Frodon tokotreenit aloitettiin paikalla istumisella, mukana häiriönä koiria, joita käytiin palkkaamassa välillä ja näiden ohjaajat näkyvillä. Me olimme piilossa ja liike meni erinomaisesti. Seuraavaksi paikalla makuu (koirat taas yksitellen liikkeenohjaajan käskystä) maahan. Mentiin piiloon (4 minuuttia) ja alempien luokkien koirat vapautettiin aikaisemmin. Frodo oli muuten hyvin, mutta sitä puri varmaan joku ötökkä jalasta, kun se yhdessä kohtaa nousi sellaiseen puoli-istuvaan asentoon kirputtamaan sitä jalkaansa. Karjaisin piilosta (pitkältä) kerran "maahan" niin Frodo havahtui kirputuksestaan ja painui takaisin maahan. Loppu menikin hyvin. Koirat otettiin myös istumaan vuorotellen.

Oikein tyytyväinen olin tunnaritreeniin. Heti alussa piilotin tunnaria heinikkoihin jotta Frodo joutui oikein tosissaan sitä nenällään etsimään. Sitten ihan treenien lopuksi oli valmiina kolme hajustamatonta kapulaa ja menin Frodon kanssa ihan puolen metrin päähän kapuloista, jätin sen istumaan ja vein sen oman siihen keskelle. Frodo toi hyvin oman kahdesta eri suunnasta (kehuin heti, kun nenä koski omaa kapulaa). Vaikein oli niin, että Frodo joutui ottamaan askeleen muiden kapuloiden ohi, jotta toi omansa, mutta hyvin tämäkin meni. Nyt jatketaan kotona yhden kapulan etsimistä heinikosta.

Ruutu meni myös oikein hyvin. Otin ruutuun lähetyksiä kisamatkan päästä ja vapautus lelulle ruutuun ja kerran ruutuun lähetyksen kisamtkan päästä ja käsky siellä maahan. Meni hyvin ja heitin palkaksi pallon ja syötiin vielä namitkin rudussa. Ensimmäistä kertaa otin myös niin, että laitoin Frodon makaamaan paikalleen ja kävelin siitä metrin päähän, käännyin oikealle n. 8 metriä ja sitten käännyin kohti alkukohtaa ja kutsuin Frodon suoraan makaamasta seuraamiseen (kuten ruudusta tehdään). Frodo tuli kyllä, mutta selvästi epävarmana ja aivot raksutti, että mikä hitto tää nyt oli. Kun oli sivulla palkkasin nameilla ja jatkettiin pari askelta ja vapautus.

Metalli- ja hyppynoudot ok. Kaukokäskyt muuten ok, mutta istu - seiso, sillä kyllä liikku taas ne takajalat eikä etujalat.....no täytyy vaan treenata ja treenata.

Otin myös luoksetuloja suoraan ja innostin oikein kovaan vauhtiin. Vieläkin se selvästi yrittää ennakoida niitä maahan ja seiso. En varmaan ota niitä laisinkaan, kun vasta kokeessa seuraavan kerran.

Otin myös parin askeleen seuraamisia ja muut menee suht. ok, mutta edelleen se oikealle menon jälkeinen perusasento on vino ja autan reilusti namilla.

Kävin Frodon uittamassa ennen treenejä, joten se jaksoi virkeenä treenata kuumalla kentällä :)

Tänään on karjisten erkkari ja valitettavasti en tällä kertaa pääse mukaan (oi jospa voisin olla mukana...). Tsemppiä kaikille ihanille karjiksille. Malttamattomana odottelen tuloksia ja kuvia.

Milo oli eilen luonnetestissä ja tulokset löytyvät kotisivuilta, en jaksa niitä enää tänne raapustaa. Testi meni kyllä mahtavan hyvin +182 ja laukaisuvarma. Itse sain testistä kyllä paljon irti ja aion hyödyntää näitä ahaa-elämyksiäni myös koulutuksessa. Tuomari totesi myös että omistajalla ja koiralla on erinomainen suhde, joka näkyi koko testin ajan. Milolle pentuna tehty pentutesti (testi tehtiin, kun Milo oli 7 vkoa vanha ja oli ollut jo meillä pari päivää) vastaa kyllä hyvin tätä luonnetestiä. Itseasiassa paremminkin mitä olisin uskonut. Tuomari myös totesi, että testissä vielä näkyy koiran nuori ikä ja että elämänkokemus tuo "pisteitä lisää". Jos voisi testata koiraa useaan kertaan, menisin kylllä ihan mielenkiinnosta testaamaan vielä siellä kuuden-seitsemän vuoden paikkeilla. Milossa kun on niin paljon samaa mitä meidän edesmenneessä Hukka -sakemannissa (joka testattiin siellä kypsässä iässä). Olisi ollut kiva verrata näitä testejä (toki vertailin jo nyt), mutta ikä on niin reilusti eri.

Tänään Milolla hakuilut ja koska viimeksi oli niin vaikea rata ja eilen luonnetesti, niin tänään Milolle vaan yksi ukko etukulmaan (taidan laittaa kiintorullan) ja juoksen näytölle narussa. Palkaksi tuplapalkka :) eli ensin namia ja sitten taistelut. Lopetetaan siihen sitten, kun Milo ei ole yhtään väsynyt ja täynnä intoa, eli motivaatiotreeniä.