Eilen olikin Milolla kahdet treenit peräjälkeen.

Aamulla aloitettiin "räyhätreeneillä". Menin paikalle jo ajoissa ja tehtiin Milon kanssa alkuun puolen tunnin remmilenkki. Yksi koirakko tuli vastaan ja olin jo varma räyhäämisestä (kun koirat selvästi tuijottivat toisiaan).Vastaan tuleva sakemanni sa suuhunsa patukan juuri ennen kohtaamista ja minä sanoin Milolle tiukasti että "mennään ohi". Milo ei sitten päästänyt ääntäkään, veti kyllä taas kovasti ohituksen jälkeen. Hyvä kuitenkin näin :) Palkaksi pelkät kehut, kun ei nameja ollut mukana.

Varsinaisissa treeneissä aloitettiin ilmoittautuminen henkilöryhmässä (häiriökoira kauempana kiinni puussa), joka ok. Häiriökoiralla olikin paljon asiaa ja se haukahteli, vinkui ja hyppi. Tämä olikin heti vaikeampi ja Milo jopa kerran haukahti. Sain kuitenkin Milon kontaktin hyvin ja lopputreeni sujuikin hyvin. Sain jopa kehuja siitä, että osasin kerrankin palkata oikeaan aikaan ;) Namipalkkausta olen vähentänyt roimasti, mutta tietysti kehun suullisesti aina tarpeen vaatiessa. Milo hakee selvästi jo itsenäisesti paikkaa mun viereltä, kun näkee toisen koiran.

Toisella kierroksella häiriökoiran kanssa liikuttiin, treenattiin ja leikittiin. Milo oli todella hyvin kuulolla, vaikka selvästi huomioi toisen koiran kokoajan. Yhtään haukahdusta tai muutakaan ääntä ei päästänyt ja jos yritti vetää niin minun tarvitsi vain pysähytä, jolloin Milo palasi heti viereen. Käveltiin ympäriinsä tämän toisen koirakon lähellä pitkään ja meni oikein hyvin. Lopuksi ilmoittauduin vielä ihmisryhmässä ja sitten Milo autoon.

Lopuksi olisi vielä ollut yhteistreeni kaikille, mutta koska Milo meni niin hienosti halusin jättää tähän eikä menty enään yhteistreeniin. Räyhäryhmä jäi nyt joulutauolle, mutta tammikuussa on meille tiedossa "koe", jossa Minna testaa meidän kaikkien edistymistä erilaisilla koirakohtaamisilla ym. Mielenkiintoista...täytyy yrittää päästä joulunpyhinä kaupungille treenaamaan.

Räyhätreeneistä karautettin Milon kanssa valkkariporukan hakutreeneihin. Ennen treeniä tein taas Milon kanssa remmilenkin.

Milo otettiin ensimmäisenä radalle ja sillä oli jälleen ihan helppo rata. Ensi kerralla, kun Milo pääsee hakuilemaan täytyy ottaa jo vaikeampaa rataa. Tarkoitus oli kuitenkin keskittyä suoriin pistoihin.

Ensimmäinen lähetys vasemmalle ja Milo lähti hienosti ja suoraan etukulmaan. Rullan kanssa tuli vauhdilla, mutta oli niin tohkeissaan, että pudotti sitä rullaa siihen mun eteen useamman kerran. Lopulta hyvä rullan luovutus ja täysillä näytölle. Päästin juoksemaan vapaasti narun kanssa. Palkkana namit.  

Toinen lähetys oikealle (tästä pistosta olenkin erittäin ylpeä!!!). Juuri kun lähetin Milon pistolle tuli oikealta radan suuntaisesti Milon eteen sauvakävelijä. Milo vain vilkaisi sauvakävelijää ihmeissään ja jatkoi maalimiehelle. Rullan kanssa tullessa sauvakävelijä oli edelleen siinä näkyvissä, mutta nyt Miloa ei kiinnostanut senkään vertaa. Rullan pudotti taas maahan, mutta nosti heti käskystä. Näytölle lähti taas ihan täysillä (yleensä Milo ei lähde näin reippaasti). Näytölle mennessään nosti nenää siinä kohdassa mistä sauvakävelijä oli mennyt (ja näkyi sekä kuuluikin edelleen) mutta taas jatkoi hommiaan. Milo sai juosta näytölle vapaasti. Palkkana namia.

Viimeinen lähetys vasemmalle. Milo lähti eritäin hyvin ja suoraan (vaikka jyrkähkö kallio edessä ja polku olisi mennyt vinottain). Teki kauniin laatikon ja ukko löytyi avonaisesta roskiksesta. Suoraplkkana lelutaistelut. Leikittiin vielä Milon kanssa keskilinjalla.

Hyvät vauhdikkaat ukolle ja näytölle lähdöt, mikä oli vähän yllättävää kun oli ne räyhätreenit jo alla. Sauvakävelijä erittäin hyvä häiriö ja Milo selvisi loistavsti jatkaen hommiaan. Kiva treeni!

Treeneissä oli tällä kertaa mukana kaksikin eri ikäistä Milon poikaa. Puuhis on jo etevä ja tekee syviä pistoja. Kessu vasta aloitteli, mutta kyllähän se nenä saatiin toimimaan hajunhaku harjoituksilla ja riemu oli Kessulla suuri, kun löysi maalimiehet kuusien alta.

Näin myös ensimmäistä kertaa miten pelastushakutreeniä aloitellaan ja miten jo pidemmällä olevat koirat toimivat, oikein mielenkiintoista.

Tänään Frodon tokotreenit maneesilla ja onneksi Frodon jalkakin on terve. Leikkasin Frodon kynnet viimeviikolla eikä kynsistä onneksi löytynyt enään mitään lohkeamaa. Milo on niin kova revittämään tuolla kalliolla, että sen etu- ja takajalkojen kynnet kuluvat juuri sopiviksi. Empä muista koska niitä olisi tarvinnut viimeksi leikata. Jeppekin pääsi perjantaina kynsien leikkuuseen, kylpyyn ja "tukan" leikkuuseen :))