Tänään oltiin Hessun ja toisen koirakon kanssa Masalassa treenaamassa jo klo 8:30, hyvä me :) Tosi hyvät häiriötreenit,  kun kyseessä oli Hessulle tuntematon uroskoira. Kuvassa poitsut pienessä paikkamakuutreenissä.

PulmaHessu-normal.jpg

Autosta kentälle mentäessä Hessu kävi vähän kierroksilla ja haukkuikin ja urisi hiukan. Treenatessa oli kyllä sitten ihan hiljaa. Aloiteltiin "häiriö" seuraamisella, eli  molemmat teki seuraamisjuttujaan ensin vähän kauempana ja sitten ihan lähellä. Hessulta kyllä välillä kontakti katkeili, mutta aika pian saatiin jo tosi kivaakin seuraamista. Seurautettiin vierekkäin ja toistemme ympäri jne. Riehakkaita palkkauksia molemmilla, mutta kumpikaan ei yrittänyt toisen lelulle. 

Tämän jälkeen taidettiin tehdä sellaista treeniä, että toisen koira oli sivulla perussasennossa tai maassa makaamassa ja toinen teki vierestä ensin lyhyen matkan luoksetulon ja sitten tosi pitkän matkan vauhtiluoksetulon. Hienosti tekivät. Hessu teki sitten puu- ja metallikapulanoutoa ja toinen oli paikkamakuussa. Hessu teki myös luoksetuloa seisomisella ja kerran maahanmenolla (takapalkalla sekä myös niin, että heitin pallon palkaksi). Tämän jälkeen paikkamakuuta vierekkäin ja minä hiukan hyppelehdin ympärillä. Pojat oli hyvin, hiukan Hessulla taas takapää nytkähti, joten toisella kerralla laitoin etutassujen eteen namit. 

Sitten tehtiinkin hiukan ruutuun juoksuja (yes ja pallo lensi palkaksi oikeassa kohdassa). Tässä välissä avustajan kanssa seisomaan pysähdystä, eli Hessu juoksi meidän väliä (sai aina namin) ja välillä "seis" käsky, kun oli menossa avustajalle ja silloin minä kävin palkkamassa. Vieressä ollut ruutu oli tosi, tosi suuri häiriö ja Hessu meinas aina välillä mennä sinne ja vähintäänkin teki kiemuran ruudun kohdalla. Lopetettiin hyvään pysähdykseen. Lopuksi vielä ruutuun juoksuja ja nyt Hessulle taas oli avustaja hyvänä häiriönä, kun se ruudun sijaan mietti sinne juoksemista :) Pariin hyvään ruutuunjuoksuun lopetettiin. 

Siis todella loistavat häiriötreenit :) Ajatelin vielä jossain välissä tänään tehdä kotipihalla ruutuun juoksua, tunnarin ja liikkeestä istumisen.