Eilen heti aamusta tehtiin Frodon ja Milon kanssa todella pitkä lenkki. Viikonloppuna nähtiinkin yllättävän paljon koiria meidän lenkeillä (yleensä ei nähdä ketään). Milokaan ei möykännyt, kun väistettiin aina noin 6 metrin päästä. Milo selvästi kestää tuon matkan hyvin, tietysti sekä Frodo että Milo mielenkiinnosta katselivat ohitettavia koiria, mutta ei sen kummempaa (yes).

Ennen Frodon maneesitreenejä tehtiin Frodon kanssa 15 minuutin remmilenkki.

Frodon treeneissä tehtiin merkkiä, joka hyvä. Merkkiä ja ruutuun juoksemista, myöskin ok. Vauhtia saisi edelleen tietty olla lisää, mutta olen tyytyväinen tuohon letkeeseen laukkaankin. Suoraan ruutuun juoksuja läheltä, tarkennettiin sitä paikkaa ja pari kertaa myös maahan asti. Nämäkin hyvät. Pitkältä (toisesta päästä maneesia) kaukojen maasta - istu takapalkalla (hieno) ja maasta - seiso takapalkalla, myöskin hieno. Parinkymmenen metrin päästä koko sarja takapalkalla ja olin jälleen yllättynyt kuinka hyvin meni (yes). Sitten tehtiin todella vauhdikkaita ja täydellä laukalla suoria luoksetuloja ja lelu lensi mun taakse, mistä Frodo sen saalisti. Näitä saatiinkin tehdä pitkältä, pitkältä matkalta kun ei maneesissa ollut ketään muita. Seuraamisia, kolmea askelta eteen, taakse ja sivuille. Meni oikein hyvin ja kontaktissa (pääsin hyvin seuraamaan maneesin peilistä). Leikittiin myöskin hirmu paljon.

Ongelmaksi osottautuikin pitkästä aikaa tunnari. Ekalla kerralla Frodo lähti jo tuomaan väärän, pudotti sitten ja toi oikean (jota kyllä taisi pariin kertaan pudotella myös). Toisella kerralla Frodo pysähtyi sinne kapuloiden sekaan seisomaan ja katselemaan maailman menoa (huoh). Odotin jonkun aikaa, mutta kun mitään ei tapahtunut annoin pari uutta "oma" käskyä ja tulihan se oikea sieltä. Lopuksi tein niin, että jätin Frodon istumaan ja vein itse "oman" kapulan sinne kapuloiden keskelle. Tällä kertaa Frodo lähtikin oikein reippaasti ja löysi heti oman, kehuin kovasti koko matkan kun toi ja vielä kun piti kapulaa mun edessä. Sitten vaan namia ja leikkiä. Maneesista, kun tultiin ulos pääsi Frodo vielä pellolle juoksemaan :)

Ensi kerralla ehdottomasti uusi tunnari ja hirmukehut heti kun tuo oikean. Yritän saada Frodon taas ilmoitettua tokokokeisiin, mutta saas nähdä kuinka käy, vähän epäilen että ei mahduta mukaan, pitäkää kuitenkin peukkuja!