5

-Tämä oli minusta ihan loistava, mutta tuomarin mukaan luovutusasento jälleen vino ja olisi pitänyt tulla nopeammin kapulan kanssa.

9. Kauko-ohjaus 6

- Piti antaa useampi käsky, että Frodo teki ensimmäisen vaihdon maasta - istu. Eteni myös jonkin verran. Muut vaihdot olivat kyllä oikein ripeitä ja hyviä.

10. Kokonaisvaikutus 8

- meidän pitäisi olla vauhdikkaampia.

Yhteensä siis 212 pistettä ja VOI 3 -tulos sekä VOI -luokan 3. sija.

Viikon kuluttua olisi seuraavat kisat ja ensi treeneissä olisi tehtävä seuraavia liikkeitä:

- seuraaminen ja minun on käveltävä suoraan

- luoksetulon seisomaan pysäytys

- ruutuua eri paikkoihin ja myös niin, että takana on nauha, joka on irti maasta

- kaukokäskyjen ensimmäistä vaihtoa pitkältä sekä läheltä seiso - istu

Eipähän ainakaan treenattava lopu kesken (eh).